Ambulant Jeugd- en Gezinsprofessional

sterkhuis-vacature_5

Gekoppeld aan residentiële behandelgroepen, Cluster 5

16-36 uur │ HBO │Goirle │ Sterk Huis

Sterk Huis is een toonaangevende organisatie voor hooggespecialiseerde gezins- en jeugdhulpverlening in Midden en West-Brabant. Voor een aantal cliëntengroepen werken we ook landelijk. Ieder mens verdient een veilig en zelfstandig leven; dat is onze missie. Voor Sterk Huis zijn professionele en betrokken medewerkers dan ook van groot belang.

Wat ga je doen?

Samen met het gezin/systeem stel je een multidisciplinair plan van aanpak op waarbij sprake is van complexe problemen. Daarin worden concrete (behandel)doelen en acties geformuleerd. Je ondersteunt het gezin van de in de behandelgroepen opgenomen jeugdigen bij de uitvoering van het plan van aanpak  zodat de afgesproken doelen worden gerealiseerd. Je maakt hierbij gebruik van interventies en methoden uit diverse disciplines waarbij behandeling van Vroegkinderlijk Chronisch trauma (VCT) de belangrijkste pijler is. Samen met de binnen de behandelgroepen werkende Jeugd- en Gezinsprofessionals  en de daaraan verbonden gedragswetenschapper voer je de totale behandeling uit.

Waar ga je aan de slag?

Binnen Cluster 5 wordt de Ambulant Hulpverlener ingezet ten behoeve van het cliëntsysteem van de opgenomen kinderen binnen de residentiële behandelgroepen leeftijd van 6 tot 18+ jaar (Jeugdzorg). In en vanuit deze behandelgroepen wordt aan 4 tot 8 kinderen/jongeren en hun gezin behandeling en begeleiding gegeven. Binnen een behandelgroep staat het bieden van een veilig, overzichtelijk en stimulerend klimaat centraal. Belangrijk is dat er binnen de behandeling zo snel mogelijk of uiterlijk binnen 3 maanden een duidelijk perspectief wordt geschetst waar naar toegewerkt kan worden. Dit kan bijvoorbeeld terug naar huis zijn, een pleeggezin of gezinshuis.  Belangrijk is dat de kinderen/jongeren door de inzet van het team van Jeugd- en gezinsprofessionals steun, acceptatie en beschikbaarheid ervaren. Daarmee ontstaat een basis waarop gewerkt kan worden aan herstel van gedrags- en/of opvoedingsproblemen. Het behandelplan van meerdere kinderen/jongeren is gericht op stabilisatie zodat in een volgende fase een goede verwerking van vroegkinderlijke traumatische ervaringen mogelijk wordt. De ingezette methodiek die hiervoor gebruikt wordt is ‘Slapende Honden, Wakker Maken!’.

Wat verwachten wij van je?

Dat je een bevlogen collega bent waarbij hart en hoofd onlosmakelijk verbonden zijn met het werken met cliënten met een complexe problematiek. Je hebt:

 • een afgeronde sociale (PED) agogische opleiding op HBO niveau;
 • een SKJ registratie;
 • minimaal 2 jaar ervaring met de doelgroep en het begeleiden van gezinnen;
 • kennis van en inzicht in maatschappelijke ontwikkelingen en problematiek, sociale systemen, hulpaanbod en hulpverleningsmethodieken; Bij voorkeur heb je de cursus(sen) ten aanzien van ‘Slapende Honden, Wakker Maken!’ gevolgd of bent bereid deze te gaan volgen.
 • Je beschikt over analytisch vermogen voor de vertaling van de hulpvraag naar het cliëntplan.

Je hebt het talent om cliënten te motiveren en te stimuleren. Je houdt het hoofd koel bij crisissituaties en weet hoe hierin te interveniëren. We zoeken iemand die organisatorisch en communicatief sterk is en een brug weet te slaan tussen professionals van andere disciplines en organisaties. Als ambassadeur van Sterk Huis draag je helder uit waar Sterk Huis voor staat.

Wat wij je bieden?

 • Een zelfstandige (regie)functie in een professionele en dynamische werkomgeving.
 • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling door structurele werkbegeleiding, intervisie en opleiding.
 • Schaal 9, min. € 2.603,56 en max. € 3.888,56 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,3% en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Een eigen SKJ geaccrediteerd opleidingsaanbod.
 • Aanstelling in eerste instantie voor een jaar.

Informatie en reageren?

Wil je meer informatie over  deze functie, neem dan contact op met Margot Bak, Teamcoördinator via 06-82048035 (margotbak@sterkhuis.nl)

Wil je reageren, stuur dan uiterlijk 3 augustus 2021 een mail, voorzien van een motivatiebrief en CV, naar sollicitatie@sterkhuis.nl  o.v.v. van vacaturenummer 2021-54a. Interne kandidaten worden gevraagd de sollicitatie te richten aan PZ@sterkhuis.nl.

Deze vacature is gelijktijdig voor in- en externe kandidaten open gesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten  voorrang. Bij gelijke geschiktheid van de kandidaten geven wij de voorkeur aan een kandidaat met een afstand tot de arbeidsmarkt.