Ben jij onze nieuwe
Senior Salarisadministrateur met leidinggevende capaciteiten?
Senior Salarisadministrateur met leidinggevende capaciteiten
28 - 36 uur
Midden-Brabant
Schaal 10: max. € 4.605,45
Minimaal 5 jaar relevante werkervaring
HBO
Vakopleiding Payroll Services
Kennis van hulpverleningsmethoden
Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

BEN JIJ EEN STERKHOUDER?

Bij Sterk Huis zetten we ons met toewijding in omdat we houden van ons vak. We zijn Sterk-Houders. We omarmen de hulpvraag en laten niet meer los. We gaan voor eersteklas zorg op basis van hoogwaardige kennis en ervaring. Vind je dat een te grote verantwoordelijkheid? Of ben je een SterkHouder?

Voor wie
doe je het?

Als senior salarisadministrateur zet jij je samen met 2 collega’s in voor alle medewerkers van Sterk Huis. Onze medewerkers ontvangen op tijd het salaris want bij jou is de salarisadministratie altijd piekfijn in orde. Indirect zet jij je in voor kinderen, gezinnen, vrouwen en mannen die bij Sterk Huis verder geholpen worden. Zij zitten in een situatie die schadelijk is of was door bijvoorbeeld huiselijk geweld, kindermishandeling, bedreiging, eer gerelateerd geweld, seksueel misbruik, complexe scheidingen of mensenhandel.

Hoe doe
je dat?

Jij bent er verantwoordelijk voor dat medewerkers van Sterk Huis iedere maand tijdig het juiste salaris ontvangen. Jij zorgt voor een gebalanceerde en beheerste werkverdeling, zowel binnen je team als in de tijd. Je weet het team op coachende wijze mee te nemen en zorgt voor de vereiste kennis, kunde en scholing binnen het team. Je hebt een positief kritische blik op onze werkwijze en administratieve werkprocessen. Je hebt affiniteit met applicaties en je kunt hierdoor de digitalisering van deze processen verder voortzetten en de verandering initiëren en begeleiden. Jij bent ook de functioneel applicatiebeheerder van Beaufort en OWS. Tevens houdt jij onze cao Jeugdzorg, nieuwe wetgeving, sociale verzekeringen en arbeidsrechtelijke ontwikkelingen nauwlettend in de gaten, voert aanpassingen tijdig door en communiceert relevante informatie naar de organisatie. Ten slotte ben jij als payroll expert vraagbaak voor zowel het team als voor de gehele organisatie. Zo geef je bijvoorbeeld individueel advies aan zowel teamleiders als medewerkers, werk je nauw samen met HR om personele vraagstukken op te pakken of behandel je ingewikkelde vraagstukken voor de OR. Bovendien onderhoud je relevante externe relaties zoals de belastingdienst, het pensioenfonds of het UWV. De manager Finance & Control is eindverantwoordelijk, maar jij werkt dusdanig autonoom dat jij de gehele verantwoordelijkheid hebt voor een tijdige en correcte salarisadministratie.

Waarom werken bij
Sterk Huis?

Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door inhoudelijk bij te dragen aan onze missie om te innoveren in het sociale domein. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

"
Het liefst woon ik gewoon bij mijn moeder, maar ik weet dat dat niet kan. Gelukkig heb ik een goede band met mijn hulpverlener. Dat is echt een tof mens."
- Elias, 15 jaar

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Je begint je dag met het behandelen van de mailboxen. Medewerkers en management stellen via deze weg allerlei salaris gerelateerde vragen. Je verwerkt de acties die hieruit voortkomen meteen in de systemen Beaufort, Youforce en OWS. Tussendoor lopen er nog 2 leidinggevende binnen met een vraag over een ingewikkelde casus van een medewerker die overgeplaatst wordt.

Hierna heb je een afspraak gepland staan met een HR-adviseur en functioneel applicatiebeheerder om het nieuwe indiensttredingsproces te evalueren en te optimaliseren. Naast dat dit proces ook de salarisadministratie raakt, ben jij met jouw helicopterview ook de aangewezen persoon om hierover mee te denken.

Het is lunchpauze! Tijd voor een lekkere wandeling in het pittoreske Goirle.

In de middag geef je een training over het roostersysteem (OWS). Vanuit salarisadministratie zijn jullie verantwoordelijk voor dit systeem. Er zijn nieuwe roosteraars in verschillende teams gestart en jij geeft hen praktische uitleg over het systeem.

De dag sluit je af met een telefonisch overleg met Raet. Er komt een nieuwe wetgeving aan en dit moet goed ingeregeld worden in het systeem. Je behandeld nog enkele mutaties en dan zit de dag er weer op.

Wat verwachten wij van je?

Jij begrijpt als geen ander dat jouw handelen en dat van het team effect heeft voor de gehele organisatie. Je handhaaft als senior professional een strikte ethische standaard en de vertrouwelijkheid van de informatie is bij jou gewaarborgd. Je bent accuraat, communicatief vaardig en geeft helder en duidelijke (individueel) adviezen. Je hebt het vermogen om salarisgegevens te analyseren, trends te identificeren en afwijkingen op te sporen om eventuele fouten vroegtijdig te signaleren en verbeteringen door te voeren. Je hebt een dienstverlenende en klantgerichte instelling, maar durft ook grenzen te stellen voor zowel jezelf als voor het team. Je bent een echte teamspeler, hebt een coachende en coördinerende rol binnen het team, kunt veranderingen te weeg brengen, je verbind mensen en krijgt hen hierin mee. Kortom; een echte ‘multi-tasker’.
Verder heb je:

HBO werk- en denkniveau.
Vakopleiding Payroll Services (VPS).
Kennis van de salarisadministratiesoftware en andere HR-gerelateerde systemen, bij voorkeur Beaufort, Youforce, Gemal en OWS.
Kennis van Excel en andere hulpmiddelen voor gegevensanalyse.
Minimaal 5 – 7 jaar relevante ervaring in een vergelijkbare rol.

#STERKHOUDER

Wat hebben we te bieden?

  • De functie Senior salarisadministrateur in schaal 10, met salaris tussen € 3.065,59 en € 4.605,45 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg.
  • Een contract voor 32 – 36 uur per week.
  • 8,3% eindejaarsuitkering, 8% vakantiegeld en overige goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met manager Finance & Control, Stephanie Schröder via 06 43 82 66 13. De vacature sluit op 5 november 2023 en de gesprekken worden gepland in overleg. 

Deze vacature is gelijktijdig voor in- en externe kandidaten opengesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang. Bij gelijke geschiktheid van de kandidaten geven wij de voorkeur aan een kandidaat met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Aarzel niet om contact op te nemen, ook als deze vacature toch niet helemaal aansluit bij wat je zoekt. We hebben regelmatig nieuwe vacatures en zijn altijd op zoek naar gemotiveerde SterkHouders!
Geen vacature missen? Meld je hieronder aan voor de Job Alert.