Jeugd- en Gezinsprofessional C

24 tot 36 uur │ HBO │Teteringen │ Sterk Huis West-Brabant

Wat ga je doen?

Het waarborgen van een veilig pedagogisch klimaat op een 24-uurs setting en het bieden van individuele behandeling/begeleiding binnen de groep. Daarnaast stel je samen met de gedragswetenschapper en ambulant hulpverlener multidisciplinaire plannen van aanpak op waarin concrete (behandel-) doelen en acties worden geformuleerd voor cliënten in een residentiële setting. Je observeert en begeleidt cliënten op individueel- en/of groepsniveau bij de uitvoering van het individuele plan van aanpak zodat de afgesproken doelen worden gerealiseerd. Daarnaast is het belangrijk om het groepsdynamische proces te onderkennen en te begeleiden.

Waar ga je aan de slag?

Je werkt binnen 24 uurs dag- en nachtbehandelingsgroepen Jeugdzorg, Cluster Sterk Huis West Brabant in Teteringen.

Je biedt hulpverlening aan kinderen/jongeren, variërend in de leeftijd van
6-18 jaar (en hun systeem) die (onvoldoende gebruik maken van gangbare opvoedingsmogelijkheden of) zich in hun (primaire) leefomgeving niet staande kunnen houden. Doel is het ondersteunen, planmatig, methodisch en actiegericht behandelen van het gehele gezinssysteem, waarbij behandeling van vroegkinderlijk chronisch trauma” (VCT) de belangrijkste pijler is.  Het behandelplan van meerdere kinderen/jongeren is gericht op stabilisatie ter voorbereiding op EMDR of cognitieve gedragstherapieverwerking, waardoor ze kunnen komen tot het verwerken van vroegkinderlijk traumatische ervaringen.  

Laanzicht: Behandelgroepen 6 t/m 18 jaar
Deze vacature betreft de behandelgroepen op de locatie van Laanzicht in Teteringen. Hier bevinden zich verschillende behandelgroepen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar, 12 tot 15 jaar en 15 tot 18 jaar. De behandelgroep is een plek voor jongeren die om verschillende redenen in hun ontwikkeling bedreigd worden. De problemen die er zijn kunnen niet meer opgevangen worden in het gezin of met de hulp van de omgeving. Vaak hebben de jongeren bepaalde gedragsproblemen; een laag gevoel van eigenwaarde en een gevoel van onvermogen zijn duidelijke kenmerken. In en vanuit deze behandelgroepen wordt aan de jongeren en hun gezin behandeling en begeleiding gegeven. Binnen een behandelgroep staat het bieden van een veilig, overzichtelijk en stimulerend klimaat centraal. Belangrijk is dat de kinderen door de inzet van de Jeugd- en Gezinsprofessional steun, acceptatie en beschikbaarheid ervaren. Daarmee ontstaat een basis waarop gewerkt kan worden aan herstel van gedrags- en/of opvoedingsproblemen.

Hierin verricht Sterk Huis o.a. deze activiteiten:

 • Een oplossingsgerichte individuele benadering, om de diverse vaardigheden/ ontwikkelingstaken te versterken;
 • Specifieke interventies gericht op onderzoek, herstel en uitbreiding sociaal netwerk;
 • Interventies: instructies, feedback en oefeningen;
 • Bewonersoverleg, thema-avonden;
 • Inzicht gevende begeleidingsgesprekken;
 • Sport en spel

Wat verwachten wij van je?

Dat je een bevlogen collega bent waarbij hart en hoofd onlosmakelijk verbonden zijn met het werken met cliënten met een complexe problematiek. Je hebt:

 • Minimaal een afgeronde sociale (ped)agogische opleiding op minimaal HBO niveau;
 • minimaal 5 jaar ervaring met de doelgroep;
 • een SKJ registratie;
 • Kennis hebben van traumabehandeling is een pré.
 • kennis van en inzicht in maatschappelijke ontwikkelingen en problematiek, sociale systemen,  hulpaanbod en hulpverleningsmethodieken.

Je hebt het talent om cliënten te motiveren en te stimuleren. Je houdt het hoofd koel bij crisissituaties en weet hoe hierin te interveniëren. We zoeken iemand die communicatief sterk is en een ondernemende houding heeft. Als ambassadeur van Sterk Huis draag je helder uit waar Sterk Huis voor staat.

Met jouw enthousiasme en ervaring, weet je collega’s te motiveren om samen een zo optimaal mogelijk pedagogisch klimaat weg te zetten.

Je draagt actief bij aan het vormgeven van het pedagogisch klimaat en je houdt een helikopterview op de behandeling van alle kinderen op de groep.

Het gaat je makkelijk af om overzicht te krijgen op de behandellijnen die uitgezet zijn.

Wat wij je bieden?

 • Een afwisselende functie in een professionele en dynamische werkomgeving.
 • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.
 • Schaal 8, min. € 2.403,37  en max. € 3.568,98 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg.
 • Onregelmatigheidstoeslag.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,3% en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Informatie en reageren?

Wil je meer informatie over  deze functie, neem dan contact op met Fatiha Beukering, Teamcoördinator Laanzicht, tel. 06-21342132 of via mail: fatihabeukering@sterkhuis.nl.

Wil je reageren, stuur dan uiterlijk 16 mei 2021  een mail, voorzien van een motivatiebrief en CV, naar sollicitatie@sterkhuis.nl o.v.v. van vacaturenummer 2021-30.

Voor interne kandidaten geldt dat zij hun motivatiebrief met CV kunnen sturen naar pz@sterkhuis.nlo.v.v. vacaturenummer 2021-30.

Deze vacature is gelijktijdig voor in- en externe kandidaten open gesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten  voorrang. Bij gelijke geschiktheid van de kandidaten geven wij de voorkeur aan een kandidaat met een afstand tot de arbeidsmarkt.