Jeugd- en Gezinsprofessional C

Sterk Huis West-Brabant zoekt een nieuwe collega …

Kom jij ons ‘huis’ versterken?    

Welkom bij Sterk Huis West-Brabant, een warme en veilige plek voor kinderen en jongeren die geborgenheid en hulp nodig hebben. Wil jij je inzetten voor deze doelgroep? Sterk Huis West-Brabant zoekt per direct een ervaren Jeugd- en Gezinsprofessional C voor de locatie Jeugd en Zelfstandigheid. Het team vertelt je alles over deze mooie baan. Aan het woord zijn medewerkers Natasja en Joey. Misschien wel jouw toekomstige collega’s …

Wat doen jullie?
Natasja: “Op onze afdeling wonen veertien jongeren in de leeftijd van 16 tot 23 jaar, die wij klaarstomen om zelfstandig te gaan wonen.”

Joey: “De jongeren wonen in een eigen studio. Wij begeleiden hen naar verdere zelfstandigheid. Het doel is dat ze uiteindelijk – wanneer ze er klaar voor zijn – verhuizen naar een eigen woonplek of -vorm, met of zonder ambulante hulp.”

Wat is kenmerkend voor jullie groep?
Joey: “Bij ons kan en mag veel. De jongeren krijgen alle vrijheid. Ze hoeven zich niet aan allerlei groepsregels te houden, maar mogen natuurlijk wel samen dingen oppakken. Het draait bij ons vooral om individuele begeleiding, waarbij wij als begeleiders echt naast de jongeren staan.”
Natasja: “De jongeren hebben allemaal een eigen huisnummer en doen hun eigen wasjes, boodschappen en koken eigen maaltijden. De focus ligt op zelfstandigheid, maar wie ons nodig heeft, mag altijd aankloppen.”
Joey: “We hebben ook een gezamenlijke keuken en woonkamer, dus koken ook regelmatig in groepsverband of doen spelletjes en kijken televisie samen. Niets moet, alles mag.”

Wat houdt de functie Jeugd- en gezinsprofessional C in?
Natasja: “Als Jeugd- en gezinsprofessional sta je klaar voor de jongeren, maar je pakt ook veel praktische zaken op, waaronder de financiën, het plannen van de roosters, het begeleiden van stagiaires en het voeren van gesprekken met de gemeente, scholen of andere betrokkenen. Ook schakel je, indien nodig, met de teamcoördinator of gedragswetenschapper.”
Joey: “Je geeft praktische adviezen en aanwijzingen aan (interne en externe) collega’s. Je luistert, begeleidt, coacht of helpt bij werkzaamheden op locatie. Verder fungeer je als mentor, je stelt een plan van aanpak op voor jongeren en je registreert de voortgang. Je biedt een veilig en verantwoord leef- en behandelklimaat, om jongeren zo goed mogelijk zelfstandig te laten deelnemen aan de maatschappij.”
Wat bieden jullie cliënten? 
Joey: “We bieden jongeren vertrouwen en 24 uur per dag nabijheid. Er is altijd iemand waarop ze kunnen terugvallen. Veel jongeren hebben weinig sociale contacten, dus hebben vaak behoefte aan een kopje thee of een praatje. De basisvoorwaarden om zelfstandig te wonen bestaan onder meer uit budgetteren, schoonmaken, boodschappen doen en afspraken nakomen, maar sommige jongeren hebben net wat meer tijd en aandacht nodig. Dat gunnen wij ze ook.”   

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?Natasja: “Heel wisselend. Vaak heb je geen idee hoe je dienst eruitziet. Je beweegt mee met de jongeren. Vanavond gaan we lekker samen eten, hoor ik net. En de meiden hebben gevraagd of ik daarna nog een serie meekijk. Nou, dat doen we gezellig. Als iemand een tijdje niet reageert, loop je langs voor een praatje. Hoe gaat het? Heb je zin om even te wandelen of een spelletje te doen? Het kan ook gebeuren dat je tijdens een dienst niet veel jongeren ziet, bijvoorbeeld als ze naar school, werk of vrienden zijn of liever in hun studio blijven. We zoeken sowieso altijd even contact, om te weten hoe het gaat.”

Welke eigenschappen zijn nodig voor deze baan?
Natasja: “Humor! Daarnaast is het belangrijk dat je buiten de box kan denken.”
Joey: “En dat je zelf dingen oppakt en ook doorpakt. Ook moet je jongeren durven aanspreken. Het is vooral belangrijk dat we een divers team hebben, met verschillende karakters voor de jongeren, zodat we elkaar versterken. Dus ben vooral jezelf.”

Wat maakt deze baan interessant?
Joey: “De afwisseling is fijn. Je hebt veel vrijheid en bepaalt zelf hoe je je dag invult.”
Natasja:
“Het werk is heel leuk, vooral het contact met de jongeren. Ik ga nooit met tegenzin werken. Het geeft ook veel voldoening. Als iemand bijvoorbeeld moeite heeft met plannen of met boodschappen doen, ga je er samen voor zitten. Het is mooi als het daarna wel lukt.”

Joey: “Je werk wordt ook enorm gewaardeerd door de jongeren. Ze laten vaak weten hoe blij ze met ons zijn, bijvoorbeeld door lekker voor ons te koken.”

Waarom werk je graag bij Sterk Huis West-Brabant?
Natasja: “Het is een fijne organisatie, met grote betrokkenheid en mooie gebaren. Laatst lagen er weer lekkere gebakjes op de deurmat. Dan voel je je echt gewaardeerd.”

Wat is je boodschap aan een nieuwe collega?  

Joey: “Ben jij die gezellige nieuwe collega die over goede communicatieve vaardigheden beschikt en assertief en actief is?” Natasja: “Iemand die net zoveel als wij van onze jongeren geniet (want wij hebben de allerleukste jongeren), dan hebben we wat ons betreft een match!”

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 

Sterk Huis West-Brabant opent de deur voor een nieuwe collega. Zie jij jezelf naast Natasja, Joey en nog veel meer collega’s van Sterk Huis West-Brabant staan? Solliciteer dan snel.

Wat wij je bieden?

  • Een afwisselende functie voor 28-36 uur in een professionele en dynamische werkomgeving, met onregelmatige diensten.
  • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.
  • Jeugd- en Gezinsprofessional C,  Schaal 8, min. € 2.403,37  en max. € 3.568,98 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg.
  • Onregelmatigheidstoeslag.
  • Een eindejaarsuitkering van 8,3% en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Informatie en reageren?

Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Matthijs Sturm, Teamcoördinator Erasmusweg, tel. 06-22599765 of via mail: matthijssturm@sterkhuis.nl.

Wil je reageren, stuur dan uiterlijk 3 mei 2021 een mail, voorzien van een motivatiebrief en CV, naar sollicitatie@sterkhuis.nl o.v.v. van vacaturenummer 2021-20.

Voor interne kandidaten geldt dat zij hun motivatiebrief met CV kunnen sturen naarpz@sterkhuis.nlo.v.v. vacaturenummer 2021-20.

Deze vacature is gelijktijdig voor in- en externe kandidaten open gesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten  voorrang. Bij gelijke geschiktheid van de kandidaten geven wij de voorkeur aan een kandidaat met een afstand tot de arbeidsmarkt.