Hulp bij prostitutie

Het lukt me niet om uit deze situatie te komen

Werken in de prostitutie is niet altijd makkelijk. Wil je hierover praten of wil jij stoppen met prostitutie? Bij Sterk Huis bieden we je ondersteuning en een luisterend oor.

Zo kan Sterk Huis jou helpen

Wil je praten over je werk in de prostitutie of loop je rond met een bepaald probleem? Dan ben je bij PMW013 werk aan het goede adres. We bieden een luisterend oor of denken graag met je mee over een oplossing. Naar een luisterend oor staan wij ook voor je klaar als je ervoor kiest om te stoppen binnen de prostitutie.

Iedereen kan bij PMW013 terecht

Het maakt niet uit of je vrijwillig in de prostitutie werkt of onder dwang in de prostitutie bent geraakt. Iedereen kan bij ons terecht, of je nu in een club werkt, via het internet of op een andere manier. En of je nu een verblijfsvergunning hebt of niet, man, vrouw of transgender bent, of drugsverslaafd bent of niet, iedereen is welkom.

Kosteloos

De hulp die we je bieden via PMW013 is gratis.

Wij zien jouw werk als een vak

Prostitutie, sekswerk, de ‘bisnis’, veel mensen vinden het een moeilijk onderwerp. Bij ons kun je er vrijuit over praten. Wij zien prostitutie (zolang je hier zelf voor kiest) als een vak. Het is niet ons doel om je uit de prostitutie te halen.

Stoppen met prostitutie

Wanneer je wil stoppen met prostitutie krijg je een persoonlijk begeleider. Dat is iemand die jou gaat helpen bij het stoppen met prostitutie. Hij of zij geeft je advies en helpt je bij het regelen van praktische zaken en werkt daarbij samen met andere instanties. De begeleider van het uitstapprogramma voor prostituees kijkt samen met jou welke hulp je nodig hebt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Het zoeken van woonruimte;
  • Het regelen van je geldzaken;
  • Het zoeken naar een studie of baan;
  • Hulp bij het afkicken van een verslaving;
  • Terugkeren naar je eigen woonomgeving.

Met vallen en opstaan

Stoppen met prostitutie is niet makkelijk. Het gaat vaak met vallen en opstaan. De één heeft meer tijd of hulp nodig dan de ander. Dat is geen probleem. En ook nadat je gestopt bent, houden we nog een half jaar contact met je.

Jouw gegevens zijn veilig bij ons

Wij hebben een beroepsgeheim. Wat je vertelt blijft tussen ons. Je kunt aanmelden onder je werknaam. Alleen in zeer uitzonderlijke gevallen, wanneer jijzelf of iemand anders ernstig gevaar loopt, zijn we verplicht hier melding van te maken.

Artikelen over dit onderwerp