Ben jij onze nieuwe Casus coördinator integraal spoedplein?
Casus coördinator integraal spoedplein?
Casus coördinator integraal spoedplein
36 uur
Midden-Brabant
Max. € 3.888,56
2 jaar
HBO
SKJ of BIG registratie
2 jaar ervaring met de doelgroep
Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

BEN JIJ EEN STERKHOUDER?

Bij Sterk Huis zetten we ons met toewijding in omdat we houden van ons vak. We zijn Sterk-Houders. We omarmen de hulpvraag en laten niet meer los. We gaan voor eersteklas zorg op basis van hoogwaardige kennis en ervaring. Vind je dat een te grote verantwoordelijkheid? Of ben je een SterkHouder?

Voor wie
doe je het?

Bij Sterk Huis zetten we ons met toewijding in omdat we houden van ons vak. We zijn SterkHouders. We omarmen de hulpvraag en laten niet meer los. We gaan voor eersteklas zorg op basis van hoogwaardige kennis en ervaring. Vind je dat een te grote verantwoordelijkheid? Of ben je een SterkHouder

Voor wie doe je het?

Je zet je in voor kinderen, vrouwen en mannen die uit een situatie komen met geweld in afhankelijkheid. Er is bijvoorbeeld sprake van huiselijk geweld, kindermishandling, bedreiging, eer gerelateerd geweld of gedwongen prostitutie. Een diverse groep dus, maar altijd mensen die uit een situatie met veel angst en dreiging zijn gevlucht. Vaak is er sprake van trauma waardoor het opbouwen van een vertrouwensband vraagt om zorgvuldigheid, doorzettingsvermogen en begrip.

Hoe doe
je dat?

Binnen de regio Hart van Brabant werken verschillende organisaties samen aan een centrale plek waar inwoners met letsel na een incident van huiselijk geweld en kindermishandeling terecht kunnen. Jij ondersteunt enerzijds slachtoffers bij de stappen na het letsel, zoals forensisch onderzoek, de politie, de opvang. Hierbij ben je het aanspreekpunt voor alle betrokken partijen. Naast het ondersteunen van slachtoffers, geef jij adviezen over de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling vanuit de meldcode en zorgt ervoor dat jouw advies wordt opgevolgd.

Waarom werken bij
Sterk Huis?

Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door inhoudelijk bij te dragen aan onze missie om te innoveren in het sociale domein. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

"
Laatst hadden we bij Sterk Huis een The Voice avond. Dat was echt heel erg leuk. De leiding deden gekke dansjes. Het was de leukste middag bij Sterk Huis."
- Shannon 9 jaar

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Je begint je werkdag vandaag in het zorg- veiligheidshuis. Je hebt overleg met de procesregisseur die een casus over zal nemen van een gezin waarbij acuut huiselijk geweld en kindermishandeling speelde. Vervolgens wordt je gebeld door het ziekenhuis. Er heeft zich een jonge vrouw met een baby gemeld waarbij sprake is van acuut letsel bij de baby. Je rijdt direct naar het ziekenhuis. Je doorloopt met je collega’s van het ziekenhuis de verschillende stappen. Er wordt forensisch onderzoek gedaan en Veilig Thuis wordt betrokken. Je plaatst de vrouw en de baby in de veilige opvang en spreekt af dat je de volgende weer contact zal opnemen om de vervolgstappen te bespreken.

Vervolgens bel je verschillende instanties terug en geeft hen een update over het proces van verschillende cliënten in het zorg- en veiligheidshuis.

In de middag heb je een afspraak met een slachtoffer van seksueel geweld. Je bent eerder mee gegaan naar het forensisch onderzoek. Je werkt met haar een plan uit om vervolg te geven aan de te nemen acties naar aanleiding van het geweld.

Aan het einde van de dag bereid je een presentatie voor om een team ambulant medewerkers de volgende dag mee te nemen over documentatie van incidenten.

Wat verwachten wij van je?

Je kunt goed coördineren, bent flexibel en kunt de regie nemen in casuïstiek. Je bent zowel voor de slachtoffers, netwerk en samenwerkingspartners het aanspreekpunt en zet de lijnen uit. Je laat niet los tot er een structureel plan is dat wordt opgevolgd.

Verder heb je: • Minimaal een afgeronde sociale (ped)agogische opleiding of verpleegkundige opleiding op minimaal HBO niveau. • Minimaal 2 jaar ervaring met

casussen vanuit letsel door geweld. • Beschikking over een eigen auto. • Een SKJ of BIG registratie. • Diepgaande kennis van de meldcode en geweld in afhankelijkheid.

#STERKHOUDER

Wat bieden wij jou?

  • De functie Jeugd- en Gezinsprofessional B in schaal 9, met salaris tussen € 2.603,56 en € 3.888,56 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg.
  • 8,3% eindejaarsuitkering, 8% vakantiegeld en overige goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Aarzel niet om contact op te nemen, ook als deze vacature toch niet helemaal aansluit bij wat je zoekt. We hebben regelmatig nieuwe vacatures en zijn altijd op zoek naar gemotiveerde SterkHouders!