Ben jij onze nieuwe
Ambulant Jeugd- en Gezinsprofessional Crisisteam Crossroads?
Ambulant Jeugd- en Gezinsprofessional Crisisteam Crossroads
20 - 28 uur
Midden-Brabant
Schaal 9: max. € 4.601,31
Minimaal 3 jaar relevante werkervaring
HBO
SKJ of BIG registratie
Kennis van hulpverleningsmethoden
Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

BEN JIJ EEN STERKHOUDER?

Bij Sterk Huis zetten we ons met toewijding in omdat we houden van ons vak. We zijn Sterk-Houders. We omarmen de hulpvraag en laten niet meer los. We gaan voor eersteklas zorg op basis van hoogwaardige kennis en ervaring. Vind je dat een te grote verantwoordelijkheid? Of ben je een SterkHouder?

Voor wie
doe je het?

Je zet jezelf in voor gezinnen in de regio Hart van Brabant die in crisissituaties verkeren en direct hulp nodig hebben om veiligheid te kunnen garanderen voor het gezin. Bij een crisis is sprake van een ernstige verstoring in het dagelijks leven, waar ouders zelf niet meer uit komen en hulp vanuit directe omgeving niet voldoende toereikend is gebleken. Je kunt daarbij denken aan situaties waarbij kindermishandeling en/of huiselijk geweld speelt maar ook situaties waarbij de opvoedvaardigheden van ouders versterkt moeten worden. Daarnaast ben je inzetbaar voor out of the box complexe casuïstiek waarbij directe inzet nodig is die niet vanuit het reguliere zorgaanbod beschikbaar is.

Hoe doe
je dat?

Je bent breed inzetbaar voor complexe casuïstiek die vraagt om een directe out of the box aanpak. Je werkt in een intersectoraal team samen met professionals vanuit de Crossroads vanuit GGZ Breburg, Amarant en Sterk Huis. Het doel van ambulante crisishulp is om de factoren die aanleiding gaven tot de crisis te reduceren en krachten van het gezin te vergroten, het herstellen van het evenwicht in het gezin en het voorkomen van een uithuisplaatsing van één of meer kinderen. Ook help je het gezin ontwikkelen door onder andere te kijken naar de krachten in het gezin en zijn omgeving. Indien er voor een korte periode een tijdelijke andere plek noodzakelijk is, werk je samen met de collega’s in de opvang. Het doel blijft altijd terugkeer naar huis.

Waarom werken bij
Sterk Huis?

Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door inhoudelijk bij te dragen aan onze missie om te innoveren in het sociale domein. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

"
Het liefst woon ik gewoon bij mijn moeder, maar ik weet dat dat niet kan. Gelukkig heb ik een goede band met mijn hulpverlener. Dat is echt een tof mens."
- Elias, 15 jaar

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Vandaag start je jouw dag met het doornemen van de binnengekomen verwijzingen vanuit het CIT. Er is afgelopen nacht een aanmelding gekomen van een kind waar LVB expertise nodig is. In overleg met het team wordt besloten dat jij, met jouw achtergrond en expertise, de begeleiding van dit gezin op je gaat nemen. Je belt direct de CIT medewerker voor extra informatie. Ook zorg je dat je binnen 2 uur kennis maakt met het kind, zijn ouder(s) of verzorgers en betrokken netwerk en voert een intakegesprek.

Je brengt direct in kaart wie er betrokken zijn en waar de krachten en mogelijkheden liggen in het gezin en het netwerk om de problemen aan te pakken. Samen met het gezin (en de omgeving) worden doelen geformuleerd waaraan thuis bij de cliënt wordt gewerkt. De komende tijd ga je met het gezin aan de slag aan deze werkdoelen.

In de middag vindt er intervisie plaats met het team. Omdat iedereen zijn eigen werkervaring en expertise heeft, is het belangrijk om van elkaar te blijven leren en te zorgen voor kruisbestuiving in het team. Er wordt besproken hoe jullie nog meer van elkaar kunnen leren en wat hier voor nodig is.

In de middag wordt je ook gebeld door de gedragswetenschapper betrokken bij het team. In een gezin uit de regio is de hulpverlening samen met betrokken netwerk al langere tijd bezig om het gezin te motiveren voor hulpverlening. Echter lijkt dit niet voldoende en dreigt de jongere uit huis te worden geplaatst. Het is wenselijk wanneer je vanmiddag al kan aansluiten om met het gezin en de betrokken hulpverlening te bekijken wat er nodig is. De komende tijd blijf jij betrokken in het gezin totdat intensieve gezinsbegeleiding kan starten.

Ook heb je vandaag een gesprek met een jongere en zijn ouders die je sinds twee weken begeleid. Er zijn inmiddels al wat stappen gezet en de rust is thuis enigszins teruggekeerd, mede door de betrokkenheid van een oom en tante van de jongere. Je bespreekt met de jongere en zijn ouders het advies over de inzet van vervolghulpverlening en bespreekt hoe dit in gang te zetten. Tussendoor beantwoord je nog een aantal telefoontjes en mails.

Wat verwachten wij van je?

Je bent een flexibel en een echte teamspeler. Je vindt het leuk om met verschillende disciplines samen te werken en schakelt hierin snel en makkelijk. Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit en je denkt graag ‘out of the box’. Je houdt van uitdagingen en je laat jezelf niet snel uit het veld slaan. Je bent meerzijdig partijdig en weet dit ook in moeilijke situaties toe te passen. Ten slotte heb je zelf al een groot netwerk in de regio.
Verder heb je:

Minimaal een afgeronde medische of sociaal/agogische opleiding op minimaal HBO niveau.
Ruime ervaring in het werken met de doelgroep LVB of GGZ.
Een SKJ of BIG registratie of de motivatie deze te behalen.
Kennis van en inzicht in hulpaanbod en hulpverleningsmethodieken.
Beschikking over eigen vervoer.

#STERKHOUDER

Wat hebben we te bieden?

  • Inschaling conform de CAO van één van de Crossroads partners, afhankelijk van je ervaring en expertise. Schaal 9
  • Een contract voor 24-32 uur per week.
  • Wanneer je in dienst bent bij één van de betrokken moederorganisaties, blijf je in dienst en is er sprake van een detachering op basis van de CAO die daar van toepassing is.
  • Een functie waar je ruimte krijgt om mee te bouwen aan een intersectoraal team.
  • 8,3% eindejaarsuitkering, 8% vakantiegeld en overige goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Sayenna Baidjoe via 06 22 35 78 67.  

Deze vacature is gelijktijdig voor in- en externe kandidaten opengesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang. Bij gelijke geschiktheid van de kandidaten geven wij de voorkeur aan een kandidaat met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Aarzel niet om contact op te nemen, ook als deze vacature toch niet helemaal aansluit bij wat je zoekt. We hebben regelmatig nieuwe vacatures en zijn altijd op zoek naar gemotiveerde SterkHouders!
Geen vacature missen? Meld je hieronder aan voor de Job Alert.