Op deze pagina vind je de uitgebreide keuze aan inspiratiesessies voor de middag. Het programma biedt voor elk wat wils: van creatief tot inspirerend en van aangrijpend tot praktisch inzetbaar. Geef 5 voorkeuren op en op basis van het aantal inschrijvingen en de beschikbare ruimte stellen wij een persoonlijk programma voor jou samen.

Helaas is het niet mogelijk om je samen op te geven. Tijdens de plenaire sessie in de Concertzaal en ’s avonds in De Boemel kun je al jouw favoriete collega’s ontmoeten.

Een uitgestrekte hand naar een vertrouwensband

(max. 80p per ronde)

In deze workshop neemt psychiater Jeroen Kloet je mee in een verhaal waarin zijn eigen ervaringen met een chronische en psychiatrische ziekte hem als hulpverlener hebben doen groeien. Hij vertelt hoe het delen en uitwisselen van je verhaal de ander en ook jezelf kan helpen om beter om te gaan met een wiebelige geest. Vanuit verbindend werken is de weg naar delen wat er écht toe doet makkelijker bereikbaar.

Fatale Liefde

(max. 200p per ronde)

Olcay Gulsen, Shanti Schiks en Ilona Brekelmans maken zich sterk voor de positie en de rechten van vrouwen. Eén op de vijf vrouwen in Nederland krijgt in haar leven te maken met geweld. Dat moet stoppen. Jij kan het verschil voor iemand maken! Olcay, Shanti en Ilona gaan met elkaar en het publiek in gesprek aan de hand van stellingen en eigen ervaringen.

Irenio Dionizio - ervaringsdeskundige neemt je mee in zijn verhaal ‘Mannen huilen ook’

(max. 50p per ronde)

In de praktijk blijkt gendersensitief handelen niet voor elke professional even gemakkelijk. Vaak wordt de rol van gender in een casus niet herkend, soms lijkt het of een werkwijze of protocol geen ruimte laat voor gendersensitiviteit en worden we begrensd door onze eigen genderopvattingen (vooroordelen en verwachtingen). In alle gevallen geldt echter: als je het niet weet, zie je het ook niet.

Digitaal Sterk E-health, gamification en VR bij Sterk Huis

(max. 15p per ronde)

Bij Sterk Huis zetten we E-health, gamification en Virtual Reality in bij hulpverleningsprocessen. Enerzijds om aan te sluiten bij de belevingswereld van onze cliënten en de huidige maatschappij en anderzijds ter ondersteuning of verdieping van de processen. Tijdens deze workshop nemen we jullie mee in deze technologieën. Ervaar de VR-simulatie van een complexe scheiding of huiselijk geweld; speel The Gate: een serious game gemaakt door jongeren, waarmee jonge cliënten spelenderwijs Sterk Huis leren kennen en maak kennis met ons E-health programma Therapieland.

Talentenmarkt

(max. 40p per ronde)

Ontdek de talenten van cliënten. Op de talentenmarkt laten onze jongeren hun talent zien. Ga met hen in gesprek en kijk wat ze te bieden hebben!

Een inkijkje in de gezinsvaktherapie

(max. 40p per ronde)

In deze workshop laten we jullie kennis maken met de gezinsvaktherapie, waarbij de vaktherapeut en systeemtherapeut als co-therapeuten met een gezin werken. De therapie vindt plaats in de ruimte van de vaktherapeut, dit is dus óf de gymzaal, óf de muziekruimte, óf de spelkamer. Kenmerkend voor de gezinsvaktherapie is dat niet het praten, maar het samen doen centraal staat en dat de behandelaren zich vooral zullen richten wat er op dat moment binnen en tussen de gezinsleden gebeurt.

Breng het in Beeld – light

(max. 25p per ronde)

Met (zakelijk) tekenen versterk je je communicatie en vergroot je je impact. Kom naar deze creatieve workshop van onze Steeds Sterker Academie en leer je boodschap vorm te geven door middel van eenvoudige en sprekende tekeningen.

Sterk Huis Totem: cultuur in beeld

(max. 20p per ronde)

Cultuur maak je samen. Het begint met betekenis geven aan missie, kernwaarden en gedrag middels het uitwisselen van verhalen en rituelen.  We gaan aan de slag met het op ludieke wijze in beeld brengen van onze Sterk Huis cultuur. Onze geschiedenis, waar staan we voor en hoe zorgen we voor verbinding met iedereen die bij de organisatie hoort? Dit doen we door met elkaar een totem (in de breedste zin van het woord) te maken voor Sterk Huis. Laat je creativiteit de vrije loop!

