Ben jij onze nieuwe
Stagiair Jeugd- en Gezinsprofessional Jongere Jeugd?
Stagiair Jeugd- en Gezinsprofessional Jongere Jeugd
28 - 36 uur
Midden-Brabant
Stagevergoeding
Relevante werkervaring
HBO
Affiniteit met het jonge kind
Kennis van hulpverleningsmethoden
Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

BEN JIJ EEN STERKHOUDER?

Bij Sterk Huis zetten we ons met toewijding in omdat we houden van ons vak. We zijn Sterk-Houders. We omarmen de hulpvraag en laten niet meer los. We gaan voor eersteklas zorg op basis van hoogwaardige kennis en ervaring. Vind je dat een te grote verantwoordelijkheid? Of ben je een SterkHouder?

Voor wie
doe je het?

Het belang van het kind staat voorop. Jij werkt aan de basis: een zelfstandig, kansrijk leven voor het kind. Kinderen op deze jonge leeftijd zijn zeer kwetsbaar. Hun situatie is vaak schrijnend en dat heeft meestal meerdere oorzaken.

Hoe doe
je dat?

Je kunt te maken krijgen met ouders die hun kind jarenlang mishandeld hebben. Daar moet je tegen kunnen. Je zorgt ervoor de kinderen op de behandelgroep een veilige, gezellige sfeer ervaren én draagt bij aan het winnen van het vertrouwen van de ouders of verzorgers. Jouw collega’s weten in nauwe samenwerking met de ambulant hulpverlener het gesprek aan te gaan en jij observeert de dynamiek. Welke taken je in de praktijk mag uitvoeren is afhankelijk van je leerjaar en je eigen ontwikkeling. Tijdens je stage word je omringd door deskundige collega’s die graag hun kennis met je delen. Dit betekent, dat je tijdens je stage alle kunt hulp krijgen die je nodig hebt. Je bent hierbij zelf verantwoordelijk voor je proces.

Waarom werken bij
Sterk Huis?

Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door inhoudelijk bij te dragen aan onze missie om te innoveren in het sociale domein. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

"
Het liefst woon ik gewoon bij mijn moeder, maar ik weet dat dat niet kan. Gelukkig heb ik een goede band met mijn hulpverlener. Dat is echt een tof mens."
- Elias, 15 jaar

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Je begint je dag met het doornemen van het dossier van een van de kinderen. Ze is slachtoffer van jarenlange psychische verwaarlozing. Je leest over de persoonlijke doelen die met en voor haar zijn gesteld. Je bespreekt met je collega hoe jullie vandaag de taken verdelen en ze neemt je mee in de methodiek die het beste bij dit kind past.

‘s Middags bespreek je met je collega hoe het gaat. Het is al beter dan verwacht gelukt om contact te maken met haar. Ze gaat met plezier naar de hockeytraining en komt redelijk mee op school. Je collega plant een overleg in met de gedragswetenschapper jeugd om het verdere behandeltraject te bespreken en ook jij sluit hierbij aan.

Aan het eind van de dag eet je samen met alle kinderen aan tafel. De sfeer is goed, gezellig en iedereen wil wat vertellen. Dit zijn mooie momenten om bij stil te staan! Zodra de kinderen op bed liggen, help je je collega met rapporteren in het systeem.

Wat verwachten wij van je?

Je bent een enthousiaste stagiair(e) en neemt zelf de verantwoordelijkheid voor je werk- en leerproces. Voor aanvang van je stage heb je je stagedoelen helder benoemd en concreet uitgewerkt in een stageopdracht. Je bent leergierig, flexibel, gericht op samenwerking en kan je goed improviseren.Verder ben je:
Verder heb je:

Studerend voor HBO Social Work of Pedagogiek (leerjaar 3 en/of 4).
Beschikbaar voor minimaal 32 uur per week.
In staat om een originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) én een ondertekende stage-overeenkomst aan te leveren.

#STERKHOUDER

Wat hebben we te bieden?

  • Een leerzame en uitdagende stage in een professionele, dynamische, multiculturele en collegiale werkomgeving.
  • Een prettige en informele werksfeer waarin je je snel thuis voelt. Wij zijn voor 2 behandelgroepen (Orion en Steppe) in Goirle op zoek naar 2 stagiairs.
  • Goede begeleiding en voldoende tijd voor opdrachten vanuit jouw opleiding.
  • Een stagevergoeding € 400,00 bruto per maand o.b.v. 36 uur per week.
  • Relevante trainingen via onze Steeds Sterker Academie en deelname aan de introductiebijeenkomsten.
  • Deelnemen aan het Beroeps Innovatie Centrum (BIC), waar je leert innoveren door samen met andere stagiairs te werken aan projecten die voor Sterk Huis relevant zijn.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over  deze functie, neem dan contact op met teamleider Anita Larmit, via 06 34 55 47 36. De vacature sluit op 15 maart 2024. De gesprekken worden in overleg gepland.

Deze vacature is gelijktijdig voor in- en externe kandidaten opengesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang. Bij gelijke geschiktheid van de kandidaten geven wij de voorkeur aan een kandidaat met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Aarzel niet om contact op te nemen, ook als deze vacature toch niet helemaal aansluit bij wat je zoekt. We hebben regelmatig nieuwe vacatures en zijn altijd op zoek naar gemotiveerde SterkHouders!
Geen vacature missen? Meld je hieronder aan voor de Job Alert.