Ben jij onze nieuwe
Casemanager Fact Team Jeugd?
Casemanager Fact Team Jeugd
36 uur
Midden-Brabant
Schaal 9: max. € 4.207,88
Minimaal 3 jaar relevante werkervaring
HBO
SKJ registratie
Kennis van hulpverleningsmethoden
Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

BEN JIJ EEN STERKHOUDER?

Bij Sterk Huis zetten we ons met toewijding in omdat we houden van ons vak. We zijn Sterk-Houders. We omarmen de hulpvraag en laten niet meer los. We gaan voor eersteklas zorg op basis van hoogwaardige kennis en ervaring. Vind je dat een te grote verantwoordelijkheid? Of ben je een SterkHouder?

Voor wie
doe je het?

Je werkt niet alleen voor Sterk Huis maar in een combinatieteam met GGz Breburg. FACT-teams (Flexible Assertive Community Treatment) bieden behandeling en ondersteuning aan mensen met psychiatrische problemen en problemen op meerdere levensgebieden. Sommige mensen hebben niet alleen last van psychiatrische klachten, zoals bijvoorbeeld somberheid, het horen van stemmen of andere symptomen, maar vinden het ook moeilijk de rest van hun leven op de rit te krijgen of te houden. Deze jongeren ervaren bijvoorbeeld financiële problemen, eenzaamheid of dreigen dakloos te worden en vinden het moeilijk om hulp te vragen. Maar denk ook aan problemen zoals drugs- of alcoholgebruik en het ontbreken van een dagbesteding of betaalde baan.

Hoe doe
je dat?

Samenwerken is het centrale uitgangspunt bij FACT-teams. Er wordt een behandeling ingezet wat gericht is op herstel en waarbij verschillende hulpverleners in wijkteams samenwerken. Er wordt samen met familieleden en andere betrokkene in de directe omgeving gekeken naar passende mogelijkheden, onder het motto ‘Herstellen doe je thuis’. Er wordt samen met je casemanager een behandelplan op maat opgesteld. Een behandeling kan o.a. bestaan uit medicatie, psycho educatie, cognitieve gedragstherapie, trauma behandeling en herstelcursussen in de strijd tegen verslaving. Het specialistische team zet de zorg in waar en wanneer dat nodig is. Gezamenlijk wordt er besproken wat er in de situatie van de cliënt de gewenste manier van behandeling en begeleiding is.

Waarom werken bij
Sterk Huis?

Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door inhoudelijk bij te dragen aan onze missie om te innoveren in het sociale domein. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

"
Ik zat thuis soms met mijn handen in het haar. Mijn kinderen maakten zo veel ruzie. Gelukkig was daar Karlijn. Haar tips zijn goud."
- Feline 15 jaar

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Je begint de dag met het multidisciplinaire team in een dagstart. Samen met de collega’s bespreken jullie de stand van zaken bij verschillende jongeren en gezinnen. Het is fijn om ervaringen uit te wisselen en elkaar te adviseren.

Hierna begin je samen met je duo casemanager aan je cliëntbezoeken die voor deze dag gepland staan. Je bezoekt vandaag 4 jongeren. Omdat de behandeling in het leefgebied van de jongere plaatsvindt, zijn deze afspraken ook binnen wisselende omgevingen. Je hebt een afspraak op een school, bij een cliënt thuis, op kantoor en je gaat met één cliënt een wandeling maken.

Terwijl jij naar je volgende afspraak rijdt, wordt je gebeld. Je hebt vandaag bereikbaarheidsdienst en de casemanager van deze jongere is niet bereikbaar. De jongere heeft een korte hulpvraag over zijn medicatie. Je kunt gelukkig direct telefonisch helpen.

Einde van de dag heb jij nog als casemanager een behandelplanoverleg met een jongere waar ook de GZ-psycholoog en psychiater aansluiten.

Wat verwachten wij van je?

Jij vindt lastige of heftige gesprekken voeren niet erg en begrijpt dat dit bijdraagt aan het grotere doel om de jongere en zijn systeem te helpen. Je weet je goed te positioneren in verschillende situaties en omstandigheden.
Verder heb je:

Minimaal een afgeronde medische of sociaal/agogische opleiding op minimaal HBO niveau. HBO pedagogiek is voor deze vacature niet toereikend, maar we komen graag met je in contact voor een andere vacature.
Minimaal 2 jaar ervaring met de doelgroep.
Een SKJ of BIG registratie.
Kennis van en inzicht in hulpaanbod en hulpverleningsmethodieken.

#STERKHOUDER

Wat hebben we te bieden?

  • De functie Jeugd- en Gezinsprofessional B in schaal 9, met salaris tussen € 2.817,36 en € 4.207,88 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg.
  • Een contract voor 36 uur per week.
  • 8,3% eindejaarsuitkering, 8% vakantiegeld en overige goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met teamleider Betsie van Hoek (Sterk Huis, via 06 43 82 99 55 of via manager Angelique Lamers (GGz Breburg), via 06 51 13 17 60. De vacature sluit op 17 februari 2023.Deze vacature is gelijktijdig voor in- en externe kandidaten open gesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang. Bij gelijke geschiktheid van de kandidaten geven wij de voorkeur aan een kandidaat met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Aarzel niet om contact op te nemen, ook als deze vacature toch niet helemaal aansluit bij wat je zoekt. We hebben regelmatig nieuwe vacatures en zijn altijd op zoek naar gemotiveerde SterkHouders!