Gedragswetenschapper binnen de residentiële behandelgroepen

Gedragswetenschapper binnen de residentiële behandelgroepen

10 uur │ WO │Goirle │ Sterk Huis

Ieder kind heeft recht op een warm en veilig thuis

Wat ga je doen?

De Gedragswetenschapper is inhoudelijk verantwoordelijk voor de totale (orthopedagogische) zorg, behandeling en (proces)diagnostiek van de in begeleiding-/behandeling opgenomen jeugdigen betreffende de inhoud, doelrealisatie en kwalitatieve uitvoering van de hulpverleningsplannen en advisering in deze aan betrokken leidinggevende(n) en uitvoerende medewerkers. Ook is deze verantwoordelijk voor zorgcoördinatie, welke in uitvoering is gedelegeerd naar de ambulant hulpverlener. Doel is de veiligheid en ontwikkeling van betrokken kinderen te herstellen/waarborgen. De gedragswetenschapper is in deze verantwoordelijk voor de inhoudelijke hulpverleningsplannen. De Gedragswetenschapper is tijdens kantooruren direct beschikbaar voor complexe problematieken waar de uitvoerende (agogische) medewerkers mee te maken krijgen.

Je hebt tevens een adviserende rol naar het management. Daarnaast is inhoudelijke methodische inbreng en ontwikkeling een belangrijke taak. Sterk Huis heeft een duidelijke visie op hechting & trauma bij kinderen en het belang van de behandeling daarvan, onder andere middels VCT (Vroegkinderlijk Chronisch Trauma). Deze visie is binnen de gehele organisatie geïmplementeerd. Je hebt een centrale rol om deze visie mee te blijven ontwikkelen en uit te dragen.

Waar ga je aan de slag?

De vacature betreft de gedragswetenschapper verbonden aan Cluster 3, Het gaat m.b.t. deze vacature om residentiële 24-uurs verblijfsgroepen aan jongeren tussen de 6 en 12 jaar. De hulpverlening richt zich op de opgenomen kinderen/jongeren en (en het gezinssysteem), bij wie er sprake is van een meervoud aan problemen op het gebied van (sociaal) gedrag, emotionele ontwikkeling of andere ontwikkelingsgebieden, in combinatie met problemen in het pedagogisch klimaat, opvoeding en verzorging in de thuissituatie, waarbij door de overbelasting van de ouders hulpverlening in ambulante vorm niet toereikend is. Bij veel van de kinderen is sprake van vroeg kinderlijk chronisch trauma en wordt op de behandelgroep gewerkt aan stabilisering zodat het kind toe kan komen aan traumatherapie. Belangrijke ontwikkeling binnen het cluster is de uitbouw van de traumabehandeling volgens de VCT methodiek (vroegtijdig chronische traumabehandeling) en een focus van behandeling op veiligheid, weerbaarheid en omgaan met boosheid als mede een positieve afronding van school.

Wat verwachten wij van je?

Dat je een bevlogen collega bent waarbij hart en hoofd onlosmakelijk verbonden zijn met het werken met cliënten met een complexe problematiek. Je hebt:

 • een afgeronde opleiding als gedragswetenschapper (psychologie / orthopedagogiek) op WO (master- of postmaster) niveau;
 • een SKJ of BIG registratie;
 • minimaal 2 jaar ervaring binnen het werkveld als gedragswetenschapper;
 • bij voorkeur heb je de cursus(sen) ten aanzien van Vroegkinderlijk Chronisch Trauma (VCT) gevolgd of ben je bereid deze te gaan volgen;
 • je beschikt over analytisch vermogen;
 • sociale vaardigheden voor adviseren en begeleiden van uitvoerende medewerkers en voor het onderhouden van in- en externe contacten.

Je houdt het hoofd koel bij crisissituaties en weet hoe hierin te interveniëren. We zoeken iemand die organisatorisch en communicatief sterk is en een brug weet te slaan tussen professionals van andere disciplines en organisaties. Als ambassadeur van Sterk Huis draag je helder uit waar Sterk Huis voor staat.

Wat wij je bieden?

 • Een zelfstandige functie in een professionele en dynamische werkomgeving.
 • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling en scholing. Sterk Huis biedt onder meer cursussen en supervisie aan op het gebied van VCT.
 • Salarisschaal 11, min. € 3.115,51 en max. € 4.707,94 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg. Postmaster gedragswetenschapper salarisschaal 12, maximaal € 5.400,75.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,3% en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Een eigen SKJ geaccrediteerd opleidingsaanbod, waaronder supervisie en/of intervisie.
 • Aanstelling in eerste instantie voor een jaar met intentie voor verlenging naar onbepaalde tijd.

Informatie en reageren?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Teamcoördinator Anita Larmit 06-34554736 (anitalarmit@sterkhuis.nl ) Wil je reageren, stuur dan uiterlijk 22 september 2019 een mail, voorzien van een motivatiebrief en CV, naar sollicitatie@sterkhuis.nl o.v.v. van vacaturenummer 2019-53.