Ben jij onze nieuwe
Jeugd- en Gezinsprofessional Oudere Jeugd?
Jeugd- en Gezinsprofessional Oudere Jeugd
28-36 uur
Midden-Brabant
Max. € 3.749,57
Ervaring met de doelgroep
Sociaal (ped)agogische opleiding op minimaal MBO niveau
Een SKJ registratie voor de senior functie Jeugd- en Gezinsprofessional C
Kennis van hulpverleningsmethoden
Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

BEN JIJ EEN STERKHOUDER?

Bij Sterk Huis zetten we ons met toewijding in omdat we houden van ons vak. We zijn Sterk-Houders. We omarmen de hulpvraag en laten niet meer los. We gaan voor eersteklas zorg op basis van hoogwaardige kennis en ervaring. Vind je dat een te grote verantwoordelijkheid? Of ben je een SterkHouder?

Voor wie
doe je het?

Deze leeftijd is wezenlijk voor het begin van het volwassen leven. De jongeren moeten ineens meer zelf doen en beslissen. Pubers die wij kennen, hebben al veel meegemaakt: binnen het gezin waarbij onveiligheid de boventoon heeft gevoerd. ook in hun zelfstandige leven. Hun gedrag weerspiegelt vaak angst en onvermogen, maar ze zijn ook dapper en kansrijk.

Hoe doe
je dat?

Jij hebt het talent om jongeren te begrijpen, te motiveren en te stimuleren. Door middel van jouw pedagogische achtergrond, stem je af op hun kracht en problemen en brengt regelmaat en veiligheid zodat er ruimte ontstaat voor de behandeling. Vaak werk je samen met andere instanties en onderhoud je contact met de ouder/verzorgers. Daarin speel je een verbindende rol. Dit alles met als doel de jongeren op termijn zo zelfstandig mogelijk de maatschappij weer te laten betreden.

Waarom werken bij
Sterk Huis?

Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door inhoudelijk bij te dragen aan onze missie om te innoveren in het sociale domein. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

"
Laatst hadden we bij Sterk Huis een The Voice avond. Dat was echt heel erg leuk. De leiding deden gekke dansjes. Het was de leukste middag bij Sterk Huis."
- Shannon 9 jaar

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Vandaag heb je een slaapdienst en die begint meteen anders dan gepland. Twee jongens in de groep hebben gevochten. Jij bent als mentor van een van de jongens de aangewezen persoon om hierover het gesprek aan te gaan.

Als de rust is teruggekeerd, bespreek je na het eten met een collega de observaties en bijzonderheden van de middag. Er staan schoolvakanties voor de deur en dat is altijd een moment om extra alert te zijn. Voor ouders én voor jongeren kan het extra stress of verleidingen opleveren waar je op in moet spelen.

‘s Avonds bereid je je voor op een training van de Sterk Huis Academie die je morgen gaat volgen. Je volgt de leergang Werken met Jeugd: Professional van de Toekomst. In deze training voor ervaren professionals ga je aan de slag met succesvol netwerken, ambassadeurschap en samenwerken. Vervolgens ben je een dag vrij, en dan heb je weer een aantal dagdiensten.

Wat verwachten wij van je?

Je hebt het talent om de jongeren te motiveren en te stimuleren. Bij crisissituaties weet jij voor rust en overzicht te zorgen. Methodisch handelen is hier een belangrijk onderdeel in.

Minimaal een afgeronde sociale (ped)agogische opleiding op minimaal MBO niveau
Ervaring met de doelgroep
Een SKJ registratie voor de senior functie Jeugd- en Gezinsprofessional C
Kennis van traumabehandeling is een pré.
Kennis van en inzicht in hulpverleningsmethodieken

#STERKHOUDER

Wat hebben we te bieden?

  • De functie Jeugd- en Gezinsprofessional D in salarisschaal 7 met salaris tussen € 2.415,26 en € 3.451,77 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg.
  • Of de functie (Senior) Jeugd- en Gezinsprofessional C in salarisschaal 8 met salaris tussen € 2.524,98 en € 3.749,57 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg.
  • Onregelmatigheidstoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering, 8% vakantiegeld en goede overige secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met teamcoördinator Christy van der Veer, via 06-58747856 of christyvanderVeer@sterkhuis.nl. Het betreft een doorlopende vacature.

 

 

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Aarzel niet om contact op te nemen, ook als deze vacature toch niet helemaal aansluit bij wat je zoekt. We hebben regelmatig nieuwe vacatures en zijn altijd op zoek naar gemotiveerde SterkHouders!