Ieder kind heeft recht op een warm en veilig thuis

Om dit te kunnen realiseren zoeken wij een:

Gedragswetenschapper bij de gezinshuizen

20 -24 uur │ WO │Goirle │ Sterk Huis

Wat ga je doen?

De Gedragswetenschapper is inhoudelijk verantwoordelijk voor de in de gezinshuizen van Sterk Huis opgenomen jeugdigen en hun (gezins)systeem. Dit doe je samen met de gezinshuisouders en de ambulant begeleider, die als zorgcoördinator verbonden is aan de gezinshuizen. De Gedragswetenschapper is tijdens kantooruren direct beschikbaar voor complexe problematieken waar de gezinshuisouders mee te maken krijgen.

Sterk Huis heeft op dit moment vijf gezinshuizen en is van plan er in 2021 meer te gaan openen. Samen met de ambulant hulpverlener zul je de gezinshuisouders gaan begeleiden in het inhoudelijk vorm geven van de begeleiding en behandeling van de kinderen in hun huis. Ook ga je meedenken over de doorontwikkeling en innovatie van het wonen in gezinshuizen bij Sterk Huis.

Je hebt als gedragswetenschapper een adviserende rol naar het management. Daarnaast is de inhoudelijke methodische inbreng en ontwikkeling daarvan een belangrijke taak.

Sterk Huis heeft een duidelijke visie op hechting & trauma bij kinderen en het belang van de behandeling daarvan, onder andere middels VCT (Vroegkinderlijk Chronisch Trauma). Deze visie is binnen de gehele organisatie geïmplementeerd. Als gedragswetenschapper heb je een centrale rol om deze visie mee te blijven ontwikkelen en uit te dragen. Binnen de gezinshuizen worden op een laagdrempelige manier ook andere interventies ingezet, zoals VIB en Sherborn Samenspel.

Waar ga je aan de slag?

Je zult werkzaam zijn binnen Cluster 5, Pleegzorg, Gezinshuizen en Behandelgroepen. Sterk Huis biedt kinderen die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen een warme en veilige plek in een pleeggezin of in een gezinshuis. Voor een weekend, een paar maanden of tot ze zelfstandig kunnen gaan wonen. Deze kinderen, die vaak al een hoop hebben meegemaakt, vinden in een pleeggezin of in een gezinshuis de rust en ruimte om zich te kunnen ontwikkelen en ontplooien.

Je gaat in een klein team samenwerken met een collega gedragswetenschapper, 2 ambulant hulpverleners en de teamcoördinator gezinshuizen.

Wat verwachten wij van je?

Dat je een bevlogen collega bent waarbij hart en hoofd onlosmakelijk verbonden zijn met het werken met cliënten met een complexe problematiek. Je hebt:

 • een afgeronde opleiding als gedragswetenschapper (psychologie / orthopedagogiek) op WO (master) niveau;
 • een SKJ of BIG registratie;
 • minimaal 2 jaar ervaring binnen het werkveld als gedragswetenschapper;
 • kennis van en inzicht in maatschappelijke ontwikkelingen en problematiek, sociale systemen,  hulpaanbod en hulpverleningsmethodieken; Bij voorkeur heb je de cursus(sen) ten aanzien van Vroegkinderlijk  Chronisch Trauma (VCT) gevolgd of ben je bereid deze te gaan volgen;
 • Je beschikt over analytisch vermogen;
 • Sociale vaardigheden voor adviseren en begeleiden van uitvoerende medewerkers en voor het onderhouden van in- en externe contacten.

Je houdt het hoofd koel bij crisissituaties en weet hoe hierin te interveniëren. We zoeken iemand die organisatorisch en communicatief sterk is en een brug weet te slaan tussen professionals van andere disciplines en organisaties. Als ambassadeur van Sterk Huis draag je helder uit waar Sterk Huis voor staat.

Wat wij je bieden?

 • Een zelfstandige functie in een professionele en dynamische werkomgeving.
 • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling en scholing. Sterk Huis biedt onder meer cursussen en supervisie aan op het gebied van VCT.
 • Salarisschaal 11, min. € 3240,13 en max. € 4896,26 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,3% en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Een eigen SKJ geaccrediteerd opleidingsaanbod, waaronder supervisie en/of intervisie.
 • Aanstelling in eerste instantie voor een jaar met intentie voor verlenging naar onbepaalde tijd.

Informatie en reageren?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Hilde Gersjes, clustermanager cluster 5, 06-51148447 of hildegersjes@sterkhuis.nl  of met Erik de Kleijn, gedragswetenschapper Gezinshuizen, 06-58786162 of erikdekleijn@sterkhuis.nl

Wil je reageren, stuur dan uiterlijk 3 mei 2021 een mail, voorzien van een motivatiebrief en CV, naar sollicitatie@sterkhuis.nl o.v.v. van vacaturenummer 2021-27.

Voor interne kandidaten geldt dat zij hun motivatiebrief met CV kunnen sturen naarpz@sterkhuis.nlo.v.v. vacaturenummer 2021-27.