Gedragswetenschapper bij behandelgroepen jongere jeugd

sterkhuis-vacature_5

24 uur │ WO │Goirle │ Sterk Huis

Wat ga je doen?

Inhoudelijk ben je verantwoordelijk voor de op de behandelgroepen opgenomen jeugdigen en hun (gezins)systeem. Dit doe je samen met team dat naast jou bestaat uit een ambulant hulpverlener, een teamcoördinator pedagogisch medewerkers die mede verantwoordelijk zijn voor pedagogisch leefklimaat op de groepen.

Je hebt een rol in de intake van jeugdigen voor opname, levert een belangrijke bijdrage aan het tot standbrengen van een gezond pedagogisch leefklimaat en participeert mee in crisissituaties. Je hebt tevens een adviserende rol naar het management. Daarnaast is inhoudelijke methodische inbreng en ontwikkeling een belangrijke taak.

Sterk Huis heeft een duidelijke visie op hechting & trauma bij kinderen en het belang van de behandeling daarvan, onder andere middels VCT (Vroegkinderlijk Chronisch Trauma). Deze visie is binnen de gehele organisatie geïmplementeerd. Je hebt een centrale rol om deze visie mee te blijven ontwikkelen en uit te dragen.

Waar ga je aan de slag?

Op onze behandelgroepen Orion, Steppe en Toendra waar kinderen verblijven met veelal complexe problematiek op het gebied van hechting en trauma,  in de leeftijd van ongeveer 8 tot 13 jaar. Kinderen die vanwege kindeigen problematiek en/of problematiek als gevolg van de opvoedingssituatie behandeling nodig hebben en deze niet thuis kunnen volgen, wonen gedurende een periode van maximaal 9 tot 12 maanden op een behandelgroep. Vanuit de visie dat kinderen zo snel mogelijk moeten weten waar hun perspectief ligt, proberen we de residentiële behandeltijd zo kort mogelijk te houden en waar mogelijk in deeltijd uit te voeren. Het systeem van het kind wordt zo veel mogelijk betrokken bij de behandeling en het vervolg.

Wat verwachten wij van je?

Dat je een bevlogen collega bent waarbij hart en hoofd onlosmakelijk verbonden zijn met het werken met cliënten met een complexe problematiek. Je hebt:

 • een afgeronde opleiding als gedragswetenschapper (psychologie / orthopedagogiek) op WO (master- of postmaster) niveau;
 • een SKJ of BIG registratie;
 • minimaal 2 jaar ervaring binnen het werkveld als gedragswetenschapper;
 • bij voorkeur heb je de cursus(sen) ten aanzien van Vroegkinderlijk  Chronisch Trauma (VCT) gevolgd of ben je bereid deze te gaan volgen;
 • je beschikt over analytisch vermogen;
 • kennis van systemisch werken
 • sociale vaardigheden voor adviseren en begeleiden van uitvoerende medewerkers en voor het onderhouden van in- en externe contacten.
 • Dat je bereid bent mee te participeren in de bereikbaarheidsdienst buiten kantooruren

Je houdt het hoofd koel bij crisissituaties en weet hoe hierin te interveniëren. We zoeken iemand die organisatorisch en communicatief sterk is en een brug weet te slaan tussen professionals van andere disciplines en organisaties. Als ambassadeur van Sterk Huis draag je helder uit waar Sterk Huis voor staat.

Wat wij je bieden?

 • Een zelfstandige functie in een professionele en dynamische werkomgeving.
 • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling en scholing. Sterk Huis biedt onder meer cursussen en supervisie aan op het gebied van VCT.
 • Salarisschaal 11, min. 3.240,13 en max. € 4.896,26 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,3% en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Een eigen SKJ geaccrediteerd opleidingsaanbod, waaronder supervisie en/of intervisie.
 • Aanstelling in eerste instantie voor een jaar met intentie voor verlenging naar onbepaalde tijd.

Informatie en reageren?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met één van de gedragswetenschappers Miriam Terranea 06-43829892(miriamterranea@sterkhuis.nl) of Ilona Brekelmans 06-34554738 (ilonabrekelmans@sterkhuis.nl) Wil je reageren, stuur dan een mail, voorzien van een motivatiebrief en CV, naar sollicitatie@sterkhuis.nl o.v.v. van vacaturenummer 2021-51B.