Ben jij onze nieuwe
Jeugd- en Gezinsprofessional Specialistische Kinderopvang?
Jeugd- en Gezinsprofessional Specialistische Kinderopvang
20 - 28 uur
Midden-Brabant
Schaal 7 of 8: max. € 4.223,16
Minimaal 3 jaar relevante werkervaring
MBO/ HBO
Affiniteit met het jonge kind
Kennis van hulpverleningsmethoden
Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

BEN JIJ EEN STERKHOUDER?

Bij Sterk Huis zetten we ons met toewijding in omdat we houden van ons vak. We zijn Sterk-Houders. We omarmen de hulpvraag en laten niet meer los. We gaan voor eersteklas zorg op basis van hoogwaardige kennis en ervaring. Vind je dat een te grote verantwoordelijkheid? Of ben je een SterkHouder?

Voor wie
doe je het?

Het belang van het jonge kind staat voorop. Jij werkt aan de basis: aanbieden van structuur en goede verzorging van het kind. De kinderen op deze jonge leeftijd zijn zeer kwetsbaar. Zij hebben in hun jonge levensjaren al te maken gehad met onveiligheid, bijvoorbeeld huislijk geweld of andere trauma’s. Hun situatie is vaak schrijnend en dat heeft meestal meerdere oorzaken.

Hoe doe
je dat?

Je biedt een veilige en gezonde omgeving aan voor het jonge kind. Je biedt een dagstructuur aan, verzorgt de kinderen door het geven van beschikbaarheid, liede en aandacht, hebt contact met ouders, neemt het mentorschap op je en je biedt ondersteuning bij de opvoeding, het maken van facturen en het opstellen van contracten. Daarnaast neem je deel aan het teamoverleg met de gedragswetenschapper, neem je deel aan de ontwikkelgesprekken met ambulant hulpverleners, ouders en betrokken pedagogisch medewerkers en denk je mee over het beleid binnen Sterk Huis.

Waarom werken bij
Sterk Huis?

Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Ook als stagiair krijg je verantwoordelijkheid afgestemd op je ervaring en leerjaar. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

"
De eerste weken bij Sterk Huis waren echt zwaar. Maar de steun van de andere meiden en de groepsleiding trok mij er doorheen."
- Jessica 29 jaar

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Je dag begint om 08.00 uur. Je praat even bij met je collega en bespreekt de geplaatste kinderen die vandaag komen en eventuele bijzonderheden. Je stemt met je collega af of je vandaag bij de baby’s ondersteunt of bij de peuters.

Om 08.30 uur gaat de telefoon, een medewerker van een behandelgroep voor tienermoeders belt dat één van de moeders een slechte nacht heeft gehad en vraagt of haar kindje ter ondersteuning van moeder kan worden opgevangen vanochtend. Je overlegt met je collega en bekijkt de plaatsingslijst of dit kan. Tegelijkertijd staat er een moeder met haar kindje voor de deur. Je heet ze welkom en vraagt of er bijzonderheden zijn voor de opvang van vandaag. Je schrijft alle bijzonderheden op.

Je collega vraagt of je met een kindje dat moeilijk in slaapt komt een rondje kan gaan wandelen op het terrein van Sterk Huis. Nadat je terug bent verschoon je de luier en maak je het flesje klaar. Je geeft de voeding en schrijft op het bord wanneer het kindje heeft gegeten en geslapen. Als moeder haar kindje komt ophalen dan koppel je aan moeder terug hoe de dag is gegaan. Je ruimt alles op en de dag zit er weer op.

Wat verwachten wij van je?

Dat je een bevlogen collega bent waarbij hart en hoofd onlosmakelijk verbonden zijn met het werken met de doelgroep. Je bent communicatief sterk en hebt een ondernemende houding. Daarnaast heb je affiniteit met het jonge kind.

Minimaal een afgeronde sociale pedagogische opleiding op minimaal HBO niveau voor Jeugd- en Gezinsprofessional C;
Minimaal een afgeronde sociale pedagogische opleiding op minimaal MBO 4 of HBO niveau voor Jeugd- en Gezinsprofessional D;
Minimaal 3 jaar ervaring met de doelgroep.
Kennis van en inzicht in maatschappelijke ontwikkelingen en problematiek, sociale systemen, hulpaanbod en hulpverleningsmethodieken.

#STERKHOUDER

Wat hebben we te bieden?

  • Een afwisselende functie in een professionele en dynamische werkomgeving.
  • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.
  • Jeugd- en Gezinsprofessional C,  Schaal 8, min. € 2808,78  en max. € 4171,02 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg.
  • Jeugd- en Gezinsprofessional D,  Schaal 7, min. € 2686,74  en max. € 3839,75 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg.
  • Een eindejaarsuitkering van 8,3% en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over  deze functie, neem dan contact op met teamleider Jolijn Laurijsen via 06-22334445. De vacature sluit op 16 juni 2024. De gesprekken vinden plaats op 24 juni 2024. 

Deze vacature is gelijktijdig voor in- en externe kandidaten opengesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang. Bij gelijke geschiktheid van de kandidaten geven wij de voorkeur aan een kandidaat met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Aarzel niet om contact op te nemen, ook als deze vacature toch niet helemaal aansluit bij wat je zoekt. We hebben regelmatig nieuwe vacatures en zijn altijd op zoek naar gemotiveerde SterkHouders!
Geen vacature missen? Meld je hieronder aan voor de Job Alert.