Ben jij onze nieuwe
Jeugd- en Gezinsprofessional Senior Sterk Huis?
Jeugd- en Gezinsprofessional Senior Sterk Huis
20 - 28 uur
Midden-Brabant
Schaal 8: max. € 3.749,57
Minimaal 5 jaar relevante werkervaring
HBO
Kennis van hulpverleningsmethoden
Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

BEN JIJ EEN STERKHOUDER?

Bij Sterk Huis zetten we ons met toewijding in omdat we houden van ons vak. We zijn Sterk-Houders. We omarmen de hulpvraag en laten niet meer los. We gaan voor eersteklas zorg op basis van hoogwaardige kennis en ervaring. Vind je dat een te grote verantwoordelijkheid? Of ben je een SterkHouder?

Voor wie
doe je het?

Je zet je in voor kinderen, gezinnen, vrouwen en mannen die in een situatie zitten die schadelijk is of was. Er is bijvoorbeeld sprake van huiselijk geweld, kindermishandling, bedreiging, eer gerelateerd geweld, seksueel misbruik, complexe scheidingen of mensenhandel. Een diverse groep dus. Vaak is er sprake van complex trauma waardoor het opbouwen van een vertrouwensband vraagt om zorgvuldigheid, doorzettingsvermogen en begrip. Indien je solliciteert bekijken we samen welke doelgroep passend is bij jou als professional en waar de behoefte van Sterk Huis ligt op dat moment.

Hoe doe
je dat?

Met jouw ervaring heb je snel overzicht op een groep en weet je verschillende interventies in te zetten bij verschillende complexe situaties. Dit doe je planmatig, methodisch en actiegericht voor gehele gezinssysteem, waarbij ”vroeg chronisch trauma” (VCT) de belangrijkste pijler is. Vaak werk je samen met andere instanties en onderhoud je contact met de ouder/verzorgers. Daarin speel je een verbindende rol. Je neemt hier jouw collega’s in mee tijdens intervisies, maar ook in de dagelijkse gang van zaken. Jij weet op een positieve manier jouw ervaring te delen in het team, zodat jullie samen door ontwikkelen.

Waarom werken bij
Sterk Huis?

Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door inhoudelijk bij te dragen aan onze missie om te innoveren in het sociale domein. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

"
Ik zat thuis soms met mijn handen in het haar. Mijn kinderen maakten zo veel ruzie. Gelukkig was daar Karlijn. Haar tips zijn goud."
- Feline 15 jaar

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Hierbij een voorbeeld van een werkdag indien je op de behandelgroep oudere jeugd aan het werk gaat:

Vandaag heb je een slaapdienst en die begint meteen anders dan gepland. Twee jongens in de groep hebben gevochten. Jij bent als mentor van een van de jongens de aangewezen persoon om hierover het gesprek aan te gaan.

Als de rust is teruggekeerd, bespreek je na het eten met een collega de observaties en bijzonderheden van de middag. Je coacht haar als senior medewerker in de ontwikkeling van bepaalde vaardigheden. Er staan schoolvakanties voor de deur en dat is altijd een moment om extra alert te zijn. Voor ouders én voor jongeren kan het extra stress of verleidingen opleveren waar je op in moet spelen.

‘s Avonds bereid je je voor op een training van de Sterk Huis Academie die je morgen gaat volgen. Je volgt de leergang Werken met Jeugd: Professional van de Toekomst. In deze training voor ervaren professionals ga je aan de slag met succesvol netwerken, ambassadeurschap en samenwerken. Vervolgens ben je een dag vrij, en dan heb je weer een aantal dagdiensten.

Wat verwachten wij van je?

Naast dat je de ervaring hebt om cliënten te motiveren en te stimuleren ben jij toe aan een stap in je carrière, waar je jouw ervaring kunt delen met de volgende generatie hulpverleners. Je neemt het voortouw in het team en weet collega’s te ondersteunen bij complexe situaties.

Een afgeronde sociale (ped)agogische opleiding op HBO niveau.
Minimaal 5 jaar ervaring binnen de complexe hulpverlening met jeugd of gezinnen.
Kennis van en inzicht in het aantrekken en door ontwikkelen van een team.
De wens om in een 24/7 rooster te werken.

#STERKHOUDER

Wat hebben we te bieden?

  • De functie Jeugd- en Gezinsprofessional C in salarisschaal 8 met salaris tussen € 2.403,37 en € 3.568,98 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg.
  • Onregelmatigheidstoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering, 8% vakantiegeld en goede overige secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling o.a. door middel van intervisie.

Het betreft een doorlopende vacature, waar we samen met jou kijken naar een geschikt team in de organisatie op de behandelgroepen (jonge kind of oude kind) of veilige opvang.

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Aarzel niet om contact op te nemen, ook als deze vacature toch niet helemaal aansluit bij wat je zoekt. We hebben regelmatig nieuwe vacatures en zijn altijd op zoek naar gemotiveerde SterkHouders!