Medewerker Crisisinterventieteam (CIT)

32 – 36 uur │ HBO │ Hart van Brabant

Wat je doet

Je draagt er samen met het team zorg voor dat er 24/7 bereikbaarheid en beschikbaarheid om als het nodig is binnen 2 uur ter plaatse te zijn. Door samen te werken ontstaat er voor volwassenen en jeugdigen in crisis een snelle, duidelijke en goede toegang naar passende ondersteuning en/of zorg. Vaak ben je samen met bv politie of een andere instantie. Als medewerker CIT zorg je voor een goede afwikkeling van de crisismelding.

Waar?

Het crisis interventieteam (CIT) is een samenwerkingsverband in de regio Hart van Brabant (Tilburg en omstreken) bestaande uit Veilig Thuis, Sterk Huis, Amarant, GGZ Breburg en Jeugdbescherming Brabant. Het CIT kan gebeld worden bij crisis. Bij een crisis kan het gaan om problemen tussen ouders en kinderen, zoals mishandeling, verwaarlozing of ernstige conflicten. Het kan ook gaan om problemen rondom echtscheidingen, psychiatrische problematiek, dementie of een poging tot zelfdoding. Ofwel; een diversiteit aan problematieken in crisissituaties!

Wie je bent

Je bent een bevlogen collega waarbij hart en hoofd onlosmakelijk verbonden zijn met het werken met cliënten met complexe problematiek. Jij hebt een goede professionele basis en past als persoon in deze boeiende en afwisselende functie. Je kunt een goede balans tussen werk en privé houden en bent flexibel om het 24/7 rooster met het team te vullen. We kunnen jouw expertise goed  gebruiken!

Uiteraard heb je een afgeronde (agogische) opleiding op HBO niveau mét een BIG registratie of SKJ registratie. Daarnaast vragen we kennis van en inzicht in maatschappelijke ontwikkelingen en problematiek, sociale systemen,  hulpaanbod en hulpverleningsmethodieken.

Je houdt het hoofd koel bij crisissituaties en weet hoe hierin te interveniëren. Je kunt snel schakelen tussen crisiswerk en meldpunt werk. Je weet een brug weet te slaan tussen professionals van andere disciplines en organisaties. Als ambassadeur van het CIT draag je helder uit waar het CIT voor staat.

Wat je krijgt 

  • Een salaris passend bij deze uitdagende functie en je huidige arbeidsvoorwaarden.
  • Een vast dienstverband voor 32 tot 36 uur per week (dit bespreken we graag met je).
  • 8% Vakantietoeslag, ORT en een eindejaarsuitkering (8.33%).
  • Een afwisselende functie in een kleinschalig en multidisciplinair team.
  • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling door structurele werkbegeleiding, intervisie en opleiding.

Meer weten?

Wil je meer inhoudelijke informatie over deze functie, neem dan contact op met Maudy Wetzel, coördinator CIT, 06-20435848, m.wetzel@cithartvanbrabant.nl