Groepswerker veilige opvang

sterkhuis-vacature_6

28 tot 32 uur │ MBO of HBO │Goirle

Wat ga je doen?

Je biedt ondersteuning aan (jonge) vrouwen met kinderen en mannen die tijdelijk niet veilig genoeg zijn in de eigen leefomgeving. Het is jouw doel om hen weer zo goed mogelijk zelfstandig te laten functioneren, zodat zij de veilige opvang weer kunnen verlaten.

Je werkt vanuit een cliëntplan, waarbij je in kaart brengt wat nodig is om duurzame toekomstperspectieven te creëren. Welke sterktes heeft de cliënt? Welke vaardigheden moeten worden vergroot? Moet er een steunstructuur worden opgebouwd? Ook komen thema’s als vrijetijdsbesteding, zelfverzorging, sociale vaardigheden en praktische vaardigheden hierin aan bod.

Indien er kinderen betrokken zijn, stimuleer je de ouder-kind relatie en breng je de opvoedingscompetenties van de ouders in kaart. Kinderen krijgen, naast de hulp voor de opgenomen vrouwen en mannen, zelf hulp als individu.

Waar ga je aan de slag?

Je gaat werken op verschillende 24 uurs verblijfsgroepen waar de hulp gericht is op sekse specifieke vragen op gebied van huiselijk geweld en kindermishandeling met een focus op veiligheid. Veiligheid en ontwikkeling van cliënten (kinderen, mannen en vrouwen) staat in ieder traject centraal.

Je werkt op groepen, dus je begeleid niet alleen op individuele basis maar observeert ook de groepsdynamiek.

Je hebt in jouw werkzaamheden regelmatig contact met de gedragswetenschapper, de ambulant hulpverlener en eventuele ouders of het overige netwerk.

Wat verwachten wij van je?

Dat je een stevige collega bent met een groot relativeringsvermogen. Je houdt het hoofd koel bij crisissituaties en weet hoe hierin te interveniëren. We zoeken iemand die communicatief sterk is en onze cliënten echt kan motiveren en stimuleren om gedragsverandering te realiseren.

Daarnaast:

  • Minimaal een afgeronde sociale (ped)agogische opleiding op minimaal MBO niveau;
  • Minimaal 5 jaar ervaring met de doelgroep
  • Werken op onregelmatige basis
  • Kennis van en inzicht in maatschappelijke ontwikkelingen en problematiek, sociale systemen,  hulpaanbod en hulpverleningsmethodieken.

Wat wij je bieden?

  • Afhankelijk van je achtergrond:
  • Jeugd- en Gezinsprofessional D,  Schaal 7, min. € 2.298,94  en max. € 3.285,52 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg
  • Jeugd- en Gezinsprofessional C,  Schaal 8, min. € 2.403,37  en max. € 3.568,98 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg.
  • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, waarbij Sterk Huis een eigen academie bezit.
  • 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en onregelmatigheidstoeslag

Kom jij ons versterken?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Ilona Rutten, Teamcoördinator, tel. 06-28351552 ilonarutten@sterkhuis.nl.

Wil je reageren, stuur dan uiterlijk 1 november 2021  een mail, voorzien van een motivatiebrief en CV, naar sollicitatie@sterkhuis.nl (interne kandidaten naar pz@sterkhuis.nl) o.v.v. van vacaturenummer 2021-74.

Deze vacature is gelijktijdig voor in- en externe kandidaten open gesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten  voorrang. Bij gelijke geschiktheid van de kandidaten geven wij de voorkeur aan een kandidaat met een afstand tot de arbeidsmarkt.