Ik maak me zorgen over mijn kind(eren)

Ik ben een gescheiden ouder

Vaak lukt het ouders om goede afspraken te maken bij een scheiding. Maar soms overheersen de ruzies en de juridische gevechten. Dan is het moeilijk om afspraken te maken. Dit heeft vervelende gevolgen voor de kinderen. Zij kunnen ongevraagd tussen de ouders in komen te staan en hierdoor in een lastige positie komen. Een kind houdt van beide ouders en wil geen van beide verdrietig of boos zien. Door de emoties en de ruzies is het lastig om als ouder oog te hebben voor wat dit met de kinderen doet. Mogelijke gevolgen zijn: faalangst, een slechte nachtrust, angst, en concentratie- en gedragsproblemen.

Zo kan Sterk Huis jou helpen

Voor ouders

We helpen ouders om afspraken te maken die voor de kinderen het beste zijn. Zo zorgen we voor een scheiding die zo min mogelijk schade veroorzaakt aan ouders én kinderen. Dit doen we door middel van intensieve begeleiding of workshops over weerbaarheid.

Voor kinderen

Kinderen kunnen op het platform villapinedo.nl in contact komen met jongeren die ook een scheiding hebben meegemaakt. Zo kunnen ze ervaringen uitwisselen, hun verdriet een plek proberen te geven en andere kinderen helpen bij het verwerken van een scheiding van hun ouders.

Artikelen over dit onderwerp