Ben jij onze nieuwe
Ambulant Jeugd- en Gezinsprofessional gekoppeld aan behandelgroepen 12-18 jaar?
Ambulant Jeugd- en Gezinsprofessional gekoppeld aan behandelgroepen 12-18 jaar
28 - 36 uur
Midden-Brabant
Schaal 9: max. € 4.207,88
Minimaal een jaar relevante werkervaring
HBO
SKJ registratie
Kennis van hulpverleningsmethoden
Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

BEN JIJ EEN STERKHOUDER?

Bij Sterk Huis zetten we ons met toewijding in omdat we houden van ons vak. We zijn Sterk-Houders. We omarmen de hulpvraag en laten niet meer los. We gaan voor eersteklas zorg op basis van hoogwaardige kennis en ervaring. Vind je dat een te grote verantwoordelijkheid? Of ben je een SterkHouder?

Voor wie
doe je het?

Deze leeftijd is wezenlijk voor het begin van het volwassen leven. Jongeren moeten ineens meer zelf doen en beslissen. Onze cliënten hebben al veel meegemaakt: binnen het gezin en ook in hun zelfstandige leven. Hun gedrag weerspiegelt vaak angst en onvermogen, maar ze zijn ook dapper en kansrijk.

Hoe doe
je dat?

Het is jouw doel om te zorgen dat de jongere zelfstandig in het leven kan gaan staan zodra het volwassen leven begint. Je stemt af op hun kracht en in samenwerking met het netwerk zoals ouders, school en de jeugdbescherming zorg je voor een goede ondersteuning om de ontwikkeling van de jongere optimaal te realiseren. Rondom de jongere speel je een verbindende rol met alle betrokken partijen.

Waarom werken bij
Sterk Huis?

Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door inhoudelijk bij te dragen aan onze missie om te innoveren in het sociale domein. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

"
Laatst hadden we bij Sterk Huis een The Voice avond. Dat was echt heel erg leuk. De leiding deden gekke dansjes. Het was de leukste middag bij Sterk Huis."
- Shannon 9 jaar

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Je start jouw dag met een bezoek aan de ouders van een jongere die je begeleid. Vandaag ga je het hebben over de communicatie tussen ouders en de jongere dat blijft vastlopen en bespreekt wat zij anders kunnen doen om dit te verbeteren. Na het gesprek wordt je gebeld door een school van een jongere die voor de 2e keer niet is komen opdagen. Je belt met de groep om te zorgen dat zij actie ondernemen en plant een driegesprek in met school en de jongere zelf om het te bespreken.

’s Middags schuif je aan bij een interdisciplinair overleg waarin je samen met collega’s van de groep een aantal jongeren en hun situatie bespreekt. Er stromen twee jongeren deze periode door naar een andere woonplek. Voor jongeren én voor ouders kan het extra stress opleveren waar je op in moet spelen. Ook heb je een gesprek met de gemeente om te evalueren hoe het met een jongere gaat. Jij hebt met hen de financiering geregeld en daarom is het belangrijk dat je het meeneemt in het proces.

Aan het einde van de dag bereid je je voor op een training van de Sterk Huis Academie. Je volgt de training Slapende honder wakker maken.

Wat verwachten wij van je?

Jij vindt lastige of heftige gesprekken niet erg en begrijpt dat dit bijdraagt aan het grotere doel om de jongere en zijn/haar gezin te helpen. Je weet je goed te positioneren in verschillende situaties en omstandigheden.
Verder heb je:

Een afgeronde sociale (ped)agogische opleiding op HBO niveau.
Minimaal 2 jaar ervaring met de doelgroep.
Een SKJ registratie.
Kennis van hulpaanbod en hulpverleningsmethodieken.

#STERKHOUDER

Wat hebben we te bieden?

  • De functie Ambulant Jeugd- en Gezinsprofessional B in schaal 9, met salaris tussen € 2.817,36 en € 4.207,88 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg 1-1-2023.
  • Een contract voor minimaal 28 uur en maximaal 36 uur per week.
  • 8,3% eindejaarsuitkering, 8% vakantiegeld en overige goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met teamleider Christy van der Veer, via 06 58 74 78 56  of christyvanderveer@sterkhuis.nl. De vacature sluit op 9 december 2022. De gesprekken worden in onderling overleg gepland.Deze vacature is gelijktijdig voor in- en externe kandidaten open gesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang. Bij gelijke geschiktheid van de kandidaten geven wij de voorkeur aan een kandidaat met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Aarzel niet om contact op te nemen, ook als deze vacature toch niet helemaal aansluit bij wat je zoekt. We hebben regelmatig nieuwe vacatures en zijn altijd op zoek naar gemotiveerde SterkHouders!