Ben jij onze nieuwe
Jeugd- en Gezinsprofessional op school (tijdelijk)?
Jeugd- en Gezinsprofessional op school (tijdelijk)
20 - 28 uur
Midden-Brabant
Schaal 7 of 8: max. € 3.862,06
HBO
SKJ registratie
Kennis van hulpverleningsmethoden
Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

BEN JIJ EEN STERKHOUDER?

Bij Sterk Huis zetten we ons met toewijding in omdat we houden van ons vak. We zijn Sterk-Houders. We omarmen de hulpvraag en laten niet meer los. We gaan voor eersteklas zorg op basis van hoogwaardige kennis en ervaring. Vind je dat een te grote verantwoordelijkheid? Of ben je een SterkHouder?

Voor wie
doe je het?

Ieder kind verdient het om veilig, gezond, gelukkig en kansrijk op te groeien. Als die opgroeikansen onder druk staan, is het belangrijk dat dat snel gesignaleerd wordt. Jouw aandacht gaat uit naar het kind en zijn gezin. De leerkracht of de intern begeleider op speciaal onderwijs de Keyser ziet en voelt veel, maar heeft jouw specialistische kennis nodig om samen actie te ondernemen.

Hoe doe
je dat?

Je geeft advies aan leraren, ouders en kinderen. Je bent daarmee in de unieke positie om bij te dragen aan vroegtijdige signalering en analyse van wat er speelt. In gesprekken met ouders voel je goed aan hoe gevoelig het ligt om over het opgroeien van hun kinderen te praten.

Waarom werken bij
Sterk Huis?

Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door inhoudelijk bij te dragen aan onze missie om te innoveren in het sociale domein. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

"
Ik zat thuis soms met mijn handen in het haar. Mijn kinderen maakten zo veel ruzie. Gelukkig was daar Karlijn. Haar tips zijn goud."
- Feline 15 jaar

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

’s Ochtends start je op samen met de leerkracht en onderwijsassistente. Je bespreekt individuele casussen eventueel voor en/of na en je stemt af wat die dag per leerling nodig is.

Als de school start ontvang je de kinderen en checkt hoe ze erbij zitten. Hebben ze een kalm brein en kunnen ze starten met de les of hebben ze eerst iets anders nodig?

Gedurende de dag ondersteun je de leerkracht door naast het kind te gaan staan en samen hun vaardigheden te versterken. Je observeert, signaleert en ageert op situaties. Voor je mentor kinderen maak je tijd om individuele begeleiding te geven. Hierin werk je aan de vooraf gestelde persoonlijke doelen, biedt je psycho-educatie en bereid je kinderen voor op behandeling.

Na de lestijd evalueer je de dag samen met de leerkracht. Je hebt contact met ouders en bereid je de volgende begeleidingsuren voor.

Overleggen met gedragswetenschappers, externe instanties en ouders behoren tot je wekelijkse bezigheden. Korte intensieve lijntjes met Ambulant hulpverlener horen hier ook bij.

Wat verwachten wij van je?

Je hebt een flink observatievermogen en weet dit goed te interpreteren. Op een natuurlijke wijze adviseer je over jouw observaties en bemiddel je eventueel tussen verschillende perspectieven.
Verder heb je:

Minimaal een afgeronde sociale (ped)agogische opleiding op HBO niveau zoals persoonlijk begeleider, sociaal werker, social work of pedagogiek.
Minimaal 1 jaar ervaring met de doelgroep als bijvoorbeeld jeugdzorgwerker, groepswerker of persoonlijk begeleider.
Een SKJ of BIG registratie voor de functie Jeugd- en gezinsprofessional C.
Kennis van en inzicht in hulpaanbod en hulpverleningsmethodieken.

#STERKHOUDER

Wat hebben we te bieden?

  • De functie Jeugd- en Gezinsprofessional D in salarisschaal 7 met salaris tussen € 2.487,72  en € 3.555,32 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg.  
  • Of de functie (Senior) Jeugd- en Gezinsprofessional C in salarisschaal 8 met salaris tussen € 2.600,73 en € 3.862,06 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg.             
  • Een tijdelijke contract voor 24 uur per week tot en met 14 juni 2024 i.v.m. vervanging tijdens zwangerschapsverlof.
  • Onregelmatigheidstoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering, 8% vakantiegeld en goede overige secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Meer informatie Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met teamleider Iris van den Hurk, via 06 34 55 47 37. De vacature sluit op 28 november 2023. De gesprekken vinden plaats op 30 november 2023.

Deze vacature is gelijktijdig voor in- en externe kandidaten opengesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang. Bij gelijke geschiktheid van de kandidaten geven wij de voorkeur aan een kandidaat met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Aarzel niet om contact op te nemen, ook als deze vacature toch niet helemaal aansluit bij wat je zoekt. We hebben regelmatig nieuwe vacatures en zijn altijd op zoek naar gemotiveerde SterkHouders!
Geen vacature missen? Meld je hieronder aan voor de Job Alert.