Inhoudelijk coördinator Psychotraumacentrum

Inhoudelijk coördinator Psychotraumacentrum

16-20 uur │ WO │Goirle │ Sterk Huis

 

Wat ga je doen

Als inhoudelijk coördinator geef je integraal (beleid, personeel en financiën) leiding aan de medewerkers die werkzaam zijn binnen het Psychotraumacentrum in samenspraak met de clustermanager. Het accent ligt op de inhoudelijke borging van de verschillende behandelingen en diagnostiek die aangeboden worden vanuit het Psychotraumacentrum. Je zorgt ervoor dat de randvoorwaarden voor het uitvoeren van de verschijnende vormen van behandeling en diagnostiek gewaarborgd zijn. Dat betekent onder andere dat je de samen met het team de zorgpaden beschrijft, het kwaliteitsstatuut op orde houdt en de verbinding tussen de behandelvormen in- en extern in het oog hebt en bevorderd. Inhoudelijk ben je (mede) verantwoordelijk voor de doelrealisatie en kwalitatieve uitvoering van de hulpverleningsplannen. Daarnaast werk je mee in het team en voer je voor minimaal 8 uur per week zelf behandeling of diagnostiek uit in het kader van je registratieverplichting. Binnen het PTC zijn ontwikkelthema’s:

 • Samenwerking met GGZ in het belang van 18+ behandeling.
 • Verbinding met GGZ op het thema trauma en hechting.

Je bent het eerste aanspreekpunt voor het team en draagt er zorg voor dat de werksfeer en omstandigheden op orde zijn. Je gaat –indien de juiste kwalificatie- de rol van praktijkopleider voor de GZ opleiding invullen. Je onderhoudt externe contacten, o.a. met de GGZ, ziet kansen en draagt bij aan innovatie en ontwikkeling.

Waar ga je aan de slag?

Bij het Psychotraumacentrum in een multidisciplinaire team (+/- 14 fte) bestaande uit zowel therapeuten, ambulant hulpverlener, basispsychologen, testassistent, planner, GZ-psychologen en/of orthopedagogen en psychiater waaraan je functioneel leiding geeft. Hier vallen ook de behandelvormen onder die in samenwerkingsverband worden uitgevoegd zoals F-ACT en MST. Hiërarchisch wordt het team aangestuurd door de clustermanager. Je bent het eerste aanspreekpunt voor het team en draagt er zorg voor dat de werksfeer en omstandigheden op orde zijn. Je gaat –indien de juiste kwalificatie- de rol van praktijkopleider voor de GZ opleiding

 

Wat verwachten wij van je?

Dat je een bevlogen collega bent waarbij hart en hoofd onlosmakelijk verbonden zijn met het werken met cliënten met een complexe problematiek. Je hebt:

 

 • Een afgeronde WO- opleiding Gedragswetenschappen, (Ortho-)Pedagogiek of Psychologie;
 • Minimaal 2 jaar ervaring in behandeling en diagnostiek als GZ psycholoog of orthopedagoog generalist;
 • Kennis van en inzicht in maatschappelijke ontwikkelingen en problematiek, sociale systemen, hulpaanbod en hulpverleningsmethodieken;
 • Kennis en ervaring met GGz zorg en methodieken;
 • Een SKJ of BIG registratie;
 • De bereidheid om buiten kantooruren bereikbaarheidsdiensten te draaien.

 

Je hebt het talent om medewerkers en cliënten te motiveren en te stimuleren. Je houdt het hoofd koel bij crisissituaties en weet hoe hierin te interveniëren. We zoeken iemand met een goed analytisch vermogen en sterke interpersoonlijke vaardigheden. Iemand die een brug weet te slaan tussen professionals van andere disciplines en organisaties.

 

Wat wij je bieden?

 • Een zelfstandige functie in een professionele en dynamische werkomgeving;
 • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling;
 • Schaal 12, min. € 3.431,71 en max. € 5400,75 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,3% en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

 

Informatie en reageren?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Judith Martens, clustermanager, 06-43145525. Wil je reageren, stuur dan uiterlijk 5 september 2019 een mail, voorzien van een motivatiebrief en CV, naar sollicitatie@sterkhuis.nl o.v.v. van vacaturenummer 2019-43.