Ben jij onze nieuwe
Jeugd- en Gezinsprofessional Oudere Jeugd – Op weg naar zelfstandigheid Teteringen?
Jeugd- en Gezinsprofessional Oudere Jeugd – Op weg naar zelfstandigheid Teteringen
28 - 36 uur
West-Brabant
Schaal 7 of 8: max. € 3.862,06
Minimaal een jaar relevante werkervaring
MBO/ HBO
Ervaring met de doelgroep
Kennis van hulpverleningsmethoden
Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

BEN JIJ EEN STERKHOUDER?

Bij Sterk Huis zetten we ons met toewijding in omdat we houden van ons vak. We zijn Sterk-Houders. We omarmen de hulpvraag en laten niet meer los. We gaan voor eersteklas zorg op basis van hoogwaardige kennis en ervaring. Vind je dat een te grote verantwoordelijkheid? Of ben je een SterkHouder?

Voor wie
doe je het?

Jongeren in de leeftijd van 16 tot 27 jaar. Deze leeftijd is wezenlijk voor het begin van het volwassen leven. De jongeren moeten ineens meer zelf doen en beslissen. Pubers die wij kennen, hebben al veel meegemaakt: binnen het gezin en ook in hun zelfstandige leven. Hun gedrag weerspiegelt vaak angst en onvermogen, maar ze zijn ook dapper en kansrijk.

Hoe doe
je dat?

Jij hebt het talent om jongeren te begrijpen, te motiveren en te stimuleren. Je stemt af op hun kracht en problemen en brengt regelmaat en veiligheid zodat er ruimte ontstaat voor de behandeling. Vaak werk je samen met andere instanties en onderhoud je contact met de ouder/verzorgers. Daarin speel je een verbindende rol.

Waarom werken bij
Sterk Huis?

Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door inhoudelijk bij te dragen aan onze missie om te innoveren in het sociale domein. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

"
Het liefst woon ik gewoon bij mijn moeder, maar ik weet dat dat niet kan. Gelukkig heb ik een goede band met mijn hulpverlener. Dat is echt een tof mens."
- Elias, 15 jaar

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Vandaag heb je slaapdienst en je begint je dienst met een overdracht met je collega. Je leest de rapportages door en werkt je mail bij. Je hebt een afspraak om samen met een jongere te koken en te eten. Je bespreekt de dagelijkse gang van zaken met de jongeren maar kan hier ook de verdieping in gaan.

Als mentor voer je mentorgesprekken waarin de doelen worden besproken en hoe deze te bereiken. Je bent verantwoordelijk voor het traject van je mentorjongeren en de cliëntplannen.

‘s Avonds bereid je je voor op een training van de Sterk Huis Academie die je morgen gaat volgen. Je volgt de leergang Werken met Jeugd: Professional van de Toekomst. In deze training voor ervaren professionals ga je aan de slag met succesvol netwerken, ambassadeurschap en samenwerken. Vervolgens ben je een dag vrij, en dan heb je weer een aantal dagdiensten.

Wat verwachten wij van je?

Je hebt het talent om cliënten te motiveren en te stimuleren. Bij crisissituaties weet jij rustig te blijven en methodisch te handelen. Je kan gemakkelijk contact leggen met jongeren, ben hen aansluiten en neemt initiatief in het aangaan van gesprekken. Je bent oprecht betrokken bij onze jongeren en bent betrouwbaar. je bent in staat om achter het gedrag van een jongere te kijken en dit om te zetten naar wat een jongere nodig heeft.
Verder heb je:

Een afgeronde sociale (ped)agogische opleiding op MBO.
Ervaring met de doelgroep.
Een SKJ registratie voor de functie Jeugd- en Gezinsprofessional C.
Kennis van traumabehandeling is een pré.
Kennis van en inzicht in hulpverleningsmethodieken.

#STERKHOUDER

Wat hebben we te bieden?

  • De functie Jeugd- en Gezinsprofessional D in salarisschaal 7 met salaris tussen € 2.487,72 en € 3.555,32 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg.
  • Indien je in het bezit bent van een SKJ registratie. De functie Jeugd- en Gezinsprofessional C in salarisschaal 8 met salaris tussen € 2.600,73 en € 3.862,06 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-jeugdzorg.                  
  • Een contract voor 24-32 uur per week.
  • Onregelmatigheidstoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering, 8% vakantiegeld en goede overige secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over  deze functie, neem dan contact op met teamleider Patricia Celi, via 06 50 12 26 19 of patriciaceli@sterkhuis.nl. De vacature sluit op 4 oktober 2023. De gesprekken vinden plaats op 10 oktober 2023. 

Deze vacature is gelijktijdig voor in- en externe kandidaten opengesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang. Bij gelijke geschiktheid van de kandidaten geven wij de voorkeur aan een kandidaat met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Aarzel niet om contact op te nemen, ook als deze vacature toch niet helemaal aansluit bij wat je zoekt. We hebben regelmatig nieuwe vacatures en zijn altijd op zoek naar gemotiveerde SterkHouders!
Geen vacature missen? Meld je hieronder aan voor de Job Alert.