Invalkrachten Jeugd- en Gezinsprofessional D

1-36 uur │ MBO/HBO │Goirle │ Sterk Huis

Wat ga je doen?

Je voert hulpverlening uit aan de hand van een opgesteld behandelplan voor jongeren die wonen in onze Fasehuizen of binnen het Kamertrainingscentrum. Je observeert en begeleidt cliënten op individueel niveau bij de uitvoering van het plan van aanpak zodat de afgesproken doelen worden gerealiseerd. Daarnaast is het belangrijk om het groepsdynamische proces van de jongeren binnen de groep te begeleiden. De werktijden zijn vaak vanaf eindochtend/middag tot in de avond en zijn flexibel omdat er wordt afgestemd op hulpvraag van de jongeren. Je werkt erg individueel en zelfstandig op de groep en je visie is systeemgericht.

Waar ga je aan de slag?

De vacature betref het KTC (Kamertrainingscentrum).  De doelgroep van de KTC betreffen jongeren van 17-23 jaar met vaardigheidstekorten, die door problemen in de opvoeding en eventuele andere omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen. Ze moeten of willen de stap naar zelfstandig wonen maken en hebben daarbij ondersteuning nodig op praktisch en sociaal-emotioneel gebied. Het accent van de doelen voor deze jongeren ligt op het coachen en ondersteunen van de competenties van de jongeren en hun gezinssysteem, gericht op verzelfstandiging. Ook kan het zijn dat er vanuit de behandelmethodiek ‘Slapende Honden, Wakker Maken!’ interventies ingezet worden gericht op psycho-educatie en het bevorderen voor het verwerken van traumatische gebeurtenissen. Met aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van de jongere, zodat die beschikt over voldoende praktische vaardigheden, sociale vaardigheden en maatschappelijke redzaamheid, om zo zelfstandig mogelijk een huishouden te voeren en zich te handhaven in de maatschappij, al dan niet met ambulante ondersteuning. De gemiddelde behandelduur bedraagt 10-12 maanden. Hierin verricht Sterk Huis o.a. deze activiteiten:

 • Een oplossingsgerichte individuele benadering, om de diverse vaardigheden/ ontwikkelingstaken te versterken;
 • Specifieke interventies gericht op observatie, behandeling, herstel en uitbreiding sociaal netwerk;
 • Interventies: instructies, feedback en oefeningen;
 • Huisvergadering,, thema-avonden;
 • Inzicht gevende begeleidingsgesprekken;
 • Ondersteuning in het regelen van 18+ zaken

Doel is het ondersteunen, planmatig, methodisch en actiegericht behandelen van het gehele gezinssysteem, waarbij behandeling van ” vroegkinderlijk chronisch trauma” (VCT) de belangrijkste pijler is.

Wat verwachten wij van je?

Dat je een bevlogen en proactieve collega bent waarbij hart en hoofd onlosmakelijk verbonden zijn met het werken met cliënten met een complexe problematiek. Je hebt:

 • Minimaal een afgeronde sociale (PED) agogische opleiding op MBO 4 of HBO niveau;
 • Kennis van en inzicht in maatschappelijke ontwikkelingen en problematiek, sociale systemen, hulpaanbod en hulpverleningsmethodieken, zoals ‘Slapende Honden, Wakker Maken’.

Je hebt het talent om cliënten te motiveren en te stimuleren. Je houdt het hoofd koel bij crisissituaties en weet hoe hierin te interveniëren. We zoeken iemand die communicatief sterk is en een ondernemende houding heeft. Als ambassadeur van Sterk Huis draag je helder uit waar Sterk Huis voor staat.

Wat wij je bieden?

 • Een afwisselende functie in een professionele en dynamische werkomgeving.
 • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.
 • Salarisschaal 7 € 2.210,52  en max. € 3.159,16  o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg. Inschaling is afhankelijk van het aantal jaren werkervaring in een soortgelijke functie/werkomgeving.
 • Onregelmatigheidstoeslag
 • Een eindejaarsuitkering van 8,3% en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Eigen scholingsaanbod vanuit de eigen Steeds Sterker Academie

Informatie en reageren?

Wil je meer informatie over  deze functie, neem dan contact op met teamcoördinator Margot Bak margotbak@sterkhuis.nl  (06-82048035)  Wil je reageren, stuur dan uiterlijk 25 januari 2021 een mail, voorzien van een motivatiebrief en CV naar sollicitatie@sterkhuis.nl o.v.v. vacaturenummer 2021-08.

Voor interne kandidaten geldt dat zij hun motivatiebrief met CV kunnen sturen naar pz@sterkhuis.nl o.v.v. vacaturenummer 2021-08.