Ben jij onze nieuwe
Gedragswetenschapper?
Gedragswetenschapper
24 - 36 uur
Midden-Brabant
max € 4.896,26
3 jaar ervaring
WO opleiding psychologie of orthopedagogiek
Een SKJ of BIG registratie
Kennis van hulpverleningsmethoden
Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling en scholing.

BEN JIJ EEN STERKHOUDER?

Bij Sterk Huis zetten we ons met toewijding in omdat we houden van ons vak. We zijn Sterk-Houders. We omarmen de hulpvraag en laten niet meer los. We gaan voor eersteklas zorg op basis van hoogwaardige kennis en ervaring. Vind je dat een te grote verantwoordelijkheid? Of ben je een SterkHouder?

Voor wie
doe je het?

Je zet je in voor kinderen, gezinnen, vrouwen en mannen die in een situatie zitten die schadelijk is of was. Er is bijvoorbeeld sprake van huiselijk geweld, kindermishandling, bedreiging, eergerelateerd geweld, seksueel misbruik, complexe scheidingen of mensenhandel. Vaak is er sprake van complex trauma waardoor het opbouwen van een vertrouwensband vraagt om zorgvuldigheid, doorzettingsvermogen en begrip.

Je solliciteert op een algemene vacature als Gedragswetenschapper. Tijdens gesprekken bekijken we met elkaar welke doelgroep het meest passend is en waar je het meest van toegevoegde waarde gaat zijn.

Hoe doe
je dat?

Jij hebt de specialistische en methodologische kennis om je collega’s op weg te helpen. In nauw overleg met hen zet je je in voor de best passende behandeling. Vaak werk je samen met andere instanties en collega-hulpverleners.

Waarom werken bij
Sterk Huis?

Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door inhoudelijk bij te dragen aan onze missie om te innoveren in het sociale domein. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

"
De eerste weken bij Sterk Huis waren echt zwaar. Maar de steun van de andere meiden en de groepsleiding trok mij er doorheen."
- Jessica 29 jaar

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Je begint de dag met een gesprek met een jongere en zijn mentor. Samen bespreken jullie zijn toekomstplan, waar hij tegenaan loopt, wat er nodig is aan ondersteuning en wat goed gaat. Hierna heb je een overleg met collega-gedragswetenschappers om de wachtlijst te bespreken en casuïstiek te verdelen. Op basis daarvan laten jullie kennismakingsgesprekken organiseren.

In de middag heb je een gesprek met een ambulant hulpverlener. Jullie bespreken van een aantal cliënten de voortgang en de uitdagingen daarbij. Ook coach je haar op motiverende gespreksvoering richting de cliënten en help je haar met een toekomstplan waar de ambulant hulpverlener niet uit komt.

Aansluitend heb je een voorbereiding met de hulpverlener voor een intake gesprek met een jongere van 18 jaar. Zij kan niet meer thuis wonen en door vroegere traumatisering is de ontwikkeling gestagneerd.

De tijd die je nog over hebt vandaag gebruik je om in een dossier te verdiepen van een van de cliënten. Je vraagt de mentor om samen met deze jongeman van 22 een toekomstplan uit te werken met daarin concrete doelen en een tijdspad.

Je kijkt uit naar de training Traumasensitief werken van de Sterk Huis Academie die je morgen gaat volgen. Het is een training die is gericht op effectief werken met en zorgen voor getraumatiseerde kinderen, jongeren en volwassenen.

 

Wat verwachten wij van je?

Je bent analytisch en sociaal, zodat je een brug kunt maken tussen professionals uit verschillende disciplines en organisaties. Ook weet jij rustig te blijven tijdens crisissituaties en je collega’s te adviseren door middel van methodische aanpak.

een afgeronde opleiding in de richting psychologie of orthopedagogiek op WO niveau.
een SKJ of BIG registratie.
ervaring binnen het werkveld als gedragswetenschapper.
kennis van systemisch werken.
de mogelijkheid om bereikbaarheidsdiensten buiten kantooruren te draaien.

#STERKHOUDER

Wat hebben we te bieden?

  • De functie gedragswetenschapper in schaal 11, met salaris tussen € 3.240,13 en € 4.896,26 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg.
  • 8,3% eindejaarsuitkering, 8% vakantiegeld en overige goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling en scholing.
  • Een eigen SKJ geaccrediteerd opleidingsaanbod, waaronder supervisie en/of intervisie.
  • Aanstelling in eerste instantie voor een jaar met intentie voor verlenging naar onbepaalde tijd.

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Aarzel niet om contact op te nemen, ook als deze vacature toch niet helemaal aansluit bij wat je zoekt. We hebben regelmatig nieuwe vacatures en zijn altijd op zoek naar gemotiveerde SterkHouders!