Jeugd- en Gezinsprofessional D Fasehuis

Jeugd- en Gezinsprofessionals

24-36 uur │ MBO/HBO │Goirle │ Sterk Huis

Wat ga je doen?

Samen met de Gedragswetenschapper en Ambulant Hulpverlener stel je een multidisciplinaire plan van aanpak op waarin concrete (behandel-) doelen en acties worden geformuleerd voor cliënten in een residentiële setting. Daarin worden concrete (behandel)doelen en acties geformuleerd. Je observeert en begeleidt cliënten op individueel- en/of groepsniveau bij de uitvoering van het individuele plan van aanpak zodat de afgesproken doelen worden gerealiseerd. Daarnaast is het belangrijk om het groepsdynamische proces te onderkennen en te begeleiden.

Waar ga je aan de slag?

Je werkt binnen 24 uurs dag- en nachtbehandelingsgroepen Jeugdzorg, Cluster 3 in Goirle en Tilburg. Je biedt hulpverlening aan kinderen/jongeren, variërend in de leeftijd van 6-18 jaar (en hun systeem) die onvoldoende gebruik maken van gangbare opvoedingsmogelijkheden of zich in hun (primaire) leefomgeving niet staande kunnen houden. Doel is het ondersteunen, planmatig, methodisch en actiegericht behandelen van het gehele gezinssysteem, waarbij behandeling van ” vroeg chronisch trauma” (VCT) de belangrijkste pijler is.  De behandelgroep waar deze vacatures op gericht zijn betreft het Fasehuis. Hier wonen jeugdigen tussen de 16-18 jaar. Het Fasehuis biedt een extra fase voor een Kamertrainingscentrum (KTC), dan wel zelfstandig wonen met ambulante ondersteuning. Dit advies zal doorgaans na een periode van observatie en behandeling gedurende 3 maanden worden geformuleerd. Advisering richting ouders is ook mogelijk maar dit komt weinig voor. Jongeren hebben een eigen slaapkamer en verblijven daarnaast een gedeelte van de dag in de groep van het Fasehuis.

Wat verwachten wij van je?

Dat je een bevlogen collega bent waarbij hart en hoofd onlosmakelijk verbonden zijn met het werken met cliënten met een complexe problematiek. Je hebt:

  • Minimaal een afgeronde sociale (PED) agogische opleiding op MBO 4 of HBO niveau;
  • minimaal 1 jaar ervaring met de doelgroep;
  • kennis van en inzicht in maatschappelijke ontwikkelingen en problematiek, sociale systemen, hulpaanbod en hulpverleningsmethodieken.

Je hebt het talent om cliënten te motiveren en te stimuleren. Je houdt het hoofd koel bij crisissituaties en weet hoe hierin te interveniëren. We zoeken iemand die communicatief sterk is en een ondernemende houding heeft. Als ambassadeur van Sterk Huis draag je helder uit waar Sterk Huis voor staat.

Wat wij je bieden?

  • Een afwisselende functie in een professionele en dynamische werkomgeving.
  • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.
  • Schaal 7, min. € 2.210,52 en max. € 3.159,16 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg.
  • Een eindejaarsuitkering van 8,3% en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Informatie en reageren?

Wil je meer informatie over  deze functie, neem dan contact op met Hans Broekhoven (hansbroekhoven@sterkhuis.nl) Wil je reageren, stuur dan uiterlijk zondag 15 september  een mail, voorzien van een motivatiebrief en CV, naar sollicitatie@sterkhuis.nl o.v.v. van vacaturenummer 2019-50.

Deze vacature is gelijktijdig voor in- en externe kandidaten open gesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten  voorrang. Bij gelijke geschiktheid van de kandidaten geven wij de voorkeur aan een kandidaat met een afstand tot de arbeidsmarkt.