Ben jij onze nieuwe
Stagiair Ambulant Veilige Opvang Sterker voor de Toekomst?
Stagiair Ambulant Veilige Opvang Sterker voor de Toekomst
28 - 36 uur
Midden-Brabant
Stagevergoeding
Relevante werkervaring
MBO/ HBO
Affiniteit met cultuursensitiviteit
Kennis van hulpverleningsmethoden
Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

BEN JIJ EEN STERKHOUDER?

Bij Sterk Huis zetten we ons met toewijding in omdat we houden van ons vak. We zijn Sterk-Houders. We omarmen de hulpvraag en laten niet meer los. We gaan voor eersteklas zorg op basis van hoogwaardige kennis en ervaring. Vind je dat een te grote verantwoordelijkheid? Of ben je een SterkHouder?

Voor wie
doe je het?

Je zet je in voor kinderen, vrouwen en mannen die uit een situatie komen met geweld in afhankelijkheid. Er is bijvoorbeeld sprake van huiselijk geweld, kindermishandling, bedreiging, eer gerelateerd geweld of gedwongen prostitutie. Een diverse groep dus, maar altijd mensen die uit een situatie met veel angst en dreiging zijn gevlucht. Vaak is er sprake van trauma waardoor het opbouwen van een vertrouwensband vraagt om zorgvuldigheid, doorzettingsvermogen en begrip.

Hoe doe
je dat?

Je gaat aan de slag binnen het team Sterker voor de Toekomst. Je zet jezelf in om cliënten zo goed mogelijk voor te bereiden op een goede toekomst. Je voert toekomstgesprekken, bereid sollicitatiegesprekken voor, organiseert leer- werkplekken benadert scholen enzovoort. Je bent op de hoogte van het aanbod in trainingen, leer-werk plekken zowel intern als extern. Je bent altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de doelgroep te laten doorgroeien in samenspraak met de cliënt en de hulpverleners om het systeem heen. Ten slotte geef je cliënt trainingen, voorlichtingen en organiseer je activiteiten. Je bent verbindend tussen wonen en werken. Welke taken je in de praktijk mag uitvoeren is afhankelijk van je leerjaar en je eigen ontwikkeling. Tijdens je stage word je omringd door deskundige collega’s die graag hun kennis met je delen. Dit betekent, dat je tijdens je stage alle kunt hulp krijgen die je nodig hebt. Je bent hierbij zelf verantwoordelijk voor je proces.

Waarom werken bij
Sterk Huis?

Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door inhoudelijk bij te dragen aan onze missie om te innoveren in het sociale domein. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

"
Het liefst woon ik gewoon bij mijn moeder, maar ik weet dat dat niet kan. Gelukkig heb ik een goede band met mijn hulpverlener. Dat is echt een tof mens."
- Elias, 15 jaar

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Je start vandaag op een behandelgroep, waar jullie een toekomstgesprek hebben met een vrouw die deze week is opgenomen. Jullie bespreken haar wensen en mogelijkheden op het gebied van leren en werken. Jij observeert voornamelijk tijdens het gesprek en probeert zoveel mogelijk te leren. Samen stellen jullie nog ene plan op gericht op persoonlijke ontwikkeling. Vervolgens stem je de afspraken af met de zorgcoördinator en de groepsbegeleiding. Ten slotte leg je contact met de contactpersoon van de leer-werk plek om de startdatum af te spreken.

Aan het einde van de ochtend loop je binnen bij Studio (interne leeromgeving) om na te vragen bij een meisje van 13 of het lukt met haar schoolwerk, aangezien het haar eerste dag is bij Studio. Je bent bekend met haar en dus mag jij als stagiair zelf contact leggen.

In de middag wordt door jouw begeleider de training Rots & Water gegevens. Jij neemt ook deel aan de training. Jij gaat de deelnemers ophalen voor de training. Aan het einde registreer je nog je bevindingen in het systeem.

Wat verwachten wij van je?

Je bent een enthousiaste stagiaire en neemt zelf de verantwoordelijkheid voor je werk- en leerproces. Voor aanvang van je stage heb je je stagedoelen helder benoemd en concreet uitgewerkt in een stageopdracht. Ook ben je leergierig, flexibel, zelfstandig, gericht op samenwerking en kan je goed improviseren.Verder ben je:

Studerend voor MBO niveau 4, HBO Social Work of Pedagogiek (leerjaar 3).
Beschikbaar voor minimaal 32 uur per week.
In staat om een originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) én een ondertekende stage-overeenkomst te overhandigen.

#STERKHOUDER

Wat hebben we te bieden?

  • Een leerzame en uitdagende stage in een professionele, dynamische, multiculturele en collegiale werkomgeving.
  • Een prettige en informele werksfeer waarin je je snel thuis voelt.
  • Goede begeleiding en voldoende tijd voor opdrachten vanuit jouw opleiding.
  • Een stagevergoeding € 400,00 bruto per maand o.b.v. 36 uur per week.
  • Relevante trainingen via onze Steeds Sterker Academie en deelname aan de introductiebijeenkomsten.
  • Deelname aan ons stagiair meedenk team, het BIC.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met teamleider Sarah van Moorsel, via 06 51 10 76 29. De vacature sluit op 15 maart 2024. De gesprekken worden in overleg gepland.

Deze vacature is gelijktijdig voor in- en externe kandidaten opengesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang. Bij gelijke geschiktheid van de kandidaten geven wij de voorkeur aan een kandidaat met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Aarzel niet om contact op te nemen, ook als deze vacature toch niet helemaal aansluit bij wat je zoekt. We hebben regelmatig nieuwe vacatures en zijn altijd op zoek naar gemotiveerde SterkHouders!
Geen vacature missen? Meld je hieronder aan voor de Job Alert.