Jeugd- en Gezinsprofessional Prinsenhoeven

32 uur │ MBO/HBO │Goirle │ Sterk Huis

Wat ga je doen?
Samen met de Gedragswetenschapper en Ambulant Hulpverlener stel je multidisciplinaire plannen van aanpak op waarin concrete (behandel-) doelen en acties worden geformuleerd voor cliënten in een residentiële setting. Je observeert en begeleidt cliënten op individueel- en/of groepsniveau bij de uitvoering van het individuele plan van aanpak zodat de afgesproken doelen worden gerealiseerd. Daarnaast is het belangrijk om het groepsdynamische proces te onderkennen en te begeleiden.

Waar ga je aan de slag?
Je werkt binnen 24 uurs dag- en nachtbehandelingsgroepen Jeugdzorg, Cluster 3 in Goirle en Tilburg. Je biedt hulpverlening aan kinderen/jongeren, variërend in de leeftijd van 6-18 jaar (en hun systeem) die (onvoldoende gebruik maken van gangbare opvoedingsmogelijkheden of) zich in hun (primaire) leefomgeving niet staande kunnen houden. Doel is het ondersteunen, planmatig, methodisch en actiegericht behandelen van het gehele gezinssysteem, waarbij behandeling van ” vroegkinderlijk chronisch trauma” (VCT) de belangrijkste pijler is.  Het behandelplan van meerdere kinderen/jongeren is gericht op stabilisatie ter voorbereiding op EMDR of cognitieve gedragstherapieverwerking, waardoor ze kunnen komen tot het verwerken van vroegkinderlijk traumatische ervaringen.  Deze vacature betreft in eerste instantie de behandelgroep Prinsenhoeven in Tilburg. Hier verblijven wonen jongeren van 15 tot 18 jaar. De behandelgroep is een groep voor jongeren die om verschillende redenen in hun ontwikkeling bedreigd worden. De problemen die er zijn kunnen niet meer opgevangen worden in het gezin of met de hulp van de omgeving. Vaak hebben de jongeren bepaalde gedragsproblemen; een laag gevoel van eigenwaarde en een gevoel van onvermogen zijn duidelijke kenmerken. In en vanuit deze behandelgroepen wordt aan de jongeren en hun gezin behandeling en begeleiding gegeven. Binnen een behandelgroep staat het bieden van een veilig, overzichtelijk en stimulerend klimaat centraal. Belangrijk is dat de kinderen door de inzet van de Jeugd- en Gezinsprofessional steun, acceptatie en beschikbaarheid ervaren. Daarmee ontstaat een basis waarop gewerkt kan worden aan herstel van gedrags- en/of opvoedingsproblemen.

Wat verwachten wij van je?
Dat je een bevlogen collega bent waarbij hart en hoofd onlosmakelijk verbonden zijn met het werken met cliënten met een complexe problematiek. Je hebt:

  • Minimaal een afgeronde sociale (PED) agogische opleiding op minimaal MBO 4 of HBO niveau;
  • minimaal 1 jaar ervaring met de doelgroep;
  • kennis van en inzicht in maatschappelijke ontwikkelingen en problematiek, sociale systemen, hulpaanbod en hulpverleningsmethodieken.

Je hebt het talent om cliënten te motiveren en te stimuleren. Je houdt het hoofd koel bij crisissituaties en weet hoe hierin te interveniëren. We zoeken iemand die communicatief sterk is en een ondernemende houding heeft. Als ambassadeur van Sterk Huis draag je helder uit waar Sterk Huis voor staat.

Wat wij je bieden?

  • Een afwisselende functie in een professionele en dynamische werkomgeving.
  • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.
  • Schaal 7, min. € 2.298,94 en max. € 3.285,52 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg.
  • Onregelmatigheidstoeslag
  • Een eindejaarsuitkering van 8,3% en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Informatie en reageren?
Wil je meer informatie over  deze functie, neem dan contact op met Marit Schollen (maritschollen@sterkhuis.nl ), telefoon: 06-82500812
Wil je reageren, stuur dan uiterlijk 11 maart 2020  een mail, voorzien van een motivatiebrief en CV, naar sollicitatie@sterkhuis.nl o.v.v. van vacaturenummer 2020-09B.

Deze vacature is gelijktijdig voor in- en externe kandidaten open gesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten  voorrang. Bij gelijke geschiktheid van de kandidaten geven wij de voorkeur aan een kandidaat met een afstand tot de arbeidsmarkt.