Ben jij onze nieuwe
Jeugd- en Gezinsprofessional Veilige opvang?
Jeugd- en Gezinsprofessional Veilige opvang
28 uur
Midden-Brabant
Max. € 3.749,57
Minimaal 3 jaar ervaring
Sociaal (ped)agogisch MBO of HBO diploma
Een SKJ registratie voor de senior Jeugd- en Gezinsprofessional C functie
Kennis van sociale systemen, hulpaanbod en hulpverleningsmethodieken.
Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

BEN JIJ EEN STERKHOUDER?

Bij Sterk Huis zetten we ons met toewijding in omdat we houden van ons vak. We zijn Sterk-Houders. We omarmen de hulpvraag en laten niet meer los. We gaan voor eersteklas zorg op basis van hoogwaardige kennis en ervaring. Vind je dat een te grote verantwoordelijkheid? Of ben je een SterkHouder?

Voor wie
doe je het?

Je zet je in voor tienermoeders en hun kinderen en voor slachtoffers van jeugdprostitutie of loverboys, waarbij spoedhulp een optie kan zijn. Zij hebben behoefte aan intensieve zorg en begeleiding. Zij komen vaak uit een situatie met veel angst en dreiging. Ook kan er sprake zijn van trauma waardoor het opbouwen van een vertrouwensband vraagt om zorgvuldigheid, doorzettingsvermogen en begrip. Binnen Sterk Huis krijgen zij ruimte om nieuwe vaardigheden aan te leren en om de regie van het eigen leven te kunnen nemen.

Hoe doe
je dat?

Veiligheid heeft de hoogste prioriteit, waarbij ook grote aandacht bestaat voor de kinderen. Als die basis er is, in de vorm van opvang, ga je op zoek naar een structurele oplossing. Je werkt aan het (zelf)vertrouwen en de eigenwaarde en aan een gezonde gehechtheidsrelatie tussen moeder en kind. Je werkt nauw samen met andere instanties waaronder Veilig Thuis en de Politie. Samen met de cliënt ga je op zoek naar wat nodig is.

Waarom werken bij
Sterk Huis?

Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door inhoudelijk bij te dragen aan onze missie om te innoveren in het sociale domein. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

"
De eerste weken bij Sterk Huis waren echt zwaar. Maar de steun van de andere meiden en de groepsleiding trok mij er doorheen."
- Jessica 29 jaar

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Een zwangere vrouw leeft al maanden in een gewelddadige gezinssituatie. Gisterenavond is ze opgevangen door je collega’s. Je helpt de aanstaande moeder om de dag te beginnen. Dat is voor vandaag al heel wat.

’s Middags werk je aan de rapportage van een van de cliënten. Observatie van de bestaande patronen is een belangrijke eerste fase. Je beschrijft de momenten waarop er binnen een gezin dat tijdelijk is opgevangen, spanning ontstaat. Dat wordt de basis om later verbeterdoelen te stellen.

Aan het eind van de middag help je een aantal vrouwen om samen te koken voor de groep. Tijdens het koken en het eten zie je de groep bijna hechter worden. Iedereen heeft haar eigen verhaal maar er is ook veel herkenning onderling.

Je kijkt uit naar de training van de Sterk Huis Academie die je morgen gaat volgen. Je volgt de training Beroepsstandaard die hoort bij je SKJ-registratie. Het is een training die draait om jouw verantwoordelijkheid als hulpverleningsprofessional en de keuzes die je maakt.

Wat verwachten wij van je?

Je hebt het talent om cliënten te activeren en je weet hoe je intercultureel werkt. Bij crisissituaties blijf jij rustig, zodat je methodisch kan handelen.

Een afgeronde sociale (PED) agogische opleiding op MBO 4 niveau
Ervaring met de doelgroep
Een SKJ registratie voor de senior functie Jeugd- en Gezinsprofessional C
Kennis van en inzicht in maatschappelijke ontwikkelingen en problematiek, sociale systemen, hulpaanbod en hulpverleningsmethodieken

#STERKHOUDER

Wat hebben we te bieden?

  • De functie Jeugd- en Gezinsprofessional D in schaal 7 met salaris tussen € 2.415,26 en € 3.451,77 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg
  • Of de functie (Senior) Jeugd- en Gezinsprofessional C in Schaal 8 met salaris tussen € 2.594,98 en € 3.749,57 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg
  • Onregelmatigheidstoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering, 8% vakantiegeld en goede overige secundaire arbeidsvoorwaarden
  • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

Voor meer informatie kun je contact opnemen met team coördinator Sarah van Moorsel, via 06-51107629. Dit betreft een doorlopende vacature.

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Aarzel niet om contact op te nemen, ook als deze vacature toch niet helemaal aansluit bij wat je zoekt. We hebben regelmatig nieuwe vacatures en zijn altijd op zoek naar gemotiveerde SterkHouders!