Ben jij onze nieuwe
Gedragswetenschapper Oudere Jeugd?
Gedragswetenschapper Oudere Jeugd
10+uur
Midden-Brabant
Max. 4.896,26
2 jaar ervaring
WO
WO diploma psychologie of orthopedagogiek
Kennis van de doelgroep
Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling en scholing in onder andere traumasensitief werken en -behandeling

BEN JIJ EEN STERKHOUDER?

Bij Sterk Huis zetten we ons met toewijding in omdat we houden van ons vak. We zijn Sterk-Houders. We omarmen de hulpvraag en laten niet meer los. We gaan voor eersteklas zorg op basis van hoogwaardige kennis en ervaring. Vind je dat een te grote verantwoordelijkheid? Of ben je een SterkHouder?

Voor wie
doe je het?

Deze leeftijd is wezenlijk voor het begin van het volwassen leven. Jongeren moeten ineens meer zelf doen en beslissen. Onze cliënten hebben al veel meegemaakt: binnen het gezin en ook in hun zelfstandige leven. Hun gedrag weerspiegelt vaak angst en onvermogen, maar ze zijn ook dapper en kansrijk.

Hoe doe
je dat?

Jij hebt de specialistische en methodologische kennis om je collega’s op weg te helpen. In nauw overleg met hen zet je je in voor de best passende behandeling. Vaak werk je samen met andere instanties en collega-hulpverleners.

Waarom werken bij
Sterk Huis?

Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door inhoudelijk bij te dragen aan onze missie om te innoveren in het sociale domein. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

"
Het liefst woon ik gewoon bij mijn moeder, maar ik weet dat dat niet kan. Gelukkig heb ik een goede band met mijn hulpverlener. Dat is echt een tof mens."
- Elias, 15 jaar

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Je begint de dag met een gesprek met een jongere en zijn mentor. Samen bespreken jullie zijn toekomstplan, waar hij tegenaan loopt, wat er nodig is aan ondersteuning en wat goed gaat. Hierna heb je een overleg met collega-gedragswetenschappers om de wachtlijst te bespreken en casuïstiek te verdelen. Op basis daarvan laten jullie kennismakingsgesprekken organiseren.

Aansluitend heb je een voorbereiding met de hulpverlener voor een intake gesprek met een jongere van 18 jaar. Zij kan niet meer thuis wonen en door vroegere traumatisering is de ontwikkeling gestagneerd.

De tijd die je nog over hebt vandaag gebruik je om in een dossier te verdiepen van een van de cliënten. Je vraagt de mentor om samen met deze jongeman van 22 een toekomstplan uit te werken met daarin concrete doelen en een tijdspad. Je kijkt uit naar de training Traumasensitief werken van de Sterk Huis Academie die je morgen gaat volgen. Het is een training die is gericht op effectief werken met en zorgen voor getraumatiseerde kinderen, jongeren en volwassenen.

Wat verwachten wij van je?

Je bent analytisch en sociaal, zodat je een brug kunt maken tussen professionals uit verschillende disciplines en organisaties. Ook weet jij rustig te blijven tijdens crisissituaties en je collega’s te adviseren door middel van methodische aanpak.

Een WO diploma in de richting psychologie of orthopedagogiek.
Een SKJ of BIG registratie.
Minimaal 2 jaar ervaring binnen het werkveld als gedragswetenschapper.

#STERKHOUDER

Wat bieden wij jou?

  • De functie gedragswetenschapper in schaal 11, met salaris tussen € 3.240,13 en € 4.896,26 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg.
  • 8,3% eindejaarsuitkering, 8% vakantiegeld en overige goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling en scholing in onder andere traumasensitief werken en -behandeling.
  • Een eigen SKJ geaccrediteerd opleidingsaanbod, waaronder supervisie en/of intervisie.
  • Aanstelling in eerste instantie voor een jaar met intentie voor verlenging naar onbepaalde tijd.

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Aarzel niet om contact op te nemen, ook als deze vacature toch niet helemaal aansluit bij wat je zoekt. We hebben regelmatig nieuwe vacatures en zijn altijd op zoek naar gemotiveerde SterkHouders!