Jeugd- en Gezinsprofessional C of D 24 – 36 uur (2 FTE vacatureruimte)

Ben je nu aan het werk als jeugdzorgwerker of pedagogisch medewerker en toe aan een nieuwe uitdaging? Zoek niet verder en reageer!

Jouw toekomstige collega Iris vertelt op onze website hoe een dag in deze functie eruit ziet.

Wat ga je doen?

Samen met je collega’s zorg je voor een gezond pedagogisch leefklimaat op de behandelgroep waar je werkt. Je creëert een veilige basis waarin door en met jongeren en hun netwerk gewerkt kan worden aan de behandeldoelen.  Je levert een bijdrage aan het opstellen van het cliëntplan  en je begeleidt jongeren en hun netwerk bij het werken aan de afgesproken  doelen.

Waar ga je aan de slag?

Je werkt binnen 24 uurs dag- en nachtbehandelingsgroepen hoog specialistische Jeugdzorg in Goirle op de behandelgroepen Pyriet of Toermalijn. Je biedt hulpverlening aan getraumatiseerde jongeren, variërend in de leeftijd van 12 tot 18 jaar met soms nog kind eigen problematiek.

Doel is het ondersteunen, planmatig, methodisch en actiegericht behandelen van het gehele gezinssysteem, waarbij behandeling volgens de methodiek slapende honden wakker maken de belangrijkste pijler is.

Deze behandelgroepen zijn voor jongeren die om verschillende redenen in hun ontwikkeling bedreigd worden. De problemen die er zijn kunnen niet meer opgevangen worden in het gezin of met de hulp van de omgeving. Vaak hebben de jongeren bepaalde gedragsproblemen; een laag gevoel van eigenwaarde en een gevoel van onvermogen zijn duidelijke kenmerken. Binnen een behandelgroep staat het bieden van een veilig, gestructureerd en stimulerend klimaat centraal. Belangrijk is dat de kinderen door de inzet van de Jeugd- en Gezinsprofessional steun, acceptatie en beschikbaarheid ervaren. Daarmee ontstaat een basis van verbinding waarop gewerkt kan worden aan herstel van trauma, gedrags- en/of opvoedingsproblemen.

Wat verwachten wij van je?

Dat je een bevlogen collega bent waarbij hart en hoofd onlosmakelijk verbonden zijn met het werken met cliënten met een complexe problematiek. Je hebt:

 • een afgeronde sociale (Ped) agogische opleiding op MBO 4 of HBO niveau;
 • minimaal 1 jaar ervaring met de doelgroep;
 • Voor Jeugd- en Gezinsprofessional C, HBO diploma, SKJ-registratie en minimaal 5 jaar werkervaring binnen Jeugdzorg;
 • kennis van en inzicht in maatschappelijke ontwikkelingen en problematiek, sociale systemen, hulpaanbod en hulpverleningsmethodieken;
 • Kennis van groepsdynamische processen en ervaring in het herkennen en begeleiden hiervan.

Je hebt het talent om cliënten te motiveren en te stimuleren. Je houdt het hoofd koel bij crisissituaties en weet hoe hierin te interveniëren. We zoeken iemand die communicatief sterk is en een ondernemende houding heeft. Als ambassadeur van Sterk Huis draag je helder uit waar Sterk Huis voor staat.

Wat wij je bieden?

 • Een afwisselende functie in een professionele en dynamische werkomgeving;
 • Aandacht voor persoonlijke, professionele ontwikkeling en (na)scholingsmogelijkheden;
 • Jeugd- en Gezinsprofessional D Schaal 7, min. € 2.298,94  en max. € 3.285,52 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg;
 • Jeugd- en Gezinsprofessional C Schaal 8, min. € 2.403,37 en max. 3.568,98 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg;
 • Onregelmatigheidstoeslag;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,3% en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Informatie en reageren?

Wil je meer informatie over  deze functie, neem dan contact op met Christy van der Veer, Team coördinator Toermalijn/Pyriet (06-58747856 of christyvanderveer@sterkhuis.nl )  Wil je reageren, stuur dan uiterlijk 16 februari 2021 een mail, voorzien van een motivatiebrief en CV, naar sollicitatie@sterkhuis.nl o.v.v. van vacaturenummer 2021-11.

Deze vacature is gelijktijdig voor in- en externe kandidaten open gesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten  voorrang. Bij gelijke geschiktheid van de kandidaten geven wij de voorkeur aan een kandidaat met een afstand tot de arbeidsmarkt.