Ben jij onze nieuwe
Ambulant Jeugd- en Gezinsprofessional Jeugd- en Gezinsteam?
Ambulant Jeugd- en Gezinsprofessional Jeugd- en Gezinsteam
24 - 36 uur
Midden-Brabant
Max € 3.888,56
2 jaar ervaring
HBO sociaal (ped)agogisch
SKJ registratie
Kennis van projectmatig werken is een pré
Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

BEN JIJ EEN STERKHOUDER?

Bij Sterk Huis zetten we ons met toewijding in omdat we houden van ons vak. We zijn Sterk-Houders. We omarmen de hulpvraag en laten niet meer los. We gaan voor eersteklas zorg op basis van hoogwaardige kennis en ervaring. Vind je dat een te grote verantwoordelijkheid? Of ben je een SterkHouder?

Voor wie
doe je het?

Je zet jezelf in voor kinderen, gezinnen, vrouwen en mannen die in een situatie zitten die schadelijk is of was. Er is bijvoorbeeld sprake van huiselijk geweld, kindermishandling, bedreiging, eergerelateerd geweld, seksueel misbruik, complexe scheidingen of mensenhandel. Een diverse groep dus. Vaak is er sprake van complex trauma waardoor het opbouwen van een vertrouwensband vraagt om zorgvuldigheid, doorzettingsvermogen en begrip.

Hoe doe
je dat?

Je ondersteunt jeugdigen en gezinnen bij het oplossen van uiteenlopende problemen en het duurzaam verbeteren van hun situatie. Gezinnen vragen bijvoorbeeld hulpvragen over opvoeden, veiligheid, schulden, gedragsproblematiek van kinderen, omgaan met een beperking, omgang met psychiatrische/ psychische klachten, echtscheiding en huiselijk geweld. Je werkt oplossingsgericht en betrekt het netwerk en de informele zorg in de wijk erbij. Waar nodig werk je samen met aanvullende hulpvormen.

Waarom werken bij
Sterk Huis?

Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door inhoudelijk bij te dragen aan onze missie om te innoveren in het sociale domein. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

"
Ik zat thuis soms met mijn handen in het haar. Mijn kinderen maakten zo veel ruzie. Gelukkig was daar Karlijn. Haar tips zijn goud."
- Feline 15 jaar

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Je begint jouw dag met een bakje koffie. Je bereid jouw dag voor en werkt je mail af. Vervolgens heb je vandaag een pilot gepland staan in samenwerking met Veilig Thuis. Samen maken jullie een plan hoe gezinnen vanuit vrijwilligheid geholpen kunnen worden om tot nieuwe inzichten te komen.

Aan het eind van de dag spreek je enkele collega’s om te bespreken hoe zij hun dag hebben ervaren. Daarnaast bel je de gemiste oproepen terug en beantwoord je de laatste e-mails.

Wat verwachten wij van je?

Je hebt het talent om gezinnen te motiveren en te stimuleren en je weet je goed staande te houden. Je hebt graag afwisseling tussen lichte ondersteuning en zware crisissituaties. Ten slotte vind jij innovatie leuk en belangrijk.

Een afgeronde sociale (PED) agogische opleiding op HBO niveau.
Minimaal 2 jaar ervaring met de doelgroep.
Ervaring met ambulant werk, kennis van meerdere leefgebieden en affiniteit met generalistisch werken.
Een SKJ registratie (of je hebt daar uitzicht op).
Een eigen auto beschikbaar;
Ervaring met projectmatig werken in samenwerking met ketenpartners is een pré;

#STERKHOUDER

Wat hebben we te bieden?

  • De functie Jeugd- en Gezinsprofessional B in schaal 9, met salaris tussen €2.603,56 en €3.888,56 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg.
  • 8,3% eindejaarsuitkering, 8% vakantiegeld en overige goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met teamcoördinator Iris van den Hurk via 06-34554737.

Wil je reageren, stuur dan een mail, voorzien van een motivatiebrief en CV, naar sollicitatie@sterkhuis.nl onder vermelding van vacaturenummer 2024-a.

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Aarzel niet om contact op te nemen, ook als deze vacature toch niet helemaal aansluit bij wat je zoekt. We hebben regelmatig nieuwe vacatures en zijn altijd op zoek naar gemotiveerde SterkHouders!