Jeugd- en Gezinsprofessional D DANA-EOS

32 uur │vervanging │MBO │Goirle │ Sterk Huis

Wat ga je doen?

Samen met de Jeugd- en Gezinsprofessional B stel je een multidisciplinaire plan van aanpak op voor cliënten, voornamelijk moeders met kinderen, in een residentiële setting. Daarin worden concrete (behandel)doelen en acties geformuleerd. Je observeert en begeleidt cliënten op individueel- en/of groepsniveau bij de uitvoering van het plan van aanpak zodat de afgesproken doelen worden gerealiseerd. Je brengt onder andere de opvoedingscompetenties van de ouder(s) in kaart en toetst  of er sprake is van leerbaarheid en/of toepasbaarheid van aangereikte vaardigheden. De veiligheid en het ontwikkelingsperspectief van het kind(eren) staan daarbij centraal. Je reikt onderbouwing aan voor het kunnen nemen van een verantwoorde beslissing door de verwijzer met betrekking tot mogelijk verdere hulpverlening voor het systeem, ouder(s) en/of het kind(eren) ten einde een positieve ontwikkeling verder te kunnen vormgeven.

Waar ga je aan de slag? 

Ter vervanging van zwangerschapsverlof ga je werken in het team DANA EOS. Binnen deze observatieafdeling verblijven ouder(s) met kinderen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld en kindermishandeling of waarbij complex ouderschap de veiligheid van de kinderen raakt. Veiligheid en ontwikkeling van deze doelgroep staat in ieder traject centraal.

Functioneel wordt je aangestuurd door de teamcoördinator en hiërarchisch door de clustermanager.

Wat verwachten wij van je?

Dat je een bevlogen collega bent waarbij hart en hoofd onlosmakelijk verbonden zijn met het werken met cliënten met een complexe problematiek. Je kunt activerend en intercultureel werken. Je hebt:

 • minimaal een afgeronde sociale (PED) agogische opleiding op MBO 4 niveau;
 • een HBO opleiding Social Work. Ook dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren;
 • minimaal 3 jaar ervaring met de doelgroep;
 • kennis van en inzicht in maatschappelijke ontwikkelingen en problematiek, sociale systemen, hulpaanbod en hulpverleningsmethodieken.

Je hebt het talent om cliënten te motiveren en te stimuleren. Je houdt het hoofd koel bij crisissituaties en weet hoe hierin te interveniëren. We zoeken iemand die communicatief sterk is en een ondernemende houding heeft. Als ambassadeur van Sterk Huis draag je helder uit waar Sterk Huis voor staat.

Wat wij je bieden?

 • Een afwisselende functie in een professionele en dynamische werkomgeving.
 • Een tijdelijk contract voor 6 maanden. Startdatum 1 januari 2020.
 • Bij goed functioneren voorrang op interne vacatures na afloop van de vervanging.
 • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.
 • Schaal 7, min. € 2.210,52 en max. € 3.159,16 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg.
 • Onregelmatigheidstoeslag.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,3% en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Informatie en reageren?

Wil je meer informatie over  deze functie, neem dan contact op met Sarah van Moorsel, teamcoördinator, te bereiken op sarahvanmoorsel@sterkhuis.nl

Wil je reageren, stuur dan uiterlijk voor 19 december a.s. een mail, voorzien van een motivatiebrief en CV, naar sollicitatie@sterkhuis.nl o.v.v. van vacaturenummer 2019-76.

De gesprekken vinden plaats op 24 en 27 december a.s.