Ben jij onze nieuwe
Stagiair Jeugd- en Gezinsprofessional Dagbehandeling?
Stagiair Jeugd- en Gezinsprofessional Dagbehandeling
28 - 36 uur
Midden-Brabant
Stagevergoeding
Relevante werkervaring
HBO
Affiniteit met het jonge kind
Kennis van hulpverleningsmethoden
Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

BEN JIJ EEN STERKHOUDER?

Bij Sterk Huis zetten we ons met toewijding in omdat we houden van ons vak. We zijn Sterk-Houders. We omarmen de hulpvraag en laten niet meer los. We gaan voor eersteklas zorg op basis van hoogwaardige kennis en ervaring. Vind je dat een te grote verantwoordelijkheid? Of ben je een SterkHouder?

Voor wie
doe je het?

De dagbehandeling van het jonge kind (3-8 jaar) richt zich op kinderen met ontwikkelingsachterstanden en ontwikkelingsstoornissen. Dit kunnen bijvoorbeeld achterstanden zijn in taal en motoriek en stoornissen zoals in de hechting, ADHD, ASS of trauma problematieken. Binnen 2 groepen is een behandelklas aanwezig waar kinderen tijdens de behandeling onderwijs kunnen volgen. Kinderen worden voorbereid op een passende onderwijsplek en tegelijkertijd te werken aan persoonlijke leerdoelen. Dit onderwijs wordt aangeboden vanuit SO de Keyzer.

Hoe doe
je dat?

Jij biedt een veilige en gezonde omgeving voor het jonge kind. Bij de dagbehandeling wordt ondersteuning geboden aan kinderen en hun systeem die onvoldoende gebruik maken van gangbare opvoedingsmogelijkheden of zich in hun (primaire) leefomgeving niet staande kunnen houden. Vanaf het begin worden ouders/verzorgers in dit proces meegenomen door ambulant hulpverlener, mentor en de overige pedagogisch medewerkers. Er wordt systeemgericht en doelgericht gewerkt. Hiervoor is het van belang om behoeften te signaleren, handelingsplannen mede vorm te geven en handelingsplannen uit te voeren. Je bent verantwoordelijk voor de groepsgerichte behandelactiviteiten. Deze kunnen zowel individueel als groepsgericht zijn. Welke taken je in de praktijk mag uitvoeren is afhankelijk van je leerjaar en je eigen ontwikkeling. Tijdens je stage word je omringd door deskundige collega’s die graag hun kennis met je delen. Dit betekent, dat je tijdens je stage alle kunt hulp krijgen die je nodig hebt. Je bent hierbij zelf verantwoordelijk voor je proces.

Waarom werken bij
Sterk Huis?

Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door inhoudelijk bij te dragen aan onze missie om te innoveren in het sociale domein. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

"
Het liefst woon ik gewoon bij mijn moeder, maar ik weet dat dat niet kan. Gelukkig heb ik een goede band met mijn hulpverlener. Dat is echt een tof mens."
- Elias, 15 jaar

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

De dagbehandeling bestaat uit 4 behandelgroepen. Dit is een specifieke omschrijving van de behandelklas.

Tussen 8 uur en half 9 begin je de werkdag met het voorbereiden van de lesdag. Je controleert of het dagprogramma in orde is, je leest je mail en zet de verschillende werkjes klaar. Rond 9 uur komen alle kinderen binnen.

De dag begint met een leuk werkje aan tafel waarna het dagprogramma met het hele klasjes wordt doorgesproken. Zo weten de kinderen waar ze aan toe zijn. Iedereen is enthousiast want de volgende activiteit staat op het programma; spelen met speelzand (sensopatisch spel).

Nadat er lekker een stukje fruit gegeten is, is het heerlijk weer om lekker buiten te gaan spelen en op de matten. Hierbij stuur je het spel en ga je methodisch aan de slag met bijvoorbeeld floor play. Ook wordt er door de dag heen geoefend met zelfstandig spelen.

Om 15.15 uur gaan de kinderen naar huis. Je hebt nu tijd om de rapportages bij te werken, gesprekken te voeren met ouders en de leerdoelen per kind bij te werken.

Wat verwachten wij van je?

Je bent een enthousiaste stagiair(e) en neemt zelf de verantwoordelijkheid voor je werk- en leerproces. Voor aanvang van je stage heb je je stagedoelen helder benoemd en concreet uitgewerkt in een stageopdracht. Je bent leergierig, flexibel, gericht op samenwerking en kan je goed improviseren.Verder ben je:
Verder heb je:

Studerend voor HBO Social Work of Pedagogiek (leerjaar 3 en/of 4).
Beschikbaar voor minimaal 32 uur per week.
In staat om een originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) én een ondertekende stage-overeenkomst aan te leveren.

#STERKHOUDER

Wat hebben we te bieden?

  • Een leerzame en uitdagende stage in een professionele, dynamische, multiculturele en collegiale werkomgeving.
  • Een prettige en informele werksfeer waarin je je snel thuis voelt. Wij zijn voor 2 behandelgroepen (Zebra en Kangoeroe) in Goirle op zoek naar 2 stagiairs.
  • Goede begeleiding en voldoende tijd voor opdrachten vanuit jouw opleiding.
  • Mogelijkheid voor een afstudeeropdracht.
  • Een stagevergoeding € 400,00 bruto per maand o.b.v. 36 uur per week.
  • Relevante trainingen via onze Steeds Sterker Academie en deelname aan de introductiebijeenkomsten.
  • Deelnemen aan het Beroeps Innovatie Centrum (BIC), waar je leert innoveren door samen met andere stagiairs te werken aan projecten die voor Sterk Huis relevant zijn.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over  deze functie, neem dan contact op met teamleider Carina Schenk, via 06 13 27 59 04. De vacature sluit op 15 maart 2024. De gesprekken vinden plaats in de week van 18 maart of 25 maart 2024. 

Deze vacature is gelijktijdig voor in- en externe kandidaten opengesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang. Bij gelijke geschiktheid van de kandidaten geven wij de voorkeur aan een kandidaat met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Aarzel niet om contact op te nemen, ook als deze vacature toch niet helemaal aansluit bij wat je zoekt. We hebben regelmatig nieuwe vacatures en zijn altijd op zoek naar gemotiveerde SterkHouders!
Geen vacature missen? Meld je hieronder aan voor de Job Alert.