Behandelgroep Laanzicht zoekt een nieuwe collega Jeugdzorgwerker C

Sterk Huis West-Brabant zoekt een nieuwe collega …

Kom jij ons ‘huis’ versterken?    

Welkom bij Sterk Huis West-Brabant, een warme en veilige plek voor kinderen en jongeren die geborgenheid en hulp nodig hebben. Wil jij je inzetten voor deze doelgroep? Sterk Huis West-Brabant zoekt per direct een ervaren C-jeugdzorgwerker voor de behandelgroepen op Laanzicht. Het team vertelt je alles over deze mooie baan. Aan het woord: Renée (jeugdzorgwerker C op de behandelgroep) en Kristel (ambulant jeugd- en gezinsbegeleider). Misschien wel jouw toekomstige collega’s …

Wat doen jullie op Laanzicht?
Kristel: “We richten ons op verschillende leeftijdscategorieën. Er zijn twee behandelgroepen voor kinderen tot 14 jaar en daarnaast drie groepen voor oudere jeugd: voor jongeren van 12 tot 16 jaar, voor jongeren van 14 tot 18+ en voor jongeren van 16 tot 18+.”

Renée: “Deze jongeren hebben vaak een belastend verleden en diverse problematieken. Wij proberen hen verder te brengen in hun ontwikkeling. In de vorm van therapie, maar we leren jongeren bijvoorbeeld ook koken of met geld omgaan.”

Kristel: “De eerste fase is gericht op stabilisatie. We zorgen dat een kind zich op zijn gemak voelt, rustig went aan de nieuwe situatie en zich veilig voelt bij de groepsleiding en groepsgenoten. Daarna kijken we hoe we de behandeling gaan vormgeven en wat daarvoor nodig is.”

Wat houdt de functie C-jeugdzorgwerker in?
Renée: “Als C-medewerker heb je een coachende rol richting collega’s. Je neemt het team mee in alle methodieken en beslissingen en zorgt dat alle neuzen dezelfde kant op staan.”
Kristel: “Je volgt niet alleen de ontwikkellijn van je mentorkind, maar van álle kinderen op de groep. Daarin neem je alle collega’s mee. Ook werk je intensief samen met het netwerk van de jongeren, waaronder de ouders en school.”
Wat bieden jullie cliënten? 
Kristel: “Een veilige leef- en ontwikkelomgeving waarin jongeren zich kunnen ontplooien. We zijn heel bewust bezig met de basisbehoeften van een puber: welke opvoedomgeving heeft een puber nodig, los van extra problematiek zoals ADHD, ADD of autisme. We geven jongeren mee dat het leven niet maakbaar is. Het kan ook weleens fout gaan, dat hoort erbij.”
Renée: “We willen het leven zo normaal mogelijk maken voor jongeren, ondanks het wonen op de groep. Bij ons mogen jongeren zijn wie ze zijn. Wij begeleiden bij het hulpverleningsproces en bij alle dagelijkse zaken, van opstaan tot slapengaan.”   

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?Kristel: “Er zit veel dynamiek in het werk. Je kan ieder moment van de dag een andere kant opgestuurd worden. Dat vraagt om een flexibele geest. Dat is ook meteen de charme van ons werk. Je moet creatief en stressbestendig zijn. Soms heb je belangrijke dingen gepland, maar komt het er niet van. Je moet dan op de juiste manier anticiperen op wat voorbijkomt.”

Renée: “Een kalm brein is daarbij wenselijk.”

Welke eigenschappen zijn nog meer nodig voor deze baan?
Kristel: “Het is belangrijk dat je kunt reflecteren op jezelf. Je moet acht kinderen opvoeden op de groep. Kijk eerlijk naar jezelf en stuur jezelf soms bij. Ik zeg altijd: mijn norm is niet de norm.”
Renée: “Je moet een bijdrage kunnen leveren aan een veilig pedagogisch klimaat. Verder heb je goede communicatieve vaardigheden en je bent realistisch.”

Kristel: “Ook moet je je eigen persoonlijkheid laten zien. Daarmee kan je geborgenheid op de groep bieden. Jongeren hebben het snel door als je je anders voordoet. Als medewerker moet je jezelf meebrengen naar het werk.”

Wat maakt deze baan interessant?
Renée: “Geen client is hetzelfde en geen problematiek is hetzelfde. Als het je lukt om realistische doelen voor de cliënt te stellen én kleine successen te vieren, is het een heel toffe baan. Verwacht geen grote wonderen, maar ben blij met de kleinste stapjes vooruit.”
Kristel: “Het is geweldig om als team, binnen alle dynamiek en hectiek, een cliënt vooruit te helpen. Je bent dus ook een echte teamplayer.”

Hoe is de sfeer binnen jullie teams?
Renée: “Er is ruimte voor humor. We halen vaak grapjes met elkaar uit.”
Kristel: “Binnen de teams werken mensen met diverse kwaliteiten. We vullen elkaar mooi aan.”  

Waarom werk je graag bij Sterk Huis West-Brabant?
Renée: “Sterk Huis heeft een duidelijke visie. Het is een leuke organisatie met oog voor het personeel. De zaken zijn op orde en iedereen weet elkaar goed te vinden.”
Kristel: “En onze werkomgeving is schitterend: heel open, groen en bosrijk.”

Wat is je boodschap aan een nieuwe collega?  

Kristel: “Wees welkom en neem vooral jezelf mee. Je bent je eigen instrument.”

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 

Sterk Huis West-Brabant opent de deur voor een nieuwe collega. Zie jij jezelf naast Renée, Kristel en nog veel meer collega’s van Sterk Huis West-Brabant staan?

Wat wij je bieden?

  • Een afwisselende functie voor 24-36 uur in een professionele en dynamische werkomgeving, met onregelmatige diensten.
  • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.
  • Jeugd- en Gezinsprofessional C,  Schaal 8, min. € 2.403,37  en max. € 3.568,98 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg.
  • Onregelmatigheidstoeslag.
  • Een eindejaarsuitkering van 8,3% en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Informatie en reageren?

Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Fatiha Beukering, Teamcoördinator Laanzicht, tel. 06-21342132 of via mail: fatihabeukering@sterkhuis.nl.

Wil je reageren, stuur dan uiterlijk 21 februari 2021 een mail, voorzien van een motivatiebrief en CV, naar sollicitatie@sterkhuis.nl o.v.v. van vacaturenummer 2021-14.

Voor interne kandidaten geldt dat zij hun motivatiebrief met CV kunnen sturen naarpz@sterkhuis.nlo.v.v. vacaturenummer 2021-14.

Deze vacature is gelijktijdig voor in- en externe kandidaten open gesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten  voorrang. Bij gelijke geschiktheid van de kandidaten geven wij de voorkeur aan een kandidaat met een afstand tot de arbeidsmarkt.