Ben jij onze nieuwe
Ambulant Jeugd- en Gezinsprofessional Intensieve Gezinsbegeleiding?
Ambulant Jeugd- en Gezinsprofessional Intensieve Gezinsbegeleiding
24-36 uur
Midden-Brabant
max. € 3.888,56
2 jaar ervaring
HBO niveau richting sociale (ped)agogische opleiding
SKJ of BIG registratie
Kennis van en inzicht in hulpaanbod en hulpverleningsmethodieken
Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

BEN JIJ EEN STERKHOUDER?

Bij Sterk Huis zetten we ons met toewijding in omdat we houden van ons vak. We zijn Sterk-Houders. We omarmen de hulpvraag en laten niet meer los. We gaan voor eersteklas zorg op basis van hoogwaardige kennis en ervaring. Vind je dat een te grote verantwoordelijkheid? Of ben je een SterkHouder?

Voor wie
doe je het?

Er staat maar één belang voorop en dat is het belang van het kind. Jij doet er dus alles aan om dat belang te bewaken. Je zorgt voor de warmte en veiligheid die het kind nodig heeft. Je ziet het kind en hoort zijn verhaal. De verantwoordelijkheid om het gezin beter te laten functioneren, ligt natuurlijk bij ouders. Echte verandering van patronen binnen het gezin, begint altijd bij hen.

Hoe doe
je dat?

Je houdt het belang van het kind voorop. Altijd. Je neemt verantwoordelijkheid voor een helder beeld van de feiten. En zorgt voor regels en afspraken die nodig zijn in het belang van het kind. Je blijft gesprekspartner voor beide ouders. Je bent als geen ander in staat om patronen, sociale systemen en risicofactoren in te schatten. En je bent niet bang om in de ogen van de ouders de bad guy te zijn, als dat de zaak vooruithelpt.

Waarom werken bij
Sterk Huis?

Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door inhoudelijk bij te dragen aan onze missie om te innoveren in het sociale domein. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

"
Laatst hadden we bij Sterk Huis een The Voice avond. Dat was echt heel erg leuk. De leiding deden gekke dansjes. Het was de leukste middag bij Sterk Huis."
- Shannon 9 jaar

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Je begint je dag op kantoor. Samen met de collega’s bespreken jullie de stand van zaken bij verschillende gezinnen. Het is fijn om ervaringen uit te wisselen en elkaar te adviseren. Jullie bespreken een specifiek geval waarbij uithuisplaatsing de enige mogelijkheid lijkt. Later vandaag ga jij nog één keer het gesprek aan met de ouders.

Aansluitend heb je een intakegesprek met de ouders van drie kinderen. De ouders kunnen haast niet meer zonder ruzie communiceren. De kinderrechter heeft een ondertoezichtstelling uitgesproken.

In de middag heb je een afspraak met je collega die werkt als gedragswetenschapper. Samen bepalen jullie de beste aanpak voor dit gezin waarbij jullie eerste prioriteit ligt bij de drie kinderen. De rest van de middag gebruik je om je mails bij te werken en je plan van aanpak met de juiste collega’s af te stemmen.

 

Je kijkt uit naar de training van de Sterk Huis Academie die je morgen gaat volgen. Je volgt de training Basisplanning Veiligheid. Je krijgt handvatten uit de benaderingswijze Signs of Safety die je kunt toepassen bij het opstellen van een veiligheidsplan.

Wat verwachten wij van je?

Jij vind lastige of heftige gesprekken niet erg en begrijpt dat dit bijdraagt aan het grotere doel om het gezin te helpen. Je weet je goed te positioneren in verschillende situaties en omstandigheden.

Verder heb je:

Minimaal een afgeronde sociale (ped)agogische opleiding op minimaal HBO niveau
Minimaal 2 jaar ervaring met de doelgroep
Een SKJ of BIG registratie
Kennis van en inzicht in hulpaanbod en hulpverleningsmethodieken

#STERKHOUDER

Wat bieden wij jou?

  • De functie Jeugd- en Gezinsprofessional B in schaal 9, met salaris tussen € 2.603,56 en € 3.888,56 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg.
  • 8,3% eindejaarsuitkering, 8% vakantiegeld en overige goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met team coördinator Betsie van Hoek, via 0643829955 of via clustermanager Teun Haans, via 06-12600310. De vacature sluit op 29 januari 2022. De gesprekken vinden plaats in de eerste week van februari 2022.

Deze vacature is gelijktijdig voor in- en externe kandidaten open gesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten  voorrang. Bij gelijke geschiktheid van de kandidaten geven wij de voorkeur aan een kandidaat met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Aarzel niet om contact op te nemen, ook als deze vacature toch niet helemaal aansluit bij wat je zoekt. We hebben regelmatig nieuwe vacatures en zijn altijd op zoek naar gemotiveerde SterkHouders!