Ben jij onze nieuwe
Jeugd- en Gezinsprofessional Oudere Jeugd – op weg naar zelfstandigheid Tilburg?
Jeugd- en Gezinsprofessional Oudere Jeugd – op weg naar zelfstandigheid Tilburg
28 - 36 uur
Midden-Brabant
Schaal 7 of 8: max. € 3.862,06
Minimaal een jaar relevante werkervaring
HBO
Ervaring met de doelgroep
Kennis van hulpverleningsmethoden
Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

BEN JIJ EEN STERKHOUDER?

Bij Sterk Huis zetten we ons met toewijding in omdat we houden van ons vak. We zijn Sterk-Houders. We omarmen de hulpvraag en laten niet meer los. We gaan voor eersteklas zorg op basis van hoogwaardige kennis en ervaring. Vind je dat een te grote verantwoordelijkheid? Of ben je een SterkHouder?

Voor wie
doe je het?

De doelgroep van het Clarissenklooster betreft jongeren van 16-24 jaar met vaardigheidstekorten, die door problemen in de opvoeding en eventuele andere omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen. Ze moeten of willen de stap naar zelfstandig wonen maken en hebben daarbij ondersteuning nodig op praktisch en sociaal-emotioneel gebied. Deze leeftijd is wezenlijk voor het begin van het volwassen leven. De jongeren moeten ineens meer zelf doen en beslissen. Jong volwassenen die wij kennen, hebben al veel meegemaakt: Veel jongeren komen uit families die het minder goed getroffen hebben, vaak van generatie-op-generatie. Omdat deze jongeren geen veilige en stabiele plek hadden om op te groeien, bleven belangrijke psychologische basisbehoeften onvervuld. Deze traumatische voorgeschiedenis leidt vaak tot ontwikkelingsproblemen, problematisch gedrag en psychisch lijden bij jongeren, maar ze zijn ook dapper en kansrijk.

Hoe doe
je dat?

Je kijkt niet alleen naar vaardigheden en gedrag, maar pakt de kernproblematiek goed aan. Jij bent hierin specialist. Je richt je op de vervulling van basisbehoeften in combinatie met traumabehandeling. Een ander belangrijk aspect is dat je ervoor zorgt dat jongeren meer gemotiveerd raken, wat alleen gebeurt als ze de regie krijgen over hun eigen toekomst. Je zorgt samen met de jongere voor een verschuiving naar toekomstgericht werken, waarbij het draait om; de wens van de jongere, een integrale aanpak waarin we alle leefgebieden van de jongere meenemen en aanwezigheid van kennis op de werkvloer. Je werkt op maat met de jongere en hun systeem. Iedere jongere is uniek in zijn/haar behoeftes, drijfveren, competenties en vaardigheden. Je bent een echte teamplayer, werkt in teamverband maar toch veelal individualistisch. Je durft zelf beslissingen te nemen in lijn met het team, uitgezet in de voortgangsbespreking die we eens per 2 weken hebben. Je werkt soms samen met een ambulant hulpverlener maar altijd met je collega op onze mooie locatie in hartje Tilburg en hebt indien nodig telefonisch onderhoud met de gedragswetenschapper. Er wordt gewerkt vanuit de behandelmethodiek ‘Slapende Honden, Wakker Maken!’ en UP2U.

Waarom werken bij
Sterk Huis?

Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door inhoudelijk bij te dragen aan onze missie om te innoveren in het sociale domein. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

"
Het liefst woon ik gewoon bij mijn moeder, maar ik weet dat dat niet kan. Gelukkig heb ik een goede band met mijn hulpverlener. Dat is echt een tof mens."
- Elias, 15 jaar

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Vandaag heb je een dienst die meteen anders begint dan gepland. Je krijgt een appje van een jongere of je even tijd hebt. De jongere ervaart stress over iets wat is voorgevallen in zijn eigen netwerk en stress over dagbesteding. Je gaat het gesprek aan en helpt eerst de jongere om zijn/haar emoties te reguleren. Daarna creëer je samen met de jongere overzicht om te kijken welke beslissingen de jongere kan nemen om de situatie zelf aan te gaan. Je verwijst daarbij naar het toekomstplan van de jongere waarin de jongere houvasten vindt.

Vervolgens heb je een aantal geplande begeleidingsgesprekken en afspraken in het netwerk van een van de jongeren staan.

‘s Avonds ga je samen met een van de jongeren eten waarbij je het op een laagdrempelige manier hebt over gevoelige onderwerpen zoals seksualiteit en middelengebruik.

Je sluit je dienst af met een heldere overdracht voor je collega, die je dienst overneemt.

Wat verwachten wij van je?

Je hebt het talent om de jongeren te motiveren en te stimuleren. Bij crisissituaties weet jij voor rust en overzicht te zorgen. Methodisch handelen is hier een belangrijk onderdeel in. Ook kun je een beroep doen op je eigen improvisatie- en/of probleemoplossend vermogen en je kan risico’s adequaat inschatten. Je toont eigenaarschap m.b.t. woonomgeving, leefklimaat, systeem-, trauma- en toekomstgericht werk. Je werkt zelfstandig samen in een team in een 24/7 rooster met onregelmatige diensten op een schitterende locatie in hartje Tilburg.
Verder heb je:

Minimaal een afgeronde sociale (ped)agogische opleiding op minimaal mbo niveau.
Minimaal 1 jaar ervaring met de doelgroep.
Een SKJ registratie voor de Jeugd- en Gezinsprofessional C functie.
Kennis van traumabehandeling is een pré.
Kennis van motiverende gespreksvoering is een pré.
Kennis van en inzicht in hulpverleningsmethodieken.

#STERKHOUDER

Wat hebben we te bieden?

  • De functie Jeugd- en Gezinsprofessional C of D in salarisschaal 7 of 8 met salaris tussen € 2415,26 tot € 3749,57 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg.
  • Een contract voor 28-36 uur per week. 
  • Onregelmatigheidstoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering, 8% vakantiegeld en goede overige secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling waarbij je in werktijd o.a. SKJ geaccrediteerde trainingen volgt voor jouw SKJ registratie

Meer informatie?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met teamleider Astrid van Overbeek, tel. 06-43 14 72 28 of via astridvanoverbeek@sterkhuis.nl of Soesja Hoeben en Emma van Zetten, Jeugd- en Gezinsprofessionals bij het Clarissenklooster, te bereiken viatel. 06-20 51 03 87. De reactietermijn sluit op 28 maart. De eerste gesprekken staan gepland op 3 april 2023.  

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Aarzel niet om contact op te nemen, ook als deze vacature toch niet helemaal aansluit bij wat je zoekt. We hebben regelmatig nieuwe vacatures en zijn altijd op zoek naar gemotiveerde SterkHouders!
Geen vacature missen? Meld je hieronder aan voor de Job Alert.