Ben jij onze nieuwe
Speltherapeut?
Speltherapeut
20 - 28 uur
Midden-Brabant
Schaal 9: max. € 4.544,51
Minimaal een jaar relevante werkervaring
HBO
Post HBO Speltherapie
Kennis van hulpverleningsmethoden
Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

BEN JIJ EEN STERKHOUDER?

Bij Sterk Huis zetten we ons met toewijding in omdat we houden van ons vak. We zijn Sterk-Houders. We omarmen de hulpvraag en laten niet meer los. We gaan voor eersteklas zorg op basis van hoogwaardige kennis en ervaring. Vind je dat een te grote verantwoordelijkheid? Of ben je een SterkHouder?

Voor wie
doe je het?

Onze zorgprofessionals zetten zich in voor kinderen, gezinnen, vrouwen en mannen die in een situatie zitten die schadelijk is of was. Er is bijvoorbeeld sprake van huiselijk geweld, kindermishandling, bedreiging, eer gerelateerd geweld, seksueel misbruik, complexe scheidingen of mensenhandel. Het is diverse groep dus. Vaak is er sprake van complex trauma waardoor het opbouwen van een vertrouwensband vraagt om zorgvuldigheid, doorzettingsvermogen en begrip.

Hoe doe
je dat?

Als speltherapeut geef jij speltherapie aan onze cliënten die soms woonachtig zijn bij Sterk Huis, met als doel het opheffen en verwerken van emotionele blokkades en van traumatische ervaringen. Je brengt hierbij gestagneerde ontwikkelingen op sociaal-emotioneel gebied, ontwikkelingsproblemen en/of gedragsproblemen in kaart en werkt aan een individueel hulpverleningsplan. Jij sluit met jouw vaktherapie aan bij de hulpvraag, behoefte en mogelijkheden van de cliënt. Om de therapie te kunnen geven zijn er 2 spelkamers in Goirle beschikbaar en in Teteringen. Als speltherapeut maak je deel uit van een bevlogen team van vaktherapeuten: PMT, Muziek en Sherborne therapeuten.

Waarom werken bij
Sterk Huis?

Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door inhoudelijk bij te dragen aan onze missie om te innoveren in het sociale domein. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

"
Ik zat thuis soms met mijn handen in het haar. Mijn kinderen maakten zo veel ruzie. Gelukkig was daar Karlijn. Haar tips zijn goud."
- Feline 15 jaar

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

De dag begint met het doornemen van de afspraken van die dag en met mijn collega speltherapeut wordt afgestemd wie welke ruimte nodig heeft.

Al snel gaat de telefoon, het is de receptie die meldt dat jouw afspraak er is. Je haalt jouw cliënt (en ouders) op uit het hoofdgebouw. Dit keer gaat het om een spelobservatietraject van een kindje dat weinig zelfvertrouwen heeft en op school geen contacten aangaat met andere kinderen. Er hebben al een aantal individuele spelcontacten plaatsgevonden en vandaag komt moeder mee naar de spelkamer- voor een ouder -kind observatie.

Daarna komt een cliënt die na zijn traumaverwerking en in de laatste fase van zijn therapie speltherapie aangeboden krijgt om vervolgens het traject af te kunnen sluiten. Na deze sessie ga je direct door naar het andere bijgebouw om daar met haar collega muziektherapeut een groepstherapie te geven.

Tussen de middag komen we met alle vaktherapeuten en onze gedragswetenschapper bij elkaar om een aantal casussen te bespreken om vervolgens naar de kantine te gaan om te lunchen. Een aantal collega’s kiezen ervoor om te gaan wandelen.

Vandaag vindt er in de middag een gesprek plaats met ouders en de ambulant hulpverlener voor de evaluatie van een speltherapietraject; is er voldoende draagvlak en draagkracht om door te gaan, of moeten er andere stappen genomen worden? Is de ingezette hulp toereikend?

Dan even tijd voor een kopje thee, ontladen en wat administratieve taken en verslagen. Als laatste nog een intake samen met een medewerker van het klantenbureau waarbij wordt gedacht aan vaktherapie met ambulante hulp voor ouders. Je klapt je laptop dicht en gaat naar huis, zo de kop is er weer af voor deze werkweek!

Wat verwachten wij van je?

Jij blijft van nature rustig in een heftige en emotionele situatie. Jij hebt de overkoepelende blik, zodat je de juiste inschatting kunt maken wat nodig is. Jij durft zaken bespreekbaar te maken. Je bent flexibel, je hebt veel geduld en je bent een weerbaar persoon. Vaak zet je één stap vooruit en dan weer twee stappen achteruit.
Verder heb je:

Een afgeronde post hbo-opleiding speltherapie.
Kennis van de verschillende therapievormen, de daartoe te gebruiken methodieken, vormen, materialen en gereedschappen gericht op de doelgroep.
Het kunnen vertalen van de problematiek van de jeugdige naar op de situatie van de jeugdige afgestemde therapie.
Bekendheid met systeemgericht werken.

#STERKHOUDER

Wat hebben we te bieden?

  • De functie Speltherapeut ingeschaald in schaal 9, met salaris tussen € 3.042,75 en € 4.544,51 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg 2024-2025.
  • Een contract voor 24 uur per week.
  • 8,3% eindejaarsuitkering, 8% vakantiegeld en overige goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. 
  • Een eigen SKJ geaccrediteerd opleidingsaanbod.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met teamleider Betsie van Hoek via 06 43 82 99 55. De vacature sluit op 26 februari 2024. De gesprekken vinden plaats in overleg.

Deze vacature is gelijktijdig voor in- en externe kandidaten opengesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang. Bij gelijke geschiktheid van de kandidaten geven wij de voorkeur aan een kandidaat met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Aarzel niet om contact op te nemen, ook als deze vacature toch niet helemaal aansluit bij wat je zoekt. We hebben regelmatig nieuwe vacatures en zijn altijd op zoek naar gemotiveerde SterkHouders!
Geen vacature missen? Meld je hieronder aan voor de Job Alert.