Kind- en Jeugdtherapeut

24 uur │ HBO │Goirle │ Sterk Huis

Wat ga je doen?

Het opzetten en uitvoeren van therapieën voor cliënten met als doel het opheffen van emotionele blokkades en het verwerken van ingrijpende (traumatische) ervaringen. Door het opbouwen  van een therapeutische relatie en de inzet van spel, tekenen etc. wordt getracht de gestagneerde ontwikkeling weer op gang te brengen. Ouders worden nauw betrokken bij de behandeling.

 

Waar ga je aan de slag?

Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team, deze bestaat onder andere uit  gedragswetenschappers en jeugd- en gezinsprofessionals. Jullie werken nauw samen met de ouders van het desbetreffende kind. De grootste uitdaging voor jou gaat zijn: door middel van speltherapie een positieve doorbraak te creëren in de ontwikkeling van een kind.

 

Wat verwachten wij van je?

Dat je een bevlogen collega bent waarbij hart en hoofd onlosmakelijk verbonden zijn met het werken met cliënten met een complexe problematiek. Je hebt een:

  • Post HBO opleiding speltherapie;
  • Kennis van de verschillende therapievormen, de daartoe te gebruiken methodieken, vormen, materialen en gereedschappen gericht op de doelgroep;
  • Het kunnen vertalen van de problematiek van de jeugdige naar op de situatie van de jeugdige afgestemde therapie;
  • Bekendheid met systeemgericht werken;
  • Minimaal 2 jaar ervaring met de doelgroep;
  • Kennis van en inzicht in maatschappelijke ontwikkelingen en problematiek, sociale systemen, hulpaanbod en hulpverleningsmethodieken.

Je hebt het talent om cliënten te motiveren en te stimuleren.  We zoeken iemand die organisatorisch en communicatief sterk is en een brug weet te slaan tussen professionals van andere disciplines en organisaties. Als ambassadeur van Sterk Huis draag je helder uit waar Sterk Huis voor staat.

 

Wat wij je bieden?
  • Een zelfstandige functie in een professionele en dynamische werkomgeving.
  • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Schaal 9, min. € 2.503,43 en max.      € 3.739,– o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg.
  • Een eindejaarsuitkering van 8,3% en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • Een eigen SKJ geaccrediteerd opleidingsaanbod.

 

Informatie en reageren?

Wil je meer informatie over  deze functie, neem dan contact op met Saskia de Veld inhoudelijk coördinator PTC, 0643826479, saskiadeveld@sterkhuis.nl of Lia van Vaardegem,  06 82293228 kinder- en jeugdtherapeut. Wil je reageren, stuur dan uiterlijk 6 juli een mail, voorzien van een motivatiebrief en CV, naar sollicitatie@sterkhuis.nl o.v.v. vacaturenummer 2020-44. De sollicitatiegesprekken zijn gepland op 9 juli.