Ben jij onze nieuwe
Stagiair Jeugd- en Gezinsprofessional Op weg naar Zelfstandigheid Teteringen?
Stagiair Jeugd- en Gezinsprofessional Op weg naar Zelfstandigheid Teteringen
20 - 28 uur
West-Brabant
Stagevergoeding
Relevante werkervaring
MBO/ HBO
Affiniteit met het jongeren
Kennis van hulpverleningsmethoden
Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

BEN JIJ EEN STERKHOUDER?

Bij Sterk Huis zetten we ons met toewijding in omdat we houden van ons vak. We zijn Sterk-Houders. We omarmen de hulpvraag en laten niet meer los. We gaan voor eersteklas zorg op basis van hoogwaardige kennis en ervaring. Vind je dat een te grote verantwoordelijkheid? Of ben je een SterkHouder?

Voor wie
doe je het?

Jongeren van 16 tot 27 jaar die hulp zoeken bij het uitstippelen en realiseren van hun doelen en toekomstplannen. Deze leeftijd is wezenlijk voor het begin van het volwassen leven. Jongeren moeten ineens meer zelf doen en beslissen. Onze cliënten hebben al veel meegemaakt: binnen het gezin en ook in hun zelfstandige leven. Hun gedrag weerspiegelt vaak angst en onvermogen, maar ze zijn ook dapper en kansrijk. Er wordt een leerplek geboden waar jongeren begeleiding krijgen bij het zoeken naar en vinden van oplossingen voor hun hulpvraag, zodat zij straks zelfstandig kunnen wonen.

Hoe doe
je dat?

Jij hebt het talent om jongeren te begrijpen, te motiveren en te stimuleren. Je stemt af op hun kracht en problemen en brengt regelmaat en veiligheid zodat er ruimte ontstaat voor de behandeling. Vaak werk je samen met andere instanties en onderhoud je contact met de ouders/verzorgers. Daarin speel je een verbindende rol. Welke taken je in de praktijk mag uitvoeren is afhankelijk van je leerjaar en je eigen ontwikkeling. Tijdens je stage word je omringd door deskundige collega’s die graag hun kennis met je delen. Dit betekent, dat je tijdens je stage alle kunt hulp krijgen die je nodig hebt. Je bent hierbij zelf verantwoordelijk voor je proces.

Waarom werken bij
Sterk Huis?

Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door inhoudelijk bij te dragen aan onze missie om te innoveren in het sociale domein. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

"
Het liefst woon ik gewoon bij mijn moeder, maar ik weet dat dat niet kan. Gelukkig heb ik een goede band met mijn hulpverlener. Dat is echt een tof mens."
- Elias, 15 jaar

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

De ochtend begint direct met het wekken van de jongeren voor school, stage of werk. Alle jongeren hebben een dagbesteding, dus jullie hebben de tijd om nu de praktische zaken op te pakken. Jullie hebben een belafspraak met de mentor van een cliënt en ander betrokken partijen.

Je zorgt dat in de middag een fijne sfeer gecreërd wordt als de jongeren thuiskomen waardoor zij zich welkom voelen. Samen met je mentor hebben jullie een gesprek met een jongere om de voortgang van de doelen te bespreken. Jij hebt in eerste instantie een observerende rol, maar afhankelijk van jouw eigen leerdoelen en ontwikkeling wordt deze rol anders. Je kunt bijvoorbeeld een bijdrage gaan leveren bij het schrijven van een behandelplan of rapportage verslagen schrijven.

Aan het eind van de middag schuif je aan bij een interdisciplinair overleg waarin je samen met collega’s een aantal jongeren en hun situatie bespreekt. Thema’s als dagbesteding, verslaving/trauma en het regelen van 18+ zaken komen aan de orde. Ook stromen er twee jongeren deze periode door naar een andere woonplek. Voor jongeren én voor ouders kan het extra stress opleveren waar je op in moet spelen.

Wat verwachten wij van je?

Je bent een enthousiaste stagiair(e) en neemt zelf de verantwoordelijkheid voor je werk- en leerproces. Voor aanvang van je stage heb je je stagedoelen helder benoemd en concreet uitgewerkt in een stageopdracht. Je bent leergierig, flexibel, gericht op samenwerking en kan je goed improviseren.Verder ben je:

Studerend voor MBO niveau 4 maatschappelijke zorg, sociaal werker of HBO Social Work of Pedagogiek (leerjaar 2, 3 en/of 4).
Beschikbaar voor minimaal 32 uur per week.
In staat om een originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) én een ondertekende stage-overeenkomst aan te leveren.

#STERKHOUDER

Wat hebben we te bieden?

  • Een leerzame en uitdagende stage in een professionele, dynamische, multiculturele en collegiale werkomgeving.
  • Een prettige en informele werksfeer waarin je je snel thuis voelt.
  • Goede begeleiding en voldoende tijd voor opdrachten vanuit jouw opleiding.
  • Mogelijkheid voor een afstudeeropdracht.
  • Een stagevergoeding € 400,00 bruto per maand o.b.v. 36 uur per week.
  • Relevante trainingen via onze Steeds Sterker Academie en deelname aan de introductiebijeenkomsten.
  • Deelnemen aan het Beroeps Innovatie Centrum (BIC), waar je leert innoveren door samen met andere stagiairs te werken aan projecten die voor Sterk Huis relevant zijn.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met teamleider Rian Adriaensen-van de Donk, via 06 37 33 77 91. De vacature sluit op 15 maart 2024. De gesprekken worden in overleg gepland. 

Deze vacature is gelijktijdig voor in- en externe kandidaten opengesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang. Bij gelijke geschiktheid van de kandidaten geven wij de voorkeur aan een kandidaat met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Aarzel niet om contact op te nemen, ook als deze vacature toch niet helemaal aansluit bij wat je zoekt. We hebben regelmatig nieuwe vacatures en zijn altijd op zoek naar gemotiveerde SterkHouders!
Geen vacature missen? Meld je hieronder aan voor de Job Alert.