Ik maak me zorgen over mijn kind(eren)

Mijn partner en ik gaan uit elkaar

Als je gaat scheiden is het belangrijk dat je goede afspraken met elkaar maakt. Maar als ruzies en juridische gevechten de boventoon voeren, is dat lastig. Dit heeft vervelende gevolgen voor kinderen. Zij staan ongevraagd tussen de ouders in, terwijl ze van beide ouders houden en hen niet boos of verdrietig willen zien. Maak jij momenteel een (complexe) scheiding door en heb je daarbij zorgen om je kind? Sterk Huis helpt jullie op weg naar een betere toekomst.

In de knel

Wanneer je een scheiding vol ruzie en emotie doormaakt, is het lastig om oog te houden voor wat de situatie met je kind doet. Toch zijn de gevolgen vaak groot. Een kind kan in de knel komen tussen de ruziënde ouders en niet meer weten wat de eigen wensen en behoeften zijn. Ook kan het leiden tot faalangst, een slechte nachtrust, angst en concentratie- en gedragsproblemen.

Sterk Huis helpt …

Ouders

Het is belangrijk dat de scheiding zo min mogelijk schade veroorzaakt bij jou en je kind. We bieden daarom onder meer ouderschapsbemiddeling en intensieve begeleiding aan én helpen bij het maken van duidelijke afspraken. Onze hulp is altijd op maat, waarbij we een diepgaande analyse maken van de situatie, de omgeving en factoren die een rol spelen. We kijken wat jullie nodig hebben voor een goede scheiding én toekomst.

Kinderen

Veel kinderen voelen zich alleen tijdens een scheiding van de ouders. Het lijkt alsof ze de enigen zijn die dit meemaken. Als jouw kind worstelt met de situatie, kan het in contact komen met jongeren die ook een scheiding meemaken. Op het platform www.villapinedo.nl kan je kind praten, lachen of huilen met kinderen die kunnen meepraten over een scheiding.

Artikelen over dit onderwerp