Ben jij onze nieuwe
Stagiair Ambulant gekoppeld aan Veilige Opvang?
Stagiair Ambulant gekoppeld aan Veilige Opvang
28 - 36 uur
Midden-Brabant
Stagevergoeding
Relevante werkervaring
HBO
Affiniteit met cultuursensitiviteit
Kennis van hulpverleningsmethoden
Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

BEN JIJ EEN STERKHOUDER?

Bij Sterk Huis zetten we ons met toewijding in omdat we houden van ons vak. We zijn Sterk-Houders. We omarmen de hulpvraag en laten niet meer los. We gaan voor eersteklas zorg op basis van hoogwaardige kennis en ervaring. Vind je dat een te grote verantwoordelijkheid? Of ben je een SterkHouder?

Voor wie
doe je het?

Je zet je in voor kinderen, vrouwen en mannen die uit een situatie komen met geweld in afhankelijkheid. Er is bijvoorbeeld sprake van huiselijk geweld, kindermishandling, bedreiging, eer gerelateerd geweld of gedwongen prostitutie. Een diverse groep dus, maar altijd mensen die uit een situatie met veel angst en dreiging zijn gevlucht. Vaak is er sprake van trauma waardoor het opbouwen van een vertrouwensband vraagt om zorgvuldigheid, doorzettingsvermogen en begrip.

Hoe doe
je dat?

Veiligheid heeft de hoogste prioriteit met bijzondere aandacht voor de kinderen in het gezin. In veel gevallen is noodopvang de eerste stap. Vanuit daar ga je op zoek naar een structurele oplossing om het geweld te stoppen. Je werkt aan het (zelf)vertrouwen en de eigenwaarde. Je werkt nauw samen met andere instanties waaronder Veilig Thuis en de Politie. Samen met de cliënt ga je op zoek naar wat er in zijn of haar geval nodig is. Welke taken je in de praktijk mag uitvoeren is afhankelijk van je leerjaar en je eigen ontwikkeling. Tijdens je stage word je omringd door deskundige collega’s die graag hun kennis met je delen. Dit betekent, dat je tijdens je stage alle kunt hulp krijgen die je nodig hebt. Je bent hierbij zelf verantwoordelijk voor je proces.

Waarom werken bij
Sterk Huis?

Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door inhoudelijk bij te dragen aan onze missie om te innoveren in het sociale domein. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

"
Het liefst woon ik gewoon bij mijn moeder, maar ik weet dat dat niet kan. Gelukkig heb ik een goede band met mijn hulpverlener. Dat is echt een tof mens."
- Elias, 15 jaar

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Je start vandaag bij een gezin dat verblijft in de opvang waarvan de vader gisteravond is opgepakt door de politie. De moeder, haar dochter van 5 en zoon van 2 jaar oud, leven al maanden in een gewelddadige gezinssituatie. Je helpt de moeder om de dag te beginnen en de oudste naar school te brengen. Dat is voor vandaag al heel wat. Jullie spreken af dat je er morgen weer bent.

’s Middags heb je een overleg met de wijkagent om elkaar op de hoogte te houden van wat er speelt. Hij is bekend met de situatie en jullie bespreken wat met het oog op de kinderen de beste aanpak is.

Aan het eind van de dag ga je nog even terug naar kantoor om je mail bij te werken. Daarnaast werk je aan de eindrapportage van een van je cliënten waarvoor het hulpverleningstraject is afgerond.

Wat verwachten wij van je?

Je bent een enthousiaste stagiaire en neemt zelf de verantwoordelijkheid voor je werk- en leerproces. Voor aanvang van je stage heb je je stagedoelen helder benoemd en concreet uitgewerkt in een stageopdracht. Ook ben je leergierig, flexibel, zelfstandig, gericht op samenwerking en kan je goed improviseren.Verder ben je:

Studerend voor HBO Social Work of Pedagogiek (leerjaar 3 en/of 4).
Beschikbaar voor minimaal 32 uur per week.
In staat om een originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) én een ondertekende stage-overeenkomst te overhandigen.

#STERKHOUDER

Wat hebben we te bieden?

  • Een leerzame en uitdagende stage in een professionele, dynamische, multiculturele en collegiale werkomgeving.
  • Een prettige en informele werksfeer waarin je je snel thuis voelt.
  • Goede begeleiding en voldoende tijd voor opdrachten vanuit jouw opleiding.
  • Een stagevergoeding € 400,00 bruto per maand o.b.v. 36 uur per week.
  • Relevante trainingen via onze Steeds Sterker Academie en deelname aan de introductiebijeenkomsten.
  • Deelname aan ons stagiair meedenk team, het BIC.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met teamleider Anne Duis, via 06 43 78 82 88 of Marloes van Roij, via 06 13 27 48 37. De vacature sluit op 15 maart 2024. De gesprekken vinden plaats op 21 maart 2024.  

Deze vacature is gelijktijdig voor in- en externe kandidaten opengesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang. Bij gelijke geschiktheid van de kandidaten geven wij de voorkeur aan een kandidaat met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Aarzel niet om contact op te nemen, ook als deze vacature toch niet helemaal aansluit bij wat je zoekt. We hebben regelmatig nieuwe vacatures en zijn altijd op zoek naar gemotiveerde SterkHouders!
Geen vacature missen? Meld je hieronder aan voor de Job Alert.