Hoe cultuursensitief ben jij?

(max. 20p per ronde)

In deze workshop maak je kennis met het cultuursensitief werken. Wat weet je hierover en wat zou je graag willen weten of kunnen? Uiteraard komt het systeemgericht werken hier ook in terug.

Maak kennis met onze persona's

(max. 20p per ronde)

Maak kennis met Jailey, Mo & Shewy. De eerste drie persona’s, ontwikkeld binnen de Ontwikkeltafel Persona’s. Bij Sterk Huis willen we beter begrijpen hoe onze doelgroep eruitziet en waar de doelgroep vandaan komt. In deze workshop leer je meer over persona’s, en ga je zelf aan de slag met het bouwen van de persona: Sterkhouder.

In gesprek met JIM`s en jongeren

(max. 40p per ronde)

Wellicht heb je het al vaker voorbij zien komen: JIM werkt! Tijdens deze sessie kun je in gesprek met JIM`s en jongeren. Misschien heb je hier zelf vragen over of ben je nieuwsgierig? Er is veel ruimte voor vragen en interactie, dus meld je aan!

Anders kijken

(max. 25p per ronde)

Letterlijk en figuurlijk anders kijken waarbij fotografie je gaat helpen. Kom het ervaren in deze workshop. Zorg dat je mobiele telefoon opgeladen is!

Smart Start in vogelvlucht

(max. 20p per ronde)

Sterk Huis is een van de initiatiefnemers van het programma Smart Start. In deze workshop nemen we je mee in Smart Start, waarbij we inzoomen op het onderwijs. We vertellen over de concepten die gemaakt zijn samen met De Zuidwester (Team op Maat), en scholen in Tilburg-Noord (PoVo-ambassadeurs) en West (wijkleesfunctionaris). Hoe kwamen ze tot stand, wat bleek uit de data, welke ervaringen zijn benut, maar ook: wat zijn de effecten en hoe zijn en worden deze concepten opgeschaald?

Thuisland - Documentaire

(45 min - max 15p)

Thuisland is een intieme documentaire die observeert hoe een familie zich voorzichtig probeert aan te passen om in Nederland een nieuwe start te maken. Tegelijkertijd worstelen de ouders met heimwee en de kinderen met slechte herinneringen. Hoe integreert een Syrisch vluchtelingengezin met zes kinderen tijdens de eerste maanden in hun nieuwe omgeving in het dorp Panningen, na jarenlang in een door oorlog geteisterd gebied en in kampen gewoond te hebben?

Krachten bundelen

(max. 40p)

Een Sterk Huis bouw je niet alleen, dat kun je alleen samen. Dat geldt ook voor de dagelijkse uitvoering. In deze workshop delen we succesverhalen waarin zorg en veiligheid samen optrekken. Mooie voorbeelden als: de samenwerking rondom eergerelateerd geweld, het CIT en Samen op in acuut.

Let’s talk about

(max. 20p)

Praten over seks, open minded of taboe? Over het stigma rondom sekswerk. Interactieve en informatieve workshop met sociaal verpleegkundige seksuele gezondheid Femke Overzier en relatie & intimiteitscoach/therapeut en ervaringsdeskundige Wendy van der Jagt.

Kindgerichte werving in Hart van Brabant. Hoe ziet dat eruit in de praktijk?

(max. 40p per ronde)

Elk kind heeft naast zijn thuis een netwerk. Hoe benutten we dit optimaal zodat er ’n tweede thuis vlakbij huis voor een kind en gezin beschikbaar komt?

Samen opgroeien

(max. 40p per ronde)

Soms kunnen gezinnen wat extra steun gebruiken van iemand die er echt voor hén is. Zonder oordeel en zonder plan. Samen kom je verder dan alleen. Hoe doe jij dat in je (net)werk? Samen Opgroeien verbindt mensen met een hulpvraag aan iemand die hen kan ondersteunen, zoals een gezinsvrijwilliger of steunouder. Tijdens deze workshop gaan we met elkaar in gesprek aan de hand van stellingen over de inzet van informele steun binnen (complexe) gezinssituaties.

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis