Ben jij onze nieuwe
Mentor Alleenstaande Minderjarige Vreemdelingen (AMV)?
Mentor Alleenstaande Minderjarige Vreemdelingen (AMV)
24 - 36 uur
Midden-Brabant
Max. € 2.208,16
2 jaar
Sociaal (ped)agogische opleiding op minimaal MBO niveau
Minimaal 2 jaar ervaring met de doelgroep
Kennis van de maatschappelijke ontwikkelingen
Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

BEN JIJ EEN STERKHOUDER?

Bij Sterk Huis zetten we ons met toewijding in omdat we houden van ons vak. We zijn Sterk-Houders. We omarmen de hulpvraag en laten niet meer los. We gaan voor eersteklas zorg op basis van hoogwaardige kennis en ervaring. Vind je dat een te grote verantwoordelijkheid? Of ben je een SterkHouder?

Voor wie
doe je het?

Je staat klaar voor kinderen en jongeren die zonder ouders naar Nederland zijn gekomen, meestal gevlucht vanwege oorlog, geweld, terreur of politieke onveiligheid. Vaak hebben ze de opdracht om voor het hele gezin toekomst te maken. Je helpt alleenstaande minderjarige vreemdelingen (AMV) om zich te ontwikkelen op weg naar een veilig en zelfstandig leven. In een ingewikkelde Westerse wereld en met sterke banden met het thuisland.

Hoe doe
je dat?

In een leven met zoveel onzekerheid draait alles om het bieden van zoveel mogelijk stabiliteit. Jij bent een vaste basis en zorgt dat de jongeren zich welkom voelen. Je helpt hen op weg om kennis te maken met hun omgeving. Je bent de eerste schakel op weg naar een nieuwe school, nieuwe vrienden, een nieuw leven. Je bent begripvol maar spreekt hen ook aan op hun verantwoordelijkheid om kansen te grijpen.

Waarom werken bij
Sterk Huis?

Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door inhoudelijk bij te dragen aan onze missie om te innoveren in het sociale domein. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

"
Het liefst woon ik gewoon bij mijn moeder, maar ik weet dat dat niet kan. Gelukkig heb ik een goede band met mijn hulpverlener. Dat is echt een tof mens."
- Elias, 15 jaar

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Vandaag help je een jongen op weg die pas nieuw is in de groep. Hij moet nog wennen aan de vaste routine binnen het huis. Jullie zetten samen het ontbijt klaar voor alle bewoners.

’s Middags ga je langs bij de gemeente. Daar heb je regelmatig een overleg samen met onder andere het jongerenwerk en Nidos. Jullie houden elkaar op de hoogte van ontwikkelingen zodat de hulpverlening tijdig op gang komt en goed op elkaar is afgestemd.

Na het overleg ga je langs bij de school van enkele bewoners. Je bespreekt hoe het gaat en wat er beter kan. Vanuit school is er veel aandacht voor het integreren in de groep. Maar pestgedrag is soms erg moeilijk te voorkomen. Je stelt voor dat iemand van Sterk Huis een middag langs komt op school.

Wat verwachten wij van je?

Je hebt het talent om cliënten te motiveren en te stimuleren. Bij crisissituaties weet jij rustig te blijven en methodisch te handelen.

Een afgeronde sociaal (ped)agogische opleiding op minimaal MBO 4 niveau.
Ervaring in het werken met alleenstaande minderjarige vreemdelingen (AMV).
Kennis van en affiniteit met maatschappelijke ontwikkelingen rondom AMV.

#STERKHOUDER

Wat hebben we te bieden?

  • De functie Mentor AMV in schaal 7, met salaris tussen € 2.298,94 en €3.285,82 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg.
  • Onregelmatigheidstoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering, 8% vakantiegeld en overige goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Aarzel niet om contact op te nemen, ook als deze vacature toch niet helemaal aansluit bij wat je zoekt. We hebben regelmatig nieuwe vacatures en zijn altijd op zoek naar gemotiveerde SterkHouders!