Clustermanager vrouwenhulpverlening

36 uur –  5 dagen │ WO │Goirle │ Sterk Huis

Wat ga je doen?

Als clustermanager geef je leiding aan een team van jeugd- en gezinsprofessionals (± 75 medewerkers). Je wordt hierbij ondersteund door 4 teamcoördinatoren en 3 gedragswetenschappers. Samen staan jullie voor het leveren van de beste hulpverlening en een goed werk- en leefklimaat. Je bent verantwoordelijk voor de realisatie van de afgesproken productie, exploitatie, budget en de veiligheid en kwaliteit van de hulpverlening. Ook maak je beleid, stel je de jaarplannen op en doe je innovatieve voorstellen voor de toekomst.  Je neemt deel aan het landelijk overleg vrouwenopvang van de Federatie Opvang en je bent een belangrijke schakel in regionale samenwerkingsverbanden. Je zet in op ketenzorg en innovaties binnen vrouwenhulpverlening. In deze functie werk je nauw samen met je collega clustermanagers en met partners in de regio. Bij afwezigheid van collega clustermanagers neem je voor elkaar waar.

Waar ga je aan de slag?

In het cluster vrouwenhulpverlening, een van onze zeven clusters, waar jongvolwassenen, vrouwen en mannen, al dan niet met kinderen, 24/7  worden opgevangen en behandeld. Veiligheid is een belangrijk thema. De hulpverlening binnen dit cluster is hoofzakelijk gericht op geweld in afhankelijkheidsrelaties en complex ouderschap. Je kunt hierbij denken aan kwesties rondom slachtofferschap van mensenhandel, jeugdprostitutie, tienermoeders en eerproblematiek.

In je functie als clustermanager val je direct onder de bestuurder van Sterk Huis.

Wat verwachten wij van je?

Deze functie past goed bij je als je een ontwikkelingsgerichte, daadkrachtige manager bent, die een goed empathisch vermogen heeft maar ook professionele afstand kan bewaren. Je draagt bij aan een veilige en zelfstandige toekomst voor de mensen die we binnen het cluster vrouwenhulpverlening opvangen en behandelen. Je denkt en handelt rationeel en met gevoel. Je hebt een duidelijke visie en met je positieve instelling en flair weet je mensen te inspireren. Verder ben je een verbinder; je bent iemand die inhoud en alle niveaus (zowel intern als extern) met elkaar kunt verbinden om te komen tot innovatieve ideeën en met een visie op wat deze doelgroep nodig heeft. Verder ….

 • ben je doortastend, besluitvaardig en koersvast;
 • ben je een goede sparringpartner voor collega’s;
 • ben je een innovatieve, snelle denker met een goed ontwikkeld probleemoplossend vermogen;
 • heb je een externe oriëntatie, je hebt oog voor ontwikkelingen buiten de organisatie;
 • heb je HBO+/WO werk- en denkniveau en een relevante management opleiding afgerond;
 • heb je ruime leidinggevende ervaring bij voorkeur binnen de (jeugd)zorg/vrouwenhulpverlening;
 • heb je bij voorkeur kennis en inzicht in trends en ontwikkelingen binnen de vrouwenhulpverlening/ jeugdzorg;
 • vertegenwoordig je Sterk Huis in- en extern op een inhoudelijke en inspirerende wijze.

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende functie in een professionele en dynamische werkomgeving;
 • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling;
 • Schaal 13, min. € 3912,33 en max. € 6195,77 (CAO Jeugdzorg);
 • Een eindejaarsuitkering van 8,3% en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Informatie en reageren?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Kim Matheeuwsen, clustermanager,  tel: 06 43828331. Wil je reageren, stuur dan uiterlijk 11 oktober a.s. een mail, voorzien van een motivatiebrief en CV, naar sollicitatie@sterkhuis.nl o.v.v. vacaturenummer 2019-61.

De eerste gesprekken vinden plaats in de week van 14 oktober a.s.

Een assessment maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.