Ben jij onze nieuwe
Mentor jonge Oekraïense vluchtelingen?
Mentor jonge Oekraïense vluchtelingen
28 - 36 uur
Oost-Brabant
Schaal 7: max. € 3.555,32
Minimaal een jaar relevante werkervaring
MBO/ HBO
Kennis van de maatschappelijke ontwikkelingen
Kennis van hulpverleningsmethoden
Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

BEN JIJ EEN STERKHOUDER?

Bij Sterk Huis zetten we ons met toewijding in omdat we houden van ons vak. We zijn Sterk-Houders. We omarmen de hulpvraag en laten niet meer los. We gaan voor eersteklas zorg op basis van hoogwaardige kennis en ervaring. Vind je dat een te grote verantwoordelijkheid? Of ben je een SterkHouder?

Voor wie
doe je het?

Je staat klaar voor Oekraïense jongeren die zonder ouders naar Nederland zijn gekomen, gevlucht vanwege oorlog, geweld, terreur of politieke onveiligheid. Ze hebben het verlangen om terug te keren zodra het voldoende veilig is. Je helpt deze alleenstaande minderjarige vreemdelingen (AMV) in een huislijke setting binnen een woongroep om zich te blijven ontwikkelen en hun tijd in het vreemde Nederland goed, veilig en zo zelfstandig mogelijk te besteden.

Hoe doe
je dat?

Op een locatie in Mierlo worden jonge Oekraïense vluchtelingen begeleid. Vanuit een co-creatie tussen twee andere partijen en Sterk Huis geef je professionele ondersteuning aan de jongeren en hun vrijwilligers. Door innovatief en creatief te zijn en out-of-the-box te denken weet je jouw steentje bij te dragen. Je bent een vast gezicht en zorgt dat zowel jongeren als vrijwilligers zich gezien voelen. Je staat naast ze, bent begripvol, maar spreekt ieder ook aan op hun verantwoordelijkheid om kansen te grijpen.

Waarom werken bij
Sterk Huis?

Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door inhoudelijk bij te dragen aan onze missie om te innoveren in het sociale domein. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

"
Het liefst woon ik gewoon bij mijn moeder, maar ik weet dat dat niet kan. Gelukkig heb ik een goede band met mijn hulpverlener. Dat is echt een tof mens."
- Elias, 15 jaar

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Vandaag ontvang je, soms samen met een vrijwilliger, een nieuwe jongen en meisje. Broer en zus. Jullie zorgen ervoor dat ze zich welkom voelen in deze spannende nieuwe omgeving. Je stemt urgente actiepunten af en checkt of de vrijwilliger ergens ondersteuning bij nodig heeft.

Aan het eind van de middag komen de meeste jongeren thuis. Je sluit je even aan bij de jongeren die in de woonkamer gaan hangen. Een van de meisjes trekt zich al snel wéér terug. Je besluit even een praatje met haar te maken. Hoewel ze aanvankelijk niets wil vertellen, lukt het je haar vertrouwen te winnen. Ze wordt gepest door een huisgenoot. Samen kijk je hoe je de situatie voor en vooral mét haar kan verbeteren.

In de avond komt er een vrijwilliger op de groep slapen. Vorige keer heeft hij een incident meegemaakt en vindt het toch weer een beetje spannend. Door hier nog even met een kop koffie bij stil te staan, weet hij hoe hij kan reageren als het incident zich dreigt te herhalen. Je aanbod om wat langer te blijven, vindt hij niet meer nodig.

Wat verwachten wij van je?

Je hebt het talent om cliënten te motiveren en te stimuleren. Bij crisissituaties weet jij rustig te blijven en methodisch te handelen.
Verder heb je:

Geen moeite om op onregelmatige tijden te werken in een 24/7 rooster.
Een afgeronde sociaal (ped)agogische opleiding op minimaal MBO4 niveau zoals pedagogiek, social work, sph, pedagogisch medewerker en sociaal werker.. Ben je nog bezig met jouw opleiding en wil je werk en studie combineren (BBL of duaal leertraject), ook dan nodigen wij jou uit om bij Sterk Huis te komen werken.
Ervaring in het werken met statushouders, vluchtelingen of jeugd als bijvoorbeeld jeugdzorgwerker, jeugd- en gezinsprofessional, pedagogisch medewerker, begeleider of groepswerker.
Kennis van en affiniteit met maatschappelijke ontwikkelingen rondom vluchtelingen.

#STERKHOUDER

Wat hebben we te bieden?

  • De functie Mentor AMV in schaal 7, met salaris tussen € 2.487,72 en €3.555,32 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg 1-1-2023.
  • Een contract voor 32-36 uur per week.
  • Jouw werklocatie is Mierlo.
  • Onregelmatigheidstoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering, 8% vakantiegeld en overige goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.
  • Doorstroom naar een “reguliere” functie mentor AMV of Jeugd- en Gezinsprofessional (jeugdzorg). 

Meer informatie?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met teamleider Astrid van Overbeek via 06 43 14 72 28 of astridvanoverbeek@sterkhuis.nl of met groepshoofd Almaz Wijkel via 06 43 82 64 78. De vacature sluit op 8 oktober 2023. De gesprekken vinden plaats op 12 oktober 2023. 

Deze vacature is gelijktijdig voor in- en externe kandidaten opengesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang. Bij gelijke geschiktheid van de kandidaten geven wij de voorkeur aan een kandidaat met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Aarzel niet om contact op te nemen, ook als deze vacature toch niet helemaal aansluit bij wat je zoekt. We hebben regelmatig nieuwe vacatures en zijn altijd op zoek naar gemotiveerde SterkHouders!
Geen vacature missen? Meld je hieronder aan voor de Job Alert.