Ben jij onze nieuwe
Ambulant Jeugd- en Gezinsprofessional Pleegzorg?
Ambulant Jeugd- en Gezinsprofessional Pleegzorg
20 - 28 uur
Midden-Brabant
Schaal 9: max. € 4.085,32
Minimaal 3 jaar relevante werkervaring
HBO
SKJ registratie
Kennis van hulpverleningsmethoden
Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

BEN JIJ EEN STERKHOUDER?

Bij Sterk Huis zetten we ons met toewijding in omdat we houden van ons vak. We zijn Sterk-Houders. We omarmen de hulpvraag en laten niet meer los. We gaan voor eersteklas zorg op basis van hoogwaardige kennis en ervaring. Vind je dat een te grote verantwoordelijkheid? Of ben je een SterkHouder?

Voor wie
doe je het?

Er staat voor jou maar één belang voorop en dat is het belang van het kind, zodat de kansen om zich te ontwikkelen worden geoptimaliseerd. Jij doet er dus alles aan om dat belang te bewaken. Als het probleem écht niet thuis opgelost kan worden, dan is een pleeggezin een goed alternatief. Je zorgt samen met de pleegouders voor de warmte en veiligheid die het kind nodig heeft, of dat nu langdurig of alleen in de vakanties nodig is. De kinderen zijn, alleen al vanwege de uithuisplaatsing, in alle gevallen kwetsbaar en voelen zich vaak schuldig. Toch ligt hun loyaliteit altijd bij de ouders en bij hun oude thuis.

Hoe doe
je dat?

Je bent de spin in het web van biologische ouders, pleegouders en hulpverlening. De aanpak is altijd multidisciplinair en jij ondersteunt het pleeggezin zodat de pleegouders voor het kind een fijn en veilig thuis vormen. Je weet hoe je met alle mensen in het netwerk van het kind heen staan vanuit een vertrouwensrelatie kunt werken. Je beseft je dat er meerdere belangen spelen.

Waarom werken bij
Sterk Huis?

Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door inhoudelijk bij te dragen aan onze missie om te innoveren in het sociale domein. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

"
Ik zat thuis soms met mijn handen in het haar. Mijn kinderen maakten zo veel ruzie. Gelukkig was daar Karlijn. Haar tips zijn goud."
- Feline 15 jaar

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Deze morgen begin je met een bezoek aan de pleegouders die sinds een week de zorg op zich hebben genomen voor twee broers van 8 en 12 jaar. De jongens zijn net naar school zodat jullie rustig kunnen bespreken hoe het gaat en hoe je deze pleegouders nog extra kunt ondersteunen. Fijn om te horen dat het steeds beter gaat. Toch is het op school nog lastig om hun plek te vinden, vooral voor de oudste. Na het gesprek stem je met de gezinsvoogd een zorgteamoverleg voor morgen af en maak je enkele rapportages.

’s Middags schuif je aan bij een zorgteamoverleg waarin je samen met de ouders, pleegouders en de IB’er van school de situatie van een cliënt bespreekt. Er is wat spanning ontstaan over de bezoekregeling en dit is het moment om die spanning uit de lucht te halen. Jullie maken nieuwe afspraken en spreken af om de situatie over twee weken opnieuw te bekijken. Na het gesprek bespreek je de inhoud van het overleg met een collega die als gedragswetenschapper werkt. Je wil even sparren of traumabehandeling in dit geval een goed idee is.

De tijd die je nog over hebt vandaag gebruik je om een cliëntplan uit te werken. En je neemt nog contact op met de gemeente over een beschikking die is aangevraagd.

Wat verwachten wij van je?

Je hebt een flink observatievermogen en weet dit goed te interpreteren. Je maakt makkelijk contact met verschillende doelgroepen en weet hoe juist te interveniëren tussen verschillende belanghebbenden rondom het kind.Verder heb je:
Een sociaal (ped)agogische opleiding op HBO niveau.
Minimaal 2 jaar ervaring met de doelgroep.
Een SKJ registratie.
Kennis van en inzicht in hulpaanbod en hulpverleningsmethodieken.

#STERKHOUDER

Wat hebben we te bieden?

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Aarzel niet om contact op te nemen, ook als deze vacature toch niet helemaal aansluit bij wat je zoekt. We hebben regelmatig nieuwe vacatures en zijn altijd op zoek naar gemotiveerde SterkHouders!