Jeugd- en Gezinsprofessional Pilot Kameleon

sterkhuis-vacature_5

16-24 uur │ HBO – MBO │Goirle │ Sterk Huis

Wat ga je doen?

Jouw expertise wordt ingezet binnen de Pilot Kameleon waarbij je, samen met onderwijzend personeel, kinderen een beter perspectief binnen SO de Keyzer biedt. Je ondersteunt het onderwijzend personeel in het vroegtijdig signaleren en in het objectief interpreteren en beschrijven van het gedrag van kinderen. Je geeft hun en eventueel de ouders of betrokkenen informatie, advies en consultatie over hoe zij met het gedrag van hun kind kunnen omgaan. Bij een individuele hulp-/zorgvraag van ouders of betrokkenen, over een kind, bekijk je samen welke vorm van ondersteuning nodig is.

Waar ga je aan de slag?

We zijn in het schooljaar 2020-2021 gestart met een pilot voor 5 kinderen met zeer complexe gedrag en leerproblemen  die nu geen onderwijs volgen. Via deze pilot ontdekken alle partijen samen de succesfactoren en wordt getoetst of de gekozen organisatievorm volstaat, of aanpassingen vergt. Deze pilot is zeer succesvol gebleken en wordt nu uitgebreid.

Aan de hand van de dossiers en observaties van de kinderen wordt vastgesteld welk traject nodig is om de kinderen gefaseerd toe te kunnen leiden naar onderwijs op SG De Keyzer.  Ook vindt reflectie plaats op de werkende elementen die duurzaam binnen het onderwijs van SG De Keyzer kunnen worden geïntegreerd.

Voor deze kinderen wordt door de school een ruimte gefaciliteerd om de kinderen, op de momenten dat dit nodig is, uit de klas te halen voor ontspanningsactiviteiten of behandeling. Zo kan onderwijs, begeleiding, behandeling en ontspanning op een natuurlijke wijze vraaggericht aangeboden worden. SG De Keyzer en Sterk Huis nemen samen de verantwoordelijkheid om voor deze kinderen onderwijs en de daarvoor benodigde ondersteuning en zorg te garanderen.

Wat verwachten wij van je?

Dat je een bevlogen collega bent waarbij hart en hoofd onlosmakelijk verbonden zijn met het werken met cliënten met een complexe problematiek.

Je hebt:

  • Een afgeronde sociale (PED) agogische opleiding op MBO niveau voor de jeugd- en gezinsprofessional D en voor de Jeugd- en Gezinsprofessional C Minimaal 5 jaar ervaring met deze of vergelijkbare doelgroep, een afgeronde sociale (PED) agogische HBO opleiding en SKJ-registratie;
  • Kennis van en inzicht in maatschappelijke ontwikkelingen en problematiek, sociale systemen,  hulpaanbod en hulpverleningsmethodieken.
  • Kennis en ervaring met de methode ‘Slapende honden’ is een pré.
  • Affiniteit met het regulier onderwijs, kinder- en peuteropvang;

Je hebt het talent om cliënten te motiveren en te stimuleren. We zoeken iemand die communicatief sterk is en een proactieve houding heeft. Je hebt lef, daadkracht en kan goed zelfstandig werken. Je bent een echte verbinder zowel in de samenwerking met collega’s als cliënten en hun netwerk. Als ambassadeur van Sterk Huis draag je helder uit waar Sterk Huis voor staat.

Wat wij je bieden?

  • Een afwisselende functie in een professionele en dynamische werkomgeving.
  • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.
  • Jeugd- en Gezinsprofessional D Schaal 7, min. € 2.298,94  en max. € 3.285,52 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg.
  • Jeugd- en Gezinsprofessional C Schaal 8, min. € 2.403,37 en max. 3.568,98 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg.
  • Een eindejaarsuitkering van 8,3% en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Informatie en reageren?

Wil je meer informatie over  deze functie, neem dan contact op met Marieke van Veen, teamcoördinator (06-23275082) of Iris van den Hurk (vervangend) teamcoördinator (06-34554737)

Wil je reageren, stuur dan uiterlijk woensdag 4 augustus 2021 een mail, voorzien van een motivatiebrief en CV, naar sollicitatie@sterkhuis.nl o.v.v. van vacaturenummer 2021-57a.

Interne kandidaten kunnen mailen naar: pz@sterkhuis.nl. De gesprekken vinden plaats in de week van 9 augustus 2021.

Deze vacature is gelijktijdig voor in- en externe kandidaten open gesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang. Bij gelijke geschiktheid van de kandidaten geven wij de voorkeur aan een kandidaat met een afstand tot de arbeidsmarkt. Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.