Ben jij onze nieuwe
Stagiair Jeugd- en Gezinsprofessional Tienermoeders?
Stagiair Jeugd- en Gezinsprofessional Tienermoeders
28 - 36 uur
Midden-Brabant
Stagevergoeding
Relevante werkervaring
MBO/ HBO
Affiniteit met jong moederschap
Kennis van hulpverleningsmethoden
Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

BEN JIJ EEN STERKHOUDER?

Bij Sterk Huis zetten we ons met toewijding in omdat we houden van ons vak. We zijn Sterk-Houders. We omarmen de hulpvraag en laten niet meer los. We gaan voor eersteklas zorg op basis van hoogwaardige kennis en ervaring. Vind je dat een te grote verantwoordelijkheid? Of ben je een SterkHouder?

Voor wie
doe je het?

Je zet je in voor tienermoeders en hun kinderen en voor slachtoffers van jeugdprostitutie of loverboys. Zij hebben behoefte aan intensieve zorg en begeleiding. Zij komen vaak uit een situatie met veel angst en dreiging. Ook kan er sprake zijn van trauma waardoor het opbouwen van een vertrouwensband vraagt om zorgvuldigheid, doorzettingsvermogen en begrip.

Hoe doe
je dat?

Veiligheid heeft de hoogste prioriteit, waarbij ook grote aandacht bestaat voor de kinderen. Als die basis er is, in de vorm van opvang, ga je op zoek naar een structurele oplossing. Je werkt mee aan het (zelf)vertrouwen en de eigenwaarde en aan een gezonde gehechtheidsrelatie tussen moeder en kind. Je collega’s werken nauw samen met andere instanties waaronder Veilig Thuis en de Politie en jij observeert deze contacten en werkt mee. Samen met je collega en de cliënt ga je op zoek naar wat nodig is. Welke taken je in de praktijk mag uitvoeren is afhankelijk van je leerjaar en je eigen ontwikkeling. Tijdens je stage word je omringd door deskundige collega’s die graag hun kennis met je delen. Dit betekent, dat je tijdens je stage alle kunt hulp krijgen die je nodig hebt. Je bent hierbij zelf verantwoordelijk voor je proces

Waarom werken bij
Sterk Huis?

Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door inhoudelijk bij te dragen aan onze missie om te innoveren in het sociale domein. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

"
Het liefst woon ik gewoon bij mijn moeder, maar ik weet dat dat niet kan. Gelukkig heb ik een goede band met mijn hulpverlener. Dat is echt een tof mens."
- Elias, 15 jaar

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Een zwanger meisje leeft al maanden in een gewelddadige gezinssituatie. Gisterenavond is ze opgevangen door je collega’s. Je helpt de aanstaande moeder om de dag te beginnen. Dat is voor vandaag al heel wat.

’s Middags werk je aan de rapportage van een van de cliënten. Observatie van de bestaande patronen is een belangrijke eerste fase. Je beschrijft de momenten waarop er binnen een gezin dat tijdelijk is opgevangen, spanning ontstaat. Dat wordt de basis om later verbeterdoelen te stellen.

Aan het eind van de middag help je een aantal vrouwen om samen te koken voor de groep. Tijdens het koken en het eten zie je de groep bijna hechter worden. Iedereen heeft haar eigen verhaal maar er is ook veel herkenning onderling.

Je kijkt uit naar de training van de Sterk Huis Academie die je morgen gaat volgen. Je volgt de training Beroepsstandaard die hoort bij je SKJ-registratie. Het is een training die draait om jouw verantwoordelijkheid als hulpverleningsprofessional en de keuzes die je maakt.

Wat verwachten wij van je?

Je bent een enthousiaste stagiair(e) en neemt zelf de verantwoordelijkheid voor je werk- en leerproces. Voor aanvang van je stage heb je je stagedoelen helder benoemd en concreet uitgewerkt in een stageopdracht. Je bent leergierig, flexibel, gericht op samenwerking en kan je goed improviseren.Verder ben je:

Studerend voor MBO niveau 4 of HBO Social Work of Pedagogiek (leerjaar 3).
Beschikbaar voor minimaal 32 uur per week.
In staat om een originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) én een ondertekende stage-overeenkomst aan te leveren.

#STERKHOUDER

Wat hebben we te bieden?

  • Een leerzame en uitdagende stage in een professionele, dynamische, multiculturele en collegiale werkomgeving.
  • Een prettige en informele werksfeer waarin je je snel thuis voelt.
  • Goede begeleiding en voldoende tijd voor opdrachten vanuit jouw opleiding.
  • Een stagevergoeding € 400,00 bruto per maand o.b.v. 36 uur per week.
  • Relevante trainingen via onze Steeds Sterker Academie en deelname aan de introductiebijeenkomsten.
  • Deelname aan ons stagiair meedenk team, het BIC.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met teamleider Sarah van moorsel, via 06 51 10 76 29. De vacature sluit op 15 maart 2024. De gesprekken worden in overleg ingepland.

Deze vacature is gelijktijdig voor in- en externe kandidaten opengesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang. Bij gelijke geschiktheid van de kandidaten geven wij de voorkeur aan een kandidaat met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Aarzel niet om contact op te nemen, ook als deze vacature toch niet helemaal aansluit bij wat je zoekt. We hebben regelmatig nieuwe vacatures en zijn altijd op zoek naar gemotiveerde SterkHouders!
Geen vacature missen? Meld je hieronder aan voor de Job Alert.