Ben jij onze nieuwe
Ambulant Jeugd- en Gezinsprofessional?
Ambulant Jeugd- en Gezinsprofessional
24-36 uur
Midden-Brabant
Max. € 4.085,32
Minimaal 2 jaar relevante ervaring
Sociaal (ped)agogisch HBO diploma
SKJ registratie
Kennis van hulpverleningsmethoden
Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

BEN JIJ EEN STERKHOUDER?

Bij Sterk Huis zetten we ons met toewijding in omdat we houden van ons vak. We zijn Sterk-Houders. We omarmen de hulpvraag en laten niet meer los. We gaan voor eersteklas zorg op basis van hoogwaardige kennis en ervaring. Vind je dat een te grote verantwoordelijkheid? Of ben je een SterkHouder?

Voor wie
doe je het?

Je zet je in voor kinderen, gezinnen, vrouwen en mannen die in een situatie zitten die schadelijk is of was. Er is bijvoorbeeld sprake van huiselijk geweld, kindermishandling, bedreiging, eergerelateerd geweld, seksueel misbruik, complexe scheidingen of mensenhandel. Een diverse groep dus. Vaak is er sprake van complex trauma waardoor het opbouwen van een vertrouwensband vraagt om zorgvuldigheid, doorzettingsvermogen en begrip.

Indien je solliciteert bekijken we samen welke doelgroep passend is bij jou als professional en waar de behoefte van Sterk Huis ligt op dat moment.

Hoe doe
je dat?

Je gaat langs bij peuterspeelzalen, kinderdagverblijven, basisscholen en het voortgezet onderwijs. Je geeft advies aan leraren, ouders en jongeren/ kinderen. Je bent daarmee in de unieke positie om bij te dragen aan vroegtijdige signalering en analyse van wat er speelt. In gesprekken met ouders voel je goed aan hoe gevoelig het ligt om over het opgroeien van hun kinderen te praten.

Waarom werken bij
Sterk Huis?

Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door inhoudelijk bij te dragen aan onze missie om te innoveren in het sociale domein. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

"
Ik zat thuis soms met mijn handen in het haar. Mijn kinderen maakten zo veel ruzie. Gelukkig was daar Karlijn. Haar tips zijn goud."
- Feline 15 jaar

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Indien je in het team Intensieve Gezinsbehandeling terecht komt, zal je dag er als volgt uit kunnen zien:

Je begint je dag op kantoor. Samen met de collega’s bespreken jullie de stand van zaken bij verschillende gezinnen. Het is fijn om ervaringen uit te wisselen en elkaar te adviseren. Jullie bespreken een specifiek geval waarbij uithuisplaatsing de enige mogelijkheid lijkt. Later vandaag ga jij nog één keer het gesprek aan met de ouders.

Aansluitend heb je een intakegesprek met de ouders van drie kinderen. De ouders kunnen haast niet meer zonder ruzie communiceren. De kinderrechter heeft een ondertoezichtstelling uitgesproken.

In de middag heb je een afspraak met je collega die werkt als gedragswetenschapper. Samen bepalen jullie de beste aanpak voor dit gezin waarbij jullie eerste prioriteit ligt bij de drie kinderen. De rest van de middag gebruik je om je mails bij te werken en je plan van aanpak met de juiste collega’s af te stemmen.

Je kijkt uit naar de training van de Sterk Huis Academie die je morgen gaat volgen. Je volgt de training Basisplanning Veiligheid. Je krijgt handvatten uit de benaderingswijze Signs of Safety die je kunt toepassen bij het opstellen van een veiligheidsplan.

Wat verwachten wij van je?

Je hebt een flink observatievermogen en weet dit goed te interpreteren. Op een natuurlijke wijze adviseer je over jouw observaties en bemiddel je eventueel tussen verschillende perspectieven. Verder heb je:

Een sociaal (ped)agogische opleiding op HBO niveau.
Minimaal 2 jaar ervaring met de doelgroep.
Een SKJ registratie.
Kennis van hulpaanbod en hulpverleningsmethodieken.

#STERKHOUDER

Wat hebben we te bieden?

  • De functie Jeugd- en Gezinsprofessional B in schaal 9, met salaris tussen € 2.735,30 en € 4.085,32 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg.
  • 8,3% eindejaarsuitkering, 8% vakantiegeld en overige goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Aarzel niet om contact op te nemen, ook als deze vacature toch niet helemaal aansluit bij wat je zoekt. We hebben regelmatig nieuwe vacatures en zijn altijd op zoek naar gemotiveerde SterkHouders!