Ben jij onze nieuwe
Mentor Jonge Vluchtelingen?
Mentor Jonge Vluchtelingen
28 - 36 uur
Midden-Brabant
Schaal 7: max. € 3.555,32
Minimaal 3 jaar relevante werkervaring
MBO
Sociaal pedagogische opleiding
Kennis van hulpverleningsmethoden
Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

BEN JIJ EEN STERKHOUDER?

Bij Sterk Huis zetten we ons met toewijding in omdat we houden van ons vak. We zijn Sterk-Houders. We omarmen de hulpvraag en laten niet meer los. We gaan voor eersteklas zorg op basis van hoogwaardige kennis en ervaring. Vind je dat een te grote verantwoordelijkheid? Of ben je een SterkHouder?

Voor wie
doe je het?

Je staat klaar voor kinderen en jongeren die zonder ouders naar Nederland zijn gekomen, meestal gevlucht vanwege oorlog, geweld, terreur of politieke onveiligheid. De kinderen (14-17 jaar) van de alternatieve opvang in Biezenmortel zijn meteen vanuit Ter Apel naar de groep toegekomen om een stabiele en veilige omgeving te krijgen. Alle 45 jongeren zijn nog in procedure om te horen of ze een verblijfsvergunning kunnen krijgen. Een spannende en onzekere tijd maar jij bent er als professional om ze structuur, rust en veiligheid te geven. Je helpt alleenstaande minderjarige vreemdelingen (AMV) om zelfstandig te worden en te integreren in de Nederlandse samenleving. In een ingewikkelde Westerse wereld en met sterke banden met het thuisland.

Hoe doe
je dat?

In een leven met zoveel onzekerheid draait alles om het bieden van zoveel mogelijk stabiliteit. Jij bent een vaste basis en zorgt dat de jongeren zich welkom voelen. Je helpt hen op weg om kennis te maken met hun omgeving. Je bent de eerste schakel op weg naar een nieuwe school, nieuwe vrienden, een nieuw leven. Je bent begripvol maar spreekt hen ook aan op hun verantwoordelijkheid om kansen te grijpen.

Waarom werken bij
Sterk Huis?

Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door inhoudelijk bij te dragen aan onze missie om te innoveren in het sociale domein. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

"
Het liefst woon ik gewoon bij mijn moeder, maar ik weet dat dat niet kan. Gelukkig heb ik een goede band met mijn hulpverlener. Dat is echt een tof mens."
- Elias, 15 jaar

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Vandaag gaan alle jongeren van de groep naar hun zwemles toe. Met je collega’s (3 in totaal tijdens de slaapdienst) zorg jij er voor dat de jongeren de avond ervoor zichzelf voorbereiden op hun zwemles zodat je hen leert zelfstandig te worden. In de ochtend wek jij met je collega’s de jongeren (indien nodig), zorg je dat de jongeren ontbijten en zorg je er samen voor dat de jongeren tijdig naar hun zwemles toe gaan.

Je signaleert dat een jongere zich afzondert omdat hij binnenkort een afspraak heeft met de IND voor zijn aanmeldprocedure. Laagdrempelig zoek je contact met de jongere door middel van een wandeling of een avondmaal koken. Het blijkt dat de jongere al nachten niet kan slapen en niet weet wat hij kan verwachten. De zorgen en signalen zet je uit richting de persoonlijk begeleider van de jongere die ook samen met jou gaat schakelen naar de voogd. Jullie houden elkaar op de hoogte van ontwikkelingen en zorgen ervoor dat alles goed op elkaar is afgestemd.

In de opvang is het belangrijk dat de jongeren verbinden met de buurt en leren integreren in de samenleving. Het is ramadan en je wilt samen met de jongeren de vrijwilligers bedanken voor hun inzet. Samen met de jongeren organiseer je een Iftar en nodig je de vrijwilligers uit.

Het is vakantie en we gaan met de hele groep schaatsen, jij coördineert de groepsactiviteit en zorgt in de voorbereiding dat alles geregeld wordt. Samen creëer je met je collega’s een activiteit en bevorder je het leefklimaat en de groepssfeer.

Wat verwachten wij van je?

Je hebt het talent om cliënten te motiveren en te stimuleren. Bij crisissituaties weet jij rustig te blijven en methodisch te handelen.
Verder heb je:

Een afgeronde sociaal (ped)agogische opleiding op minimaal MBO4 niveau.
Ervaring in het werken met alleenstaande minderjarige vreemdelingen (AMV).
Kennis van en affiniteit met maatschappelijke ontwikkelingen rondom AMV.
De wens om onregelmatig te werken in een 24/7 rooster.
Vaardigheden om overzicht te houden in een groepsomgeving met 45 AMV-ers.

#STERKHOUDER

Wat hebben we te bieden?

  • De functie Mentor AMV in schaal 7, met salaris tussen € 2.487,72 en €3.555,32 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg.
  • Een contract voor 32-36 uur per week.
  • Werklocatie in Biezenmortel
  • Onregelmatigheidstoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering, 8% vakantiegeld en overige goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Anke van der Burg (teamleider) via ankevanderburg@sterkhuis.nl of 06 81 95 66 83. De vacature sluit op 31 maart 2023. De eerste gesprekken vinden plaats op 3 april 2023. 

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Aarzel niet om contact op te nemen, ook als deze vacature toch niet helemaal aansluit bij wat je zoekt. We hebben regelmatig nieuwe vacatures en zijn altijd op zoek naar gemotiveerde SterkHouders!
Geen vacature missen? Meld je hieronder aan voor de Job Alert.