Ben jij onze nieuwe
MST Therapeut?
MST Therapeut
32-36 uur
Midden-Brabant
Max. € 4.471,31
2 jaar
WO psychologie / pedagogiek of HBO Sociaal (ped)agogische met voortgezette opleiding
SKJ registratie
Kennis van hulpverleningsmethoden
Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

BEN JIJ EEN STERKHOUDER?

Bij Sterk Huis zetten we ons met toewijding in omdat we houden van ons vak. We zijn Sterk-Houders. We omarmen de hulpvraag en laten niet meer los. We gaan voor eersteklas zorg op basis van hoogwaardige kennis en ervaring. Vind je dat een te grote verantwoordelijkheid? Of ben je een SterkHouder?

Voor wie
doe je het?

Bij Sterk Huis zetten we ons met toewijding in omdat we houden van ons vak. We zijn SterkHouders. We omarmen de hulpvraag en laten niet meer los. We gaan voor eersteklas zorg op basis van hoogwaardige kennis en ervaring. Vind je dat een te grote verantwoordelijkheid? Of ben je een SterkHouder?

Voor wie doe je het?

Als MST therapeut heb je een caseload van 4-6 gezinnen. Het gaat om een boeiende, uitdagende en zelfstandige functie waarin je therapie en behandeling voor jongeren geeft gebaseerd op gezins- en gedragstherapie. Je behandelt volgens het MST model en bent bereid je te laten (bij-)scholen in dit model waarbij je wekelijkse taakgerichte teamsupervisie ontvangt. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 4 therapeuten en een supervisor.

Hoe doe
je dat?

Vanaf 2018 biedt Sterk Huis in samenwerking met De Viersprong Multi Systeem Therapie (MST) aan. Een gecombineerd team met therapeuten van Sterk Huis en therapeuten van de Viersprong behandelt gezinnen conform MST vanuit Sterk Huis. Multi Systeem Therapie is een bewezen effectieve behandeling voor jongeren van 10 tot 18 jaar met ernstige gedragsproblemen bij wie uithuisplaatsing dreigt. Deze behandeling is een alternatief voor een dergelijke plaatsing. Er is vaak sprake van een combinatie van verschillende gedragsproblemen (weglopen, spijbelen, pesten, intimideren, geweld thuis of op straat, alcohol- drugs en ander middelengebruik), die vervolgens uitmonden in crimineel gedrag (dealen, diefstal, vandalisme en loverboy-problematiek). De behandeling duurt tussen de 3 en de 5 maanden en vindt plaats in de natuurlijke omgeving en met de personen die de meeste invloed hebben op de jongere. Er wordt vanuit de thuissituatie veel met de ouders gewerkt. Zie voor meer informatie: www.mst-nederland.nl.

Waarom werken bij
Sterk Huis?

Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door inhoudelijk bij te dragen aan onze missie om te innoveren in het sociale domein. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

"
Ik zat thuis soms met mijn handen in het haar. Mijn kinderen maakten zo veel ruzie. Gelukkig was daar Karlijn. Haar tips zijn goud."
- Feline 15 jaar

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Je start vandaag vroeg omdat je gaat observeren bij een gezin waarbij moeder het kind niet uit bed krijgt en probeert te begrijpen waar het mis gaat. Na deze afspraak heb je contact met je supervisor om het volgende gesprek voor te bereiden want je gaat naar een gezin waarbij de jongere die we in behandeling hebben iedere nacht weg is en pas vroeg in de ochtend thuis komt.

Deze week is hij opgepakt, omdat hij is betrapt bij een inbraak. Ouders voelen zich machteloos. Tussen je gesprekken door heb je contact met een verwijzer en met een school van een jongere die je in behandeling hebt.

Je sluit je dag af met een afscheid bij een gezin waar we een behandeling positief afsluiten. De betreffende jongere gaat weer hele dagen naar school, gebruikt geen drugs meer en de relatie met zijn ouders is verbeterd. Onderweg naar het gezin koop je een taart om het te vieren.

Wat verwachten wij van je?

Je hebt al flink wat ervaring opgedaan binnen de jeugdhulpverlening. Je bent niet bang om de confrontatie met jezelf aan te gaan en je durft je kwetsbaar op te stellen.

Verder heb je:

Een afgeronde WO opleiding Psychologie of Pedagogiek of een HBO opleiding richting maatschappelijk werk, SPH/Social Work of SPV met voortgezette opleiding;
Je bent geregistreerd in het SKJ of je hebt de bereidheid de registratie bij indiensttreding te regelen;
Je hebt ervaring met deze doelgroep en ervaring en affiniteit met een systeemgerichte en/of cognitief gedragstherapeutische werkwijze. Een pré is als je behandelervaring of een achtergrond hebt in de verslavingszorg of psychiatrie;
Je beheerst de Nederlandse taal zowel mondeling als schriftelijk en de Engelse taal t.b.v. de opleiding in MST en soms de wekelijkse rapportages en supervisies;
Je bent flexibel inzetbaar, aangepast aan de behoeften van de gezinnen en bent bereid en in staat om mee te draaien in de 24-uurs bereikbaarheidsdienst (gemiddeld eens in de 8 tot 9 weken);
Je hebt een goed analytisch vermogen en sterke interpersoonlijke vaardigheden;
Je bent woonachtig in de regio Midden-Brabant en in het bezit van een rijbewijs en auto.

#STERKHOUDER

Wat hebben we te bieden?

Je gaat werken in een boeiende, uitdagende en zelfstandige baan binnen een aantoonbaar succesvol programma dat goed aangeschreven staat. Je ontvangt daarvoor interessante inhoudelijke scholing en supervisie: basistrainingen, en supervisies.

  • De functie is ingeschaald in salarisschaal 10 van de cao-Jeugdzorg, met salaris tussen € 2.976,30 en € 4.471,31 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg.
  • 8,3% eindejaarsuitkering, 8% vakantiegeld en overige goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • Salarisverhoging 3% per 1-1-2023
  • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.
  • Standplaats is Goirle.

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met teamleider Sjoukje Schrurs, via 06-81956773 of sjoukjeschrurs@sterkhuis.nl en/ of Suzan Hagen MST supervisor, via 06-81622938 of suzanhagen@sterkhuis.nl. De vacature sluit op 28 augustus 2022.

Deze vacature is gelijktijdig voor in- en externe kandidaten open gesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten  voorrang. Bij gelijke geschiktheid van de kandidaten geven wij de voorkeur aan een kandidaat met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Aarzel niet om contact op te nemen, ook als deze vacature toch niet helemaal aansluit bij wat je zoekt. We hebben regelmatig nieuwe vacatures en zijn altijd op zoek naar gemotiveerde SterkHouders!