Ben jij onze nieuwe
Ambulant Jeugd & Gezinsprofessional Hulp bij Seksueel Misbruik?
Ambulant Jeugd & Gezinsprofessional Hulp bij Seksueel Misbruik
20 - 28 uur
Midden-Brabant
Schaal 9: max. € 4.207,88
Minimaal 3 jaar relevante werkervaring
HBO
SKJ registratie
Kennis van hulpverleningsmethoden
Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

BEN JIJ EEN STERKHOUDER?

Bij Sterk Huis zetten we ons met toewijding in omdat we houden van ons vak. We zijn Sterk-Houders. We omarmen de hulpvraag en laten niet meer los. We gaan voor eersteklas zorg op basis van hoogwaardige kennis en ervaring. Vind je dat een te grote verantwoordelijkheid? Of ben je een SterkHouder?

Voor wie
doe je het?

Je zet jezelf in voor jeugdigen en gezinnen die het slachtoffer zijn geworden van grensoverschrijdend gedrag of seksueel misbruik. Het is een complexe problematiek waarbij mensen liever niet spreken over de gebeurtenis(sen). Er is vaak sprake van trauma, waardoor het opbouwen van een vertrouwensband vraagt om zorgvuldigheid, doorzettingsvermogen en begrip.

Hoe doe
je dat?

Je biedt kort- en langdurige hulp en procesmatige begeleiding aan jeugdigen en gezinnen, gericht op het beter kunnen omgaan met de gevolgen van seksueel misbruik of seksueel grensoverschrijdend gedrag. Je maakt hierbij gebruik van interventies en methoden uit diverse disciplines. Je begeleidt hierbij cliënten individueel en in groepsverband.

Waarom werken bij
Sterk Huis?

Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door inhoudelijk bij te dragen aan onze missie om te innoveren in het sociale domein. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

"
Het liefst woon ik gewoon bij mijn moeder, maar ik weet dat dat niet kan. Gelukkig heb ik een goede band met mijn hulpverlener. Dat is echt een tof mens."
- Elias, 15 jaar

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Je begint je dag vandaag op huisbezoek bij Anniek. Anniek is een meisje van 8 jaar oud. Anniek is vanaf haar 3de levensjaar seksueel misbruikt door haar opa. Thuis bij Anniek ga je in gesprek met Anniek en haar moeder. Anniek vindt het nog erg spannend, dus vindt zij het fijn dat haar mama erbij is. Je stelt Anniek op haar gemak. Daarna geef je Anniek en haar moeder wat uitleg over wat trauma doet met je hoofd en je lijf.

Na het huisbezoek rijd je naar een gesprek met een meisje van 16 jaar. Dit meisje is slachtoffer geworden van sexting, hierdoor durft zij niet meer naar school, slaapt zij slecht en heeft concentratieproblemen. Ze vraagt hier hulp bij en wil alles wat er is gebeurt een plekje geven. Ouders vragen ook ondersteuning aan jou hoe hiermee om te gaan.

Na je tweede huisbezoek ga je naar kantoor. Hier heb je een overleg met je directe collega’s en de gedragswetenschapper over de inhoud van je lopende trajecten. Tussendoor wordt je gebeld door een school van een andere jongere die je begeleid.

Je laatste huisbezoek van vandaag is bij een jongen van 11 jaar. Deze jongen is misbruikt door zijn buurjongen. Ouders willen aangifte doen, er is een melding gedaan bij Veilig Thuis. Ouders willen graag hulp voor hun zoon en bij het doen van aangifte.

Wat verwachten wij van je?

Je bent instaat om het te hebben over moeilijke thema’s waar jongeren en ouders zelf soms ook liever niet over praten, of waar mogelijk lang sprake is geweest van geheimhouding. Je gaat systemisch te werk, ook gericht naar degene die het misbruik gepleegd heeft. Deze persoon (ook al is die niet in beeld) heeft soms wel een positie in het gezin. Je luistert zonder oordeel en in je basishouding weet jij kalmte te bewaren en ben je sensitief. Je kunt deze lastige thema’s verdragen en dit open bespreken met je collega’s en gedragswetenschapper. Je werkt goed samen met een multidisciplinair team.
Verder heb je:

Een afgeronde sociale (PED) agogische opleiding op HBO niveau;
Minimaal 3 jaar ervaring met de doelgroep;
Een SKJ registratie;
Je hebt een affiniteit met het thema seksualiteit en wil bijdragen aan het verhogen van de kennis binnen Sterk Huis en extern.
Ervaring met systeemgericht- en traumasensitief werken.

#STERKHOUDER

Wat hebben we te bieden?

  • De functie Jeugd- en Gezinsprofessional B in schaal 9, met salaris tussen € 2.817,36 en € 4.207,88 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg.
  • Een contract voor 24 uur per week.
  • 8,3% eindejaarsuitkering, 8% vakantiegeld en overige goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. 
  • Een eigen SKJ geaccrediteerd opleidingsaanbod

Meer informatie?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met teamleider Betsie van Hoek via 06 43 82 99 55. De vacature sluit op 3 februari. De gesprekken vinden plaats in overleg.Deze vacature is gelijktijdig voor in- en externe kandidaten open gesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang. Bij gelijke geschiktheid van de kandidaten geven wij de voorkeur aan een kandidaat met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Aarzel niet om contact op te nemen, ook als deze vacature toch niet helemaal aansluit bij wat je zoekt. We hebben regelmatig nieuwe vacatures en zijn altijd op zoek naar gemotiveerde SterkHouders